QUOTE(*NoTa* @ 2014 11 10, 14:50)
Zylez, už savo lėšas dareisi?
Taip, darausi poliklinikoje, už tyrimą moku pati, nes laukti nemokamo tris metus ne mano nervams

Tuo labiau, kai tas nemokamas tėra paprastas, kuris jau mane apgavęs buvo, pasitikėjimo tuo tyrimu nebeliko. Vienintelis variantas likęs - skystoje terpėje PAP.
O mano istorija tokia: keletą metų kasmet dariausi paprastus pap, mokėdavau pati irgi, nebent pakliūdavau į terminą, kai būdavo praėję 3m po paskutinio nemokamo. Visada atsakymai būdavo geri. Tada pastojau, pagimdžiau, maitinau krūtimi ir du metus neatlikau išvis tyrimo. O kai atlikau - vėl be pakitimų. Toliau maitinau krūtimi. Po metų išpuolė nemokamas tyrimas ir atsakymas LSIL. (Maitinimą krūtimi baigiau, bet imunitetas jau buvo pasilpęs... Maitinimas tikrai sekina, deja

) Po 4mėn. kartoju tyrimą, tik šįsyk jau skystoje terpėje + ŽPV, atsakymas vėl LSIL ir aukštos rizikos virusai. Laukiu 4mėn vėl ir vėl kartoju tyrimą, gydytojas sako, darom paprastą, kam mokėt tiek daug, jei jau kas blogo, parodys ir paprastas.. gerai, darom paprastą, nors vis tiek už jį moku, tik mažiau. Atsakymą gaunu - pakitimų nėra. Aišku, džiugesys. Nelaukiu metų laiko, po 4mėn vėl savanoriškai minu kabineto slenkstį ir prašau tyrimo skystoje terpėje, atsakymas - ASCUS. Gydytojas rekomenduoja konizaciją, aš sutinku ir atsakymai po jos ateina - radikalumo nepavyko nustatyti ir ca in situ.
Toliau... 8mėn po operacijos kartojau skystoje terpėje ir, aišku, mokėjau pati. Po savaitės skambinu atsakymų - nėra, siūlo paskambint dar po dienos kitos.. skambinau po dviejų dienų - nėra. Toliau seka savaitgalis, po jo skambinu vėl - kompiuteryje rodo, kad tyrimas įvykdytas, bet atsakymas neparašytas. Skambinu dar po dviejų dienų - kompiuteris rodo tą patį.. sako, reik ieškoti atsakymo jau, nes atliko, bet neparašė. Dar po dviejų dienų bandau.. nėra nieko! Nervai jau siekia žemutinę ribą.. Sako, kartais atveža atsakymus ir paduoda į rankas, kai pasiima kitus tyrimus vežtis tirti. Laukiu, skambinsiu vėl.