As vieno dalyko nesuprantu: kam kartonkei (berods SIP) tokie sudetingi, stiprūs pamatiniai sprendimai
Zigis - hidroizoliaciją pasiūlė dėl kapiliarinės drėgmės. Sklypas yra šalia šlaito. šalia yra ežeras. ten drėgna vieta. Todėl ir rekomendavo hidroizoliaciją.
Dėl pamatinės sijos - esu linkęs jos nedaryti (jei yra kitas paprastesnis variantas) konstruktorius peržiūrėjo du mano turimus projektus:
1. Polius įrengusi įmonė - haus, 12cm perdanga, vienas tinklas.
2. Pamatinė sija, rostverkas liejamas kartu su perdanga, 2,5t armatūros.
Pasiūlė rinktis pirmąjį variantą, šiek tiek jį koreguojant:
Hidroizoliacija (nebūtinai su juodgrindėm), papildomai viršutinis tinklas ties atramomis.
Taip pat užtikrinti gerą drenažą perimetru ir esant galimybei - po namu.
Iš esmės nebūtinai gi tuos haus blokelius naudoti, tvirčiau bus jei klojinius daryti ir lieti betoną.
Esmė, kad atskirai įrengti rostverką ir paskui perdangą yra lengviau, nei viską kartu. O ir medžiagų kiekių skirtumas yra nemažas, vien metalo.
Buvau minėjęs seniau:
2 var. konstruktoriaus paskaičiuoti armatūros kiekiai:
rostverkas (~60m):
d14 170m
d18 95m
d20 11m
d25 110m
d28 18m
viso ~ 1t
Perdanga (~90m2)
d10 600m
d12 400m
d20 350m
viso 1,6t
Plius tokių pamatų įrengimas - sudėtingas, armatūrą (pagrinde d18 ir d25) tektų lankstyti vietoje kaitinant arba su spec hidraulinių prietaisu.
Natūralu, kad toks projektas nekelia simpatijų ir ieškau kito varianto.
Haus arba klojiniai. Rostverkas ir atskirai liejama perdanga man atrodo patraukliau. Ir jei ji gali atlaikyti, tokią lengviau įrengti.
BangaS - dėl oro tarpo - sunku paskaičiuoti ar jis atsiras. Gal būt gruntas nesės. Aišku tokiu variantu, reiktų paprastų grindų, nepakabintų ant rostverko.