Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Tai jo, bet išildei grindis lapkricio gale ir ziemoji ramus... lotuliukas.gif

QUOTE(robertuxas @ 2015 02 25, 10:33)
Jo. Ir sildomu grindu vamzdukais sildai ne 5-7cm betono o 20 cm smile.gif

Atsakyti
Zigis - hidroizoliaciją pasiūlė dėl kapiliarinės drėgmės. Sklypas yra šalia šlaito. šalia yra ežeras. ten drėgna vieta. Todėl ir rekomendavo hidroizoliaciją.
Dėl pamatinės sijos - esu linkęs jos nedaryti (jei yra kitas paprastesnis variantas) konstruktorius peržiūrėjo du mano turimus projektus:
1. Polius įrengusi įmonė - haus, 12cm perdanga, vienas tinklas.
2. Pamatinė sija, rostverkas liejamas kartu su perdanga, 2,5t armatūros.
Pasiūlė rinktis pirmąjį variantą, šiek tiek jį koreguojant:
Hidroizoliacija (nebūtinai su juodgrindėm), papildomai viršutinis tinklas ties atramomis.
Taip pat užtikrinti gerą drenažą perimetru ir esant galimybei - po namu.

Iš esmės nebūtinai gi tuos haus blokelius naudoti, tvirčiau bus jei klojinius daryti ir lieti betoną.

Esmė, kad atskirai įrengti rostverką ir paskui perdangą yra lengviau, nei viską kartu. O ir medžiagų kiekių skirtumas yra nemažas, vien metalo.
Buvau minėjęs seniau:
2 var. konstruktoriaus paskaičiuoti armatūros kiekiai:
rostverkas (~60m):
d14 170m
d18 95m
d20 11m
d25 110m
d28 18m
viso ~ 1t

Perdanga (~90m2)
d10 600m
d12 400m
d20 350m
viso 1,6t
Plius tokių pamatų įrengimas - sudėtingas, armatūrą (pagrinde d18 ir d25) tektų lankstyti vietoje kaitinant arba su spec hidraulinių prietaisu.
Natūralu, kad toks projektas nekelia simpatijų ir ieškau kito varianto.
Haus arba klojiniai. Rostverkas ir atskirai liejama perdanga man atrodo patraukliau. Ir jei ji gali atlaikyti, tokią lengviau įrengti.

BangaS - dėl oro tarpo - sunku paskaičiuoti ar jis atsiras. Gal būt gruntas nesės. Aišku tokiu variantu, reiktų paprastų grindų, nepakabintų ant rostverko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 25 vasario 2015 - 12:29
As vieno dalyko nesuprantu: kam kartonkei (berods SIP) tokie sudetingi, stiprūs pamatiniai sprendimai doh.gif

QUOTE(13b @ 2015 02 25, 11:10)
Zigis - hidroizoliaciją pasiūlė dėl kapiliarinės drėgmės. Sklypas yra šalia šlaito. šalia yra ežeras. ten drėgna vieta. Todėl ir rekomendavo hidroizoliaciją.
Dėl pamatinės sijos - esu linkęs jos nedaryti (jei yra kitas paprastesnis variantas) konstruktorius peržiūrėjo du mano turimus projektus:
1. Polius įrengusi įmonė - haus, 12cm perdanga, vienas tinklas.
2. Pamatinė sija, rostverkas liejamas kartu su perdanga, 2,5t armatūros.
Pasiūlė rinktis pirmąjį variantą, šiek tiek jį koreguojant:
Hidroizoliacija (nebūtinai su juodgrindėm), papildomai viršutinis tinklas ties atramomis.
Taip pat užtikrinti gerą drenažą perimetru ir esant galimybei - po namu.

Iš esmės nebūtinai gi tuos haus blokelius naudoti, tvirčiau bus jei klojinius daryti ir lieti betoną.

Esmė, kad atskirai įrengti rostverką ir paskui perdangą yra lengviau, nei viską kartu. O ir medžiagų kiekių skirtumas yra nemažas, vien metalo.
Buvau minėjęs seniau:
2 var. konstruktoriaus paskaičiuoti armatūros kiekiai:
rostverkas (~60m):
d14 170m
d18 95m
d20 11m
d25 110m
d28 18m
viso ~ 1t

Perdanga (~90m2)
d10 600m
d12 400m
d20 350m
viso 1,6t
Plius tokių pamatų įrengimas - sudėtingas, armatūrą (pagrinde d18 ir d25) tektų lankstyti vietoje kaitinant arba su spec hidraulinių prietaisu.
Natūralu, kad toks projektas nekelia simpatijų ir ieškau kito varianto.
Haus arba klojiniai. Rostverkas ir atskirai liejama perdanga man atrodo patraukliau. Ir jei ji gali atlaikyti, tokią lengviau įrengti.

BangaS - dėl oro tarpo - sunku paskaičiuoti ar jis atsiras. Gal būt gruntas nesės. Aišku tokiu variantu, reiktų paprastų grindų, nepakabintų ant rostverko.

Atsakyti
Man irgi po truputi sukasi mintys apie nedideli bet silta nama is SIP ir susimasciau dabar, tokiam namui darant polinius pamatus su rotverku, pamatu siltint gal isvis neverta? Tik grindis pakelt kokius 20cm virs rotverko ir viskas? Trukuma kolkas matau tik viena - aukstai nulinis grindu lygis (is lauko SIP pradzia kokia 30cm nuo zemes, plius grindys dar pakeltos apie 20cm, gaunam apie 50cm).
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2015 02 25, 11:33)
Jo. Ir sildomu grindu vamzdukais sildai ne 5-7cm betono o 20 cm smile.gif

Na 5-7 cm betono yra kai grindis lieji tradicinių polinių pamatų atveju. Plokštuminių atveju plokštės storis tikrai didesnis.
Atsakyti
Ir aš nesuprantu.
Taip SIP.
rostverko ir grindų(perdangos) sudėtingumą sąlygoja atstumai tarp polių ir poreikis grindis remti ne į gruntą, o ant rostverko (dėl galimo sėdimo, kurio man nieks negali konkrečiai įvardinti).
Jei per 10m man grindys 1cm nusileis - susitaikyčiau su tuo ir grindis ant grunto palikčiau.

Nepasitikiu konstruktoriumi (tuo sudėtingu variantu) todėl ir maišosi viskas.
Viena šeimyna čia SM pasistatė namą ant tokių pačių polių (tiesa atstumas ne 5m o 3m tarp polių) Haus rostverkas ir blokelių sienos, 2a. Ir stovi.
Todėl ir pradėjau abejoti tuo sudėtingu pamatų projektu, bei ieškoti paprastesnio.
Haus buvo pasiūlytas kaip alternatyva - nereikia klojinių.
Bet įvertinus Haus blokelių kainą - klojiniai beveik ir pigiau.
O rostverkas iš monolito tikrai tvirčiau nei Haus rostverkas.

QUOTE(arkava @ 2015 02 25, 13:37)
As vieno dalyko nesuprantu: kam kartonkei (berods SIP) tokie sudetingi, stiprūs pamatiniai sprendimai  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 02 25, 11:03)
Tai nėra neįprastas daiktas. Kas labiau taupo laiką ir mažiau betoną tai jokių standumo briaunų neformuoja, lieja storesnį vienodo storio padą. Viskas labai supaprastėja, pagreitėja įrengimas, tik medžiagų kiekiai padidėja.

O tai gal pasakysite, kokie konkrečiai Jūsų namo PP atveju yra storiai, plokštės ir standumo briaunų? Man skaitant Jūsų blog'ą susidarė įspūdis, kad pati plokštė gaunasi 15 cm storio, standumo briaunos apie 25 cm? T.y. gal čia to betono nelabai ir susitaupys...
Atsakyti
Ar ne paprasciau ta grunta paruost , pakeist, suvibruot. Kad nesestu.
Jei kokios durpes, šlynas - suprantu...
Polius gi galima patankint..

QUOTE(13b @ 2015 02 25, 11:53)
Ir aš nesuprantu.
Taip SIP.
rostverko ir grindų(perdangos) sudėtingumą sąlygoja atstumai tarp polių ir poreikis grindis remti ne į gruntą, o ant rostverko (dėl galimo sėdimo, kurio man nieks negali konkrečiai įvardinti).
Jei per 10m man grindys 1cm nusileis - susitaikyčiau su tuo ir grindis ant grunto palikčiau.

Nepasitikiu konstruktoriumi (tuo sudėtingu variantu) todėl ir maišosi viskas.
Viena šeimyna čia SM pasistatė namą ant tokių pačių polių (tiesa atstumas ne 5m o 3m tarp polių) Haus rostverkas ir blokelių sienos, 2a. Ir stovi.
Todėl ir pradėjau abejoti tuo sudėtingu pamatų projektu, bei ieškoti paprastesnio.
Haus buvo pasiūlytas kaip alternatyva - nereikia klojinių.
Bet įvertinus Haus blokelių kainą - klojiniai beveik ir pigiau.
O rostverkas iš monolito tikrai tvirčiau nei Haus rostverkas.

Atsakyti
Būtent- durpės. Plius poliai jau įrengti. Polių papildomas įrengimas dvigubintų ir taip nepigią jų kainą. Polius įrengusi įmonė pateikė rostverko projektą. Visi iki vieno (nuo statybininko iki konstruktoriaus) suabejojo tvirtumu tokio rostverko ir grindų.
Atsakyti
Imeskit ju ta pradini proj.
Idomu.
( gal buvo jis ir anksciau).

QUOTE(13b @ 2015 02 25, 12:40)
Būtent- durpės. Plius poliai jau įrengti. Polių papildomas įrengimas dvigubintų ir taip nepigią jų kainą. Polius įrengusi įmonė pateikė rostverko projektą. Visi iki vieno (nuo statybininko iki konstruktoriaus) suabejojo tvirtumu tokio rostverko ir grindų.

Atsakyti
QUOTE(13b @ 2015 02 25, 13:40)

Dar reikėtų pasvarstyti surenkamo gelžbetonio sijų panaudojimą vietoje rostverko. Gal būtų pigiau nei monolitas. Konstruktorius galėtų nubraukti atsargos koeficientus, nes gamykloje padaro tiksliai tokias charakteristikas kokių reikia.
Man atrodo reikia apsispręsti ar kabinti grindis ar remti ant grunto, nes toks tarpinis 12cm storio variantas nei tuo, nei tuo atveju netinkamas.

QUOTE(Verteris @ 2015 02 25, 12:53)
O tai gal pasakysite, kokie konkrečiai Jūsų namo PP atveju yra storiai, plokštės ir standumo briaunų? Man skaitant Jūsų blog'ą susidarė įspūdis, kad pati plokštė gaunasi 15 cm storio, standumo briaunos apie 25 cm? T.y. gal čia to betono nelabai ir susitaupys...

Pas mane yra standumo briaunos, bet sekantį kartą daryčiau be jų, ypač tuo atveju kai sienos betoninės ir pačios tarnauja kaip standumo briaunos.
Atsakyti
Arkava - A3 formato. skanuota čia:
https://drive.google...WnVFZ1RsOW9EbWM

BangaS - gal plačiau apie surenkamą gelžbetoninę siją galite?
Atsakyti