Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Laba diena, na ir vaizdeliaiii pas Jus.
Prasau patarimo, pagal http://www.pomidorai...o-nesklandumai/
pas save ant keliu pamidorciku lapu pastebejau Fitoftorozė arba Rudoji dėmėtligė (kladosporiozė) (nieko neismanau apie pamidoru ligas schmoll.gif , bet labai panasu).
Turiu REVUS, ar tinka su juo purksti? Ar reiktu kitokios chemijos? Lapus isskainiojau.
Labai lauksiu atsakymo, nes jau ima panika doh.gif
Atsakyti
wub.gif Aukse , nuostabus reportažas... thumbup.gif Pas mane atrodo , tiek daug nėr...nors nuotraukose kiek kitaip ir atrodo , geriau matosi biggrin.gif
Tiesa , juodas slon pas mane nelabai...ir avietinis nelabai , geriausiai geltonas šiuo metu atrodo... g.gif
Papildyta:
QUOTE(..vijana.. @ 2014 07 08, 10:16)
Laba diena, na ir vaizdeliaiii pas Jus.
Prasau patarimo, pagal http://www.pomidorai...o-nesklandumai/
pas save ant keliu pamidorciku lapu pastebejau Fitoftorozė arba Rudoji dėmėtligė (kladosporiozė) (nieko neismanau apie pamidoru ligas schmoll.gif , bet labai panasu).
Turiu REVUS, ar tinka su juo purksti? Ar reiktu kitokios chemijos? Lapus isskainiojau.
Labai lauksiu atsakymo, nes jau ima panika doh.gif

Revus tinka nuo maro tikrai , ...Bet visgi reiktų išsiaiškinti , kas ten jiems yra, nes čia rimti vaistai , tai be reikalo purkšti , nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 08 liepos 2014 - 09:33
QUOTE(*Aukse* @ 2014 07 08, 09:09)
Juodas rusas visai nesuzavejo derlingumu ir Noire de Crimme jam i kompanija.

Maniškis Black Russian irgi visiškas nesusipratimas, kabo 6 pomidorai tiktai schmoll.gif , o vat šalia augantis Black Krim - super, šiandien jau ir ragausiu. Iš visų auginamų dar ir Green zebra nuvylė, mažoka kabo bumbulų.
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 08 liepos 2014 - 09:34
QUOTE(diuni @ 2014 07 08, 09:20)
Revus tinka nuo maro tikrai , ...

Siuo metu isskynusi lapus esu, bet demes tokios kaip, sergant Fitoftorozė (pagal pamidorai.eu) (Lapų kraštuose pasirodo ir plinta tamsiai žalios arba juodos dėmės)Tikriausia grybine kokia liga. Net nezinau, ar isvis reikia purksti, ar uztektu paskainioti lapus.
O tada, gal gali kas atsakyti, ar tiktu Previkuras? Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..vijana..: 08 liepos 2014 - 09:39
QUOTE(daimura @ 2014 07 08, 10:25)
Maniškis Black Russian irgi visiškas nesusipratimas, kabo 6 pomidorai tiktai  schmoll.gif , o vat šalia augantis Black Krim - super, šiandien jau ir ragausiu. Iš visų auginamų dar ir Green zebra nuvylė, mažoka kabo bumbulų.

Mano Zebra irgi visiskai nederlinga. As ja auginu koki ketvirta sezona, tai derlingumu ji niekada nepasizymejo. Sodinu pora krumeliu del egzotikos, skani ji man tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 07 08, 10:55)
Mano Zebra irgi visiskai nederlinga. As ja auginu koki ketvirta sezona, tai derlingumu ji niekada nepasizymejo. Sodinu pora krumeliu del egzotikos, skani ji man tongue.gif

ax.gif skani, tai gerai , ir aš vieną auginu...irgi obuolių ne fontanai...visumoj gal , jeigu labai jau skanus , tai obuolių neperdaugiausiai būna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2014 07 08, 09:32)
Siuo metu isskynusi lapus esu, bet demes tokios kaip, sergant Fitoftorozė (pagal pamidorai.eu) (Lapų kraštuose pasirodo ir plinta tamsiai žalios arba juodos dėmės)Tikriausia grybine kokia liga. Net nezinau, ar isvis reikia purksti, ar uztektu paskainioti lapus.

aš manau, kad jei išskynėt nepatikusius lapus, tai laukit ir žiūrėkit, kaip bus toliau. juk oras karštas, gali ir pamirioti tie grybiniai ligų sukėlėjai.
Atsakyti
Alekto, kokio augumo tas tavo paveldo geltonas turi būt? Šiaip jis pas mane nelabai gerai vaisius mezga. Auga pats tai storas ir lapingas (nėr per daug azoto pas mane tikrai) ir tokiais šuoliais - sustoja, paskui išleidžia aukštą viršūnę ir vėl lapus susuktus storus augina, o vaisių tai pirmos kekės su tais mažiukais neaugančiais, o antroj vieno mačiu 2 bumbulius ne per didelius g.gif Ūgis kol kas apie metrą. Spėju nelabai jam pas mane patinka. Nors gal dar vėliau parodys ką geresnio, gal vėlyvas jis?
Kol kas pas mane patys gražiausi Medovy spas. Augo tokie vargšai liūdni, o dabar per karščius, kiti suka lapus, o jie gražiausiais lapais stovi ir kekės jau pilnos gražios kabo. Nenoksta dar aišku.

Labai norėjau prašytis pas Marmaledą į svečius visokių nematytų veislių apžiūrėti ir sėklų prašyti, bet jei sakot, kad iš sergančių šiltnamių visai sėklų negerai rinkt, o dar jei ten maras, tai bijausi ką užsinešt pas save g.gif Ar nereikėtų?
Tam krašte pas anytą buvau, neturėjus ji savaitę laiko pagenėti, tai apaugę gerokai pomidorai, bet mažesnis miškas nei pas mane, nes vienu stiebu visus augina, o va dėmių negražių ant lapų radau, su pelėsiniu pūkeliu kitoj pusėj... Kaltino ji orą. Bet jei žaibiškai neplinta, tai jaučiu niekuo ji ir nepurkš...
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2014 07 08, 09:32)

jei tai kladosporiozė - dėmėtligė, Previcuras tiktų. Šiuo atveju dėmės lapų paviršiuje atrodo šviesokos, vėliau tamsėja, apvertus lapą tose vietose pelėsiukas pilkas matosi. Dėmės po visą lapą išsimėčiusios. Neseniai kažkuri mergaitė buvo foto įmetus. Sumažinkit drėgmę šiltnamy - laikykit nuolat atvertas duris, langus, nakčiai irgi neuždarinėkit. Kuo daugiau vėdinimo reik.
Jei tai fitoftora - maras, pradeda tamsėt, juoduot lapų pakraščiai. Vėliau juoduoja stiebas, pereina į vaisius. Plinta labai greitai. Šiuo atveju kuo greičiau purkškit Revus.
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2014 07 08, 10:07)
... o va dėmių negražių ant lapų radau, su pelėsiniu pūkeliu kitoj pusėj... Kaltino ji orą. Bet jei žaibiškai neplinta, tai jaučiu niekuo ji ir nepurkš...

dėmėtligė čia. Jei pažeistus lapus išskynėt, laikys sausiau ir gerai vėdins, gal ir gerai bus. Bet jei bus drėgmės - plis labai greit.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 07 08, 11:09)

O ka as is pomidoru siemet darysiu? Sausesnius dziovinsiu, tokius,kaip penis ir panasius. Tada dar tevelis labai laukia pomidoru, nes nori ziemai savo firminio padazo prisivirti.

wub.gif puikus fotoreportazas smile.gif
gal galima placiau apie padaza blush2.gif jai tai ne seimos paslaptis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 07 08, 12:55)
wub.gif puikus fotoreportazas smile.gif
gal galima placiau apie padaza blush2.gif jai tai ne seimos paslaptis smile.gif

Nieko ten mandro jis nedaro smile.gif) As labiau cackinuosi ir eksperimentuoju, o jis sublenderiuoja su kombainu pomidorus, deda cukraus, druskos, acto, pipiru pagal skoni ir daug daig privaro smulkinto cesnako smile.gif
Atsakyti