Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 12 tema

QUOTE(Vi83 @ 2014 11 14, 16:44)
tai kad zpv ir yra vienas is pagrindiniu faktoriu sukelianciu siuos pakitimus, ir kad butu regresija kai yra sis virusas, tai be sansu beveik, o jau kai cin2/cin3, tai reiktu  operuot. Ir dauguma jums atsakys teigiamai.  Man kai pries metus buvo cin1 ir zpv as naiviai tikejausi kad pageres ir regresuos, bet pasikeite i cin3/cis. Tai suskubau darytis  konizacijos, tikrai nebelaukciau.

As ir linkusi operuotis, bet gydytoja sako puse metu palauk, pastok tuo laiku, jei noriu dar vaiku. Tai zodziu siandien isvis is veziu issimusiau , ir tikrai bijau kad nepablogtu , ypac kad zpv tas bjaurus yra.... Jauciu reik kazkur bandyt dar nueit...
Atsakyti
QUOTE(willytee @ 2014 11 14, 19:39)
As ir linkusi operuotis, bet gydytoja  sako puse metu palauk, pastok tuo laiku, jei noriu dar vaiku. Tai zodziu siandien isvis is veziu issimusiau , ir tikrai bijau kad nepablogtu , ypac kad zpv tas bjaurus yra.... Jauciu reik kazkur bandyt dar nueit...

Pas mane 16 ir 18 ŽPV nebuvo (buvo ten kiti), ir tik Cin1 buvo, bet po krūvos pakartotinių onkocitologinių tepinėlių (per metus laiko) gydytojos siūlymas buvo:
1 Pastoti
2.Operuotis
Pasirinkau 2ąjį variantą. Nors, kai biuletenio metu teko eiti pas kitą gydytoją, nes mano nebuvo, jos žodžiai buvo- "Taigi čia nieko baisaus nebuvo" doh.gif Ir žinok žmogau.......

Willytee, man gydytoja pasakė, kad spėsiu pastoti ir išnešioti, ir pagimdyti. Vėžys taip greitai neišsivysto unsure.gif Aš nesugebėjau taip gyventi. Dabar po visko apsiraminau, bet vis aplanko baimė, kai pagalvoju, kas bus kai planuosim vaikelį....
Ir tyrimus man sakė pasidaryti po metų beveik, už savo lėšas. Taip suprantu nebeesu rizikos grupėje. Bet vėlgi, turbūt tiek nelauksiu, eisiu greičiau.
Atsakyti
QUOTE(willytee @ 2014 11 14, 20:39)
As ir linkusi operuotis, bet gydytoja  sako puse metu palauk, pastok tuo laiku, jei noriu dar vaiku. Tai zodziu siandien isvis is veziu issimusiau , ir tikrai bijau kad nepablogtu , ypac kad zpv tas bjaurus yra.... Jauciu reik kazkur bandyt dar nueit...

ką reiškia, JEI nori dar turėt? juk operacija iš jūsų galimybės pastotiti/išnešioti/gimdyti neatima.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 11 14, 22:47)
ką reiškia, JEI nori dar turėt? juk operacija iš jūsų galimybės pastotiti/išnešioti/gimdyti neatima.

Del isnesiojimo ji sake kad butu bedu.Kad kaklelis per mazas , po operacijos vel kitaip butu. Bet cia del tu pastojimu visi gydytojai jauciu taip.

Papildyta:
QUOTE(*NoTa* @ 2014 11 14, 20:58)
Pas mane 16 ir 18 ŽPV nebuvo (buvo ten kiti), ir tik Cin1 buvo, bet po krūvos pakartotinių onkocitologinių tepinėlių (per metus laiko) gydytojos siūlymas buvo:
1 Pastoti
2.Operuotis
Pasirinkau 2ąjį variantą. Nors, kai biuletenio metu teko eiti pas kitą gydytoją, nes mano nebuvo, jos žodžiai buvo- "Taigi čia nieko baisaus nebuvo" doh.gif Ir žinok žmogau.......

Willytee, man gydytoja pasakė, kad spėsiu pastoti ir išnešioti, ir pagimdyti. Vėžys taip greitai neišsivysto  unsure.gif  Aš nesugebėjau taip gyventi. Dabar po visko apsiraminau, bet vis aplanko baimė, kai pagalvoju, kas bus kai planuosim vaikelį....
Ir tyrimus man sakė pasidaryti po metų beveik, už savo lėšas. Taip suprantu nebeesu rizikos grupėje. Bet vėlgi, turbūt tiek nelauksiu, eisiu greičiau.

Tai va ir zinok kaip tinkamiausia ..
Atsakyti
QUOTE(willytee @ 2014 11 14, 23:16)
Del isnesiojimo ji sake kad butu bedu.Kad kaklelis per mazas , po operacijos vel kitaip butu. Bet cia del tu pastojimu visi gydytojai jauciu taip.

Arba būtų arba nebūtų, internete yra kažkurios ligoninės vestas statistinis tyrimas, kiek nėščiųjų po konizacijos gimdė cezerio pagalba ir t.t. Va tokius reikia žiųrėt,kur juodu ant balto. Man to užteko, aš net galvos nesuku, nors vaikų dar neturiu ir norėsiu jų, bet jei negalėsiu išnešiot, tai bus ne tik konizacijos problema. Yra gi priemonių, žinosit savo bėdą,kad kaklelis mažas, nuvažiuosit daugiau pasižiūrėt, pamatys,kad atsidarinėja, prikabina kažkuo ir t.t.
Atsakyti
1 Pastoti
2.Operuotis

Willytee, man gydytoja pasakė, kad spėsiu pastoti ir išnešioti, ir pagimdyti. Vėžys taip greitai neišsivysto  unsure.gif  Aš nesugebėjau taip gyventi. Dabar po visko apsiraminau, bet vis aplanko baimė, kai pagalvoju, kas bus kai planuosim vaikelį....

o tai ka rado po operacijos? cin1?

Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2014 11 15, 09:48)
o tai ka rado po operacijos? cin1?

Nieko nerado. Tik uždegimo požymius, kurie ir galėjo sukelti tuos CIN1 smile.gif Gydytoja taip išaiškino smile.gif
Atsakyti
man Cin1 atsirado būnant turbūt 21 metų. Iškart rekomendacijos gimdyt ir t.t. Nu kur jau man studentei gimdyt,kai dar ir vyro neturiu, ant tėvų sprando sėdžiu.. Kadangi per tuos metus vyro tinkamo tam gimdymui taip ir neatsirado, priauginau savo ,,draugą'' iki Cin3, tada operavaus. Tai tas augimas truko apie penkis metus ir tai jau skaitosi pakankamai greitai. Ir ką, juk negalėjau bėgti ant pirmo pasitaikiusio,kuris mane teiksis padaryti nėščią, kai pati realiai dar vaikas buvau... ax.gif
Atsakyti
Su tais nestumais kai yra cin labai rizikinga is tikruju. Negali zinot kuria linkme pakryps.
Man pries nestuma irgi tik cin1 buvo, po nestumo jau cin3/cis, o galejo ir dar blogiau pasidaryt.
Gydytoja onkologe man sake, kad daugeliu atveju nestumas tik paspartina progresa ir jos praktikoj buvo kad su nedideliais pokyciais pastojo ir 38 sav jau i vezi isivyste, tai vaika cezario budu isiime ir iskart salino net gimda.
QUOTE(willytee @ 2014 11 14, 20:39)

O kad poto vaiku negaletum turet tai tikrai negali but, man ir patikino kad tikrai ir po operacijos galesiu susilaukt. Geriau savo sveikata pirmiau pasirupint, nes as po diagnozes pirmiausia galvojau, kaip nepagalvojau pasirupint pries nestuma , kaip baisu butu jei negaleciau pati uzaugint savo stebukleliu.

QUOTE(Lerikyte @ 2014 11 15, 11:47)
man Cin1 atsirado būnant turbūt 21 metų. Iškart rekomendacijos gimdyt ir t.t. Nu kur jau man studentei gimdyt,kai dar ir vyro neturiu, ant tėvų sprando sėdžiu.. Kadangi per tuos metus vyro tinkamo tam gimdymui taip ir neatsirado, priauginau savo ,,draugą'' iki Cin3, tada operavaus. Tai tas augimas truko apie penkis metus ir tai jau skaitosi pakankamai greitai. Ir ką, juk negalėjau bėgti ant pirmo pasitaikiusio,kuris mane teiksis padaryti nėščią, kai pati realiai dar vaikas buvau...  ax.gif

nestumas tikrai nereiske, kad tau butu pagereje smile.gif, gerai kad ir nesokai ant pirmo pasitaikiusio biggrin.gif . Vienoms per 5 metus pablogeja, kitoms per pusmeti, negali zinot.
Papildyta:

Su tais tyrimais as ir nesuprantu ar buna kada nors nemokamu (nors ir kaip sakai esi rizikos grupej) isskyrus tuos kas 3 metus valstybes finansuojamus, nes man kad ir buvo pokyciu, bet vistiek visi onkocitologiniai tepineliai velesnius visus kartus kainavo.
Atsakyti
QUOTE(Vi83 @ 2014 11 15, 11:29)
Su tais nestumais kai yra cin labai rizikinga is tikruju. Negali zinot kuria linkme pakryps.
Man pries nestuma irgi tik cin1 buvo, po nestumo jau cin3/cis, o galejo ir dar blogiau pasidaryt.
Gydytoja onkologe man sake, kad daugeliu atveju nestumas tik paspartina progresa ir jos praktikoj buvo kad su nedideliais pokyciais pastojo ir 38 sav jau i vezi isivyste, tai vaika cezario budu isiime ir iskart salino net gimda.

O kad poto vaiku negaletum turet tai tikrai negali but, man ir patikino kad tikrai ir po operacijos galesiu susilaukt. Geriau savo sveikata pirmiau pasirupint, nes as po diagnozes pirmiausia galvojau, kaip nepagalvojau pasirupint pries nestuma , kaip baisu butu jei negaleciau pati uzaugint savo stebukleliu.
nestumas tikrai nereiske, kad tau butu pagereje smile.gif, gerai kad ir nesokai ant pirmo pasitaikiusio biggrin.gif . Vienoms per 5 metus pablogeja, kitoms per pusmeti, negali zinot.

Su tais tyrimais as ir nesuprantu ar buna kada nors nemokamu (nors ir kaip sakai esi rizikos grupej) isskyrus tuos kas 3 metus valstybes finansuojamus, nes man kad ir buvo pokyciu, bet vistiek visi onkocitologiniai  tepineliai velesnius visus kartus kainavo.

Vi83, niekas nežino pakryps ar ne į blogąją pusę. Labai dažnai nėštumas gerina situaciją, todėl ir siūloma pastoti (taip gydytoja sakė).Bet vistik manau, kad tai labai individualu. Vienai taip, kitai kitaip.
Tie pakitimai nereiškia, kad jie tik blogės. Jie gali metų metus nekisti. Jie gali išnykti. Tik nežinau kaip su tuo susigyventi ir neskubėti operuotis. Vėlgi, tai kiekvienos moters pasirinkimas.
Po konizacijos yra tikimybė sunkiau išnešioti leliuką. Dažnesniais atvejais yra CP, jokiais atvejais operacija nereiškia, kad negalėsi pastoti.

Aš nebeesu rizikos grupėje kaip suprantu, nes man nėra paskirtas dažnas lankymąsis. O per tuos metus darė turbūt 3 ar 4 onkocitologinius ir visus nemokamai, kadangi buvau rizikoje.
Atsakyti
O biopsija Jums dare mokama ar nemokama?
Atsakyti
nemanau,kad skatinimas gimdyti greičiau yra dėl ,,sveikatos'',arba dėl to,kad nebegalėsi. Mano nuomone, tai apsidraudimas nuo galimų papildomų komplikacijų, galinčių atsirasti dėl konizacijos, bet nebūtinai būsiančių.
Atsakyti