QUOTE(13b @ 2015 02 25, 12:10)
Zigis - hidroizoliaciją pasiūlė dėl kapiliarinės drėgmės. Sklypas yra šalia šlaito. šalia yra ežeras. ten drėgna vieta. Todėl ir rekomendavo hidroizoliaciją.
Dėl pamatinės sijos - esu linkęs jos nedaryti (jei yra kitas paprastesnis variantas) konstruktorius peržiūrėjo du mano turimus projektus:
1. Polius įrengusi įmonė - haus, 12cm perdanga, vienas tinklas.
2. Pamatinė sija, rostverkas liejamas kartu su perdanga, 2,5t armatūros.
Pasiūlė rinktis pirmąjį variantą, šiek tiek jį koreguojant:
Hidroizoliacija (nebūtinai su juodgrindėm), papildomai viršutinis tinklas ties atramomis.
Taip pat užtikrinti gerą drenažą perimetru ir esant galimybei - po namu.
Iš esmės nebūtinai gi tuos haus blokelius naudoti, tvirčiau bus jei klojinius daryti ir lieti betoną.
Esmė, kad atskirai įrengti rostverką ir paskui perdangą yra lengviau, nei viską kartu. O ir medžiagų kiekių skirtumas yra nemažas, vien metalo.
bandau apibendrinti rasineli apie variantus:
1. jau irengti poliniai pamatai,
2. cokoline sija (rostverkas) neisvengiama butinybe, monolitine su isardomais klojiniais arba is liekamuju klojiniu (haus blokeliai). Darant is haus blokeliu sijai teks laikyti ir tuos betoninius blokelius, kuriu svoris kogero sudarys kokius ~20% sienos svorio,
3. pasiulymas kartu betonuoti rostverka ir perdangos plokste - nesvarstomas, nes nera jokios butinybes tokio sprendimo,
4. perdangos plokste irengimo variantai: monolitinio g/b arba is surenkamu tustuminiu g/b ploksciu,
5. jei yra galimybe ir bus irengtas veikiantis drenazinis sluoksnis po pastatu ir aplink ji, ar bus dregmes pavojus perdangai?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 02 25, 10:32)
Buvau su plokštuminių pamatų konstruktoriumi susitikęs, pašnekėjom jų tinkamumą konkrečiai mano projektui. Tai sako, kad mano namo atveju galima išvis padaryti 20 cm storio plokštę be standumo briaunų (tik patankinant armatūrą po nešančiomis sienomis). Sakiau, kad sienas iš silikato blokų noriu daryt, GB perdangos, t.y. konstruktyvas bus sunkus, neišgasdino.
Tai ir įdomu, ką SM priežiūra pasakytų apie tokį variantą? Padurninsit (kad vis tik nerealu be standumo briaunų pamatą sunkiam namui turėt) ar sumotyvuosit daryt tokius pamatus daryt? Bene idealiai atrodytų, 30 cm bendro storio (5 cm XPS+ 25cm EPS, gal ir 5cm + 30cm) po visu pamatu gaunasi, tik va kažkaip neįprasta.
nepaminejai idomiausios dalies, kokio stiprio XPS ir EPS siulo naudoti.