QUOTE(diuni @ 2014 07 09, 10:11)
vieną galima nukirpt, jeigu ką
Riolita, Palade, dėkui už atsakymus
. Reiks daugiau praretint lapus, nei buvau įpratus.
QUOTE(saintlina @ 2014 07 09, 10:10)
o kodėl?
Ragavau jau, man patiko. Ir skanus, ir odelė plona. Įsivaizdavau, kad bus kieti pomidorai, bet tikrai ne
Vakar Bolzano pirmą sulapnojau. Bet nesulaukiau, kol sunoks pilnai, tai padariau išvadą, kad nereik skubėt
Ragavau jau, man patiko. Ir skanus, ir odelė plona. Įsivaizdavau, kad bus kieti pomidorai, bet tikrai ne
Vakar Bolzano pirmą sulapnojau. Bet nesulaukiau, kol sunoks pilnai, tai padariau išvadą, kad nereik skubėt
Aš supratau, kad patinka labiau tokie miltingi, na, kaip Corazon, kuris man buvo
Bolzano aš gal kitiems metams įsirašiau į norų sąrašiuką, ale jo sėklų kaina
delfinas pas mane irgi skurdukas . Jis dar pries salnas pasodintas, ir jas isgyvenes. bet kolkas vos ne maziausias. Zemaugiu ugio vos ne
ir kekiu ner graziu, keli susniukai . Bet vel ta kurmiu kilojama vieta, ... gal dar atsibus augimas ...
pavydziu aladino lempos kekiu tokiu
tikiuos ir pas mane atsibus sis augaliukas ir dar pradziugins lemputemis .
Nu ir dar pastebejau. Kad susodinti po salotu, nors ir pietineje, geriausioje vietoje, auga silpnai ... Bet turiu prisipazint , kad jie sodinti i salotu tarpus buvo ( gaila raut buvo jas) . Tai duobiu giliu nerausiau kaip kitiems, nu ir aisku viso gerio: mesliuko keliu metu senumo, pelenu ir zuvu miltu jie negave...( cia 5 toki nuskriausti, ir aiskiai matosi) ... Tik kad mulciuota zolyte, ir dilgeliu raugelio viena karta sitie 5 gavo. . O pries 10 dienu kartu su visais DCM pomidoriniu trasu gavo. Dar kartais kavos puodelius isplaunu ant ju . Pernai labai patiko kavos tirsciai pomidorams
pavydziu aladino lempos kekiu tokiu
Nu ir dar pastebejau. Kad susodinti po salotu, nors ir pietineje, geriausioje vietoje, auga silpnai ... Bet turiu prisipazint , kad jie sodinti i salotu tarpus buvo ( gaila raut buvo jas) . Tai duobiu giliu nerausiau kaip kitiems, nu ir aisku viso gerio: mesliuko keliu metu senumo, pelenu ir zuvu miltu jie negave...( cia 5 toki nuskriausti, ir aiskiai matosi) ... Tik kad mulciuota zolyte, ir dilgeliu raugelio viena karta sitie 5 gavo. . O pries 10 dienu kartu su visais DCM pomidoriniu trasu gavo. Dar kartais kavos puodelius isplaunu ant ju . Pernai labai patiko kavos tirsciai pomidorams
QUOTE(daimura @ 2014 07 09, 10:03)
Aš labai džiaugiuos Ex citrina
ir Aladino lempa
Na citrina, tai kaip ir citrina
As tai viena lapa po keke palieku, kitaip sabakstynas gaunasi, virsuj jau irgi nemazai apskabiau, bet ziuriu, kad po keke pasiliktu bent vienas, ir visvien tu lapu sociai, zek- apgeni rodos, kaip reikalas, po savaites vel dziungles, tada kerpu po puse lapo, jei jau vidurys apkarpytas, gal ir blogai darau
Va del juodo ruso vis tylejau, maniau, kad pas mane jis tik toks , nelabai derlingas, vieno is vis po pirmos kekes virsune uzsibaige, kitas stiebas net nepasirodes, kitas krumas normalus, bet vaisiu ne fontanai, o ir ziedu pabarste. Is vis, ziedus barsto masiskai beveik visos veisles, tik hibridai ne, na ir dar keletas, peniai ziauriai barsto, nu bent paragauti teks, ir tai gerai. Kiti taip pat, jau net virsutines kekes, zydi ir ties koteliu pradeda geltonuoti, jau zinau, kad amen bus
Buvo kalbeta apie logistika hibridini, pernai as ji auginau, bet jis pas mane visiskai ne koks buvo, symet net neplanavau jo auginti. O ir skonio neprisimenu, nurasiau as ji visam laikui, manrods kaiminkai net pakeli su likusiom seklom atidaviau. reikes pasitikrinti, jei dar liko, tai gal bandyti kitais metais, jei jau taip giriat
QUOTE(daimura @ 2014 07 09, 10:21)
Aš supratau, kad patinka labiau tokie miltingi, na, kaip Corazon, kuris man buvo
aha, miltingi man patinka
Bet ir kitokie irgi patinka
Tai Bolzano galima pirkt kelias sėkliukes. Man rodos, kažkas yr minėjęs, kad pirko iš ten pomidorų po dvi ar tris sėklytes. O aš šiemet dar peraugusias jų pažastėles sukišau, auga sau patenkintos, jau irgi pomidoriukus augina
Ir dar- Bolzano tai man superinis pomikas visomis prasmėmis...Praktiškai nežinau kokie jam minusai...O kaip su Beoranže.Kaina jo tai daug didesnė , o kaip visa kita , palyginti gal galit su Bolzano
sveikos. pas mane siltnami pomidorai pradejo sukti lapus, kas cia jiems pasidare? ar cia kokia liga ar kokiu medziagu truksta?
kaip is tikruju reikia tvarkytis su lapais? mociute sake kad tik nuo apacios vis prie kamieno nuskinti, pas kaimyne maciau kiekvienas lapas nukirptas biski tik palikta? patarkit, prasau
kaip is tikruju reikia tvarkytis su lapais? mociute sake kad tik nuo apacios vis prie kamieno nuskinti, pas kaimyne maciau kiekvienas lapas nukirptas biski tik palikta? patarkit, prasau
QUOTE(saintlina @ 2014 07 09, 11:36)
Ir Corazon, ir visokie kitokie jaučiaširdžiai
Tai Bolzano galima pirkt kelias sėkliukes. Man rodos, kažkas yr minėjęs, kad pirko iš ten pomidorų po dvi ar tris sėklytes. O aš šiemet dar peraugusias jų pažastėles sukišau, auga sau patenkintos, jau irgi pomidoriukus augina
Aišku, ūgio dar nedidelio, bet iki rudens dar toli.
QUOTE(saintlina @ 2014 07 09, 11:36)
Ir Corazon, ir visokie kitokie jaučiaširdžiai
Aišku, ūgio dar nedidelio, bet iki rudens dar toli.
Aš šiemet padariau eksperimentą: auginu 8 daigus Bolzano, iš išimtų sėklų: kol kas niekuo nesiskiria nuo savo tėvų ar brolių iš originalių sėklų. Nei skonis, nei forma, nei vaisių kiekis nesiskiria. Dėl atsparumo ligons kol kas nežinau.
Taigi, norinčios sutaupyti, gali pabandyti auginti iš išsiimtų sėklų. Aišku, imti tik iš pirmamečių hibridų, vėliau gali visai nebe tas augti
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2014 07 09, 11:55)
Ir dar- Bolzano tai man superinis pomikas visomis prasmėmis...Praktiškai nežinau kokie jam minusai...O kaip su Beoranže.Kaina jo tai daug didesnė , o kaip visa kita , palyginti gal galit su Bolzano
Beorange pas mane nebuvo labai derlingas, labiau ne derlingas. Skonio prasme - kažko trūko