Įkraunama...
Įkraunama...

Motiejus

man negražus. labai. blush2.gif gal šiaip skambesys ir sąsajos su senove į viršų kyla. neturėtų taip būt. bet negražus man, nors tu ką blush2.gif
aišku, mln kartų geriau, nei koks Kajus-Majus-Džiulbertas ir t.t.
Atsakyti
Vel grizta seneliukiski vardai i mada, anksciau nepatiko, bet, gal priprasim g.gif
Atsakyti
Negrazus ,asocijuojasi su molio Motiejum doh.gif
Atsakyti
jei bus sūnus, bus Motiejus smile.gif Žinoma, jei nepersigalvosim biggrin.gif
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievasta @ 2012 01 23, 01:44)
L. grazus, senovinis vardas berniukui 4u.gif , bet manau problema ta, kad ilgas, 3-skiemenis, todel paciam vaikui daznai jaunesniam amziui istarti buna sudetinga ax.gif ,

Na ir kiek gi laiko trunka tas neištarimo laikas? Baika.
Gražus vardas.
Atsakyti
man šis vardas labai gražus, už kelių dienų gimsiantį sūnų greičiausiai taip ir pavadinsime. Iki šiol asmeniškai nepažinojau nei vieno žmogaus tokiu vardu, tik va prieš kokį mėnesiuką į darželio grupę atėjo naujokas Motiejus smile.gif

Man labai įdomu, ar šiandieniniai vaikai - paaugliai dar žino tą molio Motiejų? Gal kas turite vyresnių (mokyklinio amžiaus) vaikų, galėtumėte paklausti? smile.gif Aš tiesą pasakius ir pati turėjau pasitikrinti kas jis toks tiksliai buvo, tik tiek, kad žinojau, kad toks buvo. Bet nei kas parašė, nei ką tiksliai... O šiaip juk bet kokį vardą gali sudirbti, nekreipiu dėmesio...
Atsakyti
QUOTE(gijok @ 2013 09 25, 16:57)
Man labai įdomu, ar šiandieniniai vaikai - paaugliai dar žino tą molio Motiejų? Gal kas turite vyresnių (mokyklinio amžiaus) vaikų, galėtumėte paklausti? smile.gif Aš tiesą pasakius ir pati turėjau pasitikrinti kas jis toks tiksliai buvo, tik tiek, kad žinojau, kad toks buvo. Bet nei kas parašė, nei ką tiksliai... O šiaip juk bet kokį vardą gali sudirbti, nekreipiu dėmesio...

Nesubrendusi dar mūsų visuomenė atskirti kūrėją nuo jo asmenybės... Patiko V. V. Landsbergio mintis "Neteisinant išdavikiško K.Kubilinsko poelgio, mokyklose visgi privalu dėstyti jo poeziją, kartu pateikiant ir istorinį-biografinį kontekstą. Geresnės (paradoksalios) psichodramos nesugalvosi – žudikas ir vaikų poetas. O juk meno užduotis ir yra išmokyti mąstyti bei atleisti. Savo istorijai, t.y. – sau. Ne tik mokytis spalvinti juodai-baltai".

Grįžtant prie temos, tuo metu, kai Kubilinskas rašė savo poemėlę, tai buvo populiarus vardas, irniekas jos nelaikė "Senovišku" (plg. Binkio "Jonas pas čigonus" ar "Užsispyrėlis Antanėlis"
Atsakyti
O man šis vardas labiau asocijuojasi net ne su molio Motiejumi, kurio šiuolaikiniai vaikai dauguma net nežino, bet su Motiejumi iš Tado Blindos.
Gražus vardas.
Atsakyti
Vienas iš variantų. wub.gif Atbaido tik tas molis biggrin.gif nors pati nelabai prisimenu tą istoriją ax.gif
Atsakyti
Negrazus skambesys. Ir pirma asociacija-"Molio Motiejukas" biggrin.gif Ir siaip senoviskas per daug...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snieguota_Ela: 02 vasario 2014 - 20:58
QUOTE(Ivy* @ 2014 02 02, 12:30)
Vienas iš variantų. wub.gif  Atbaido tik tas molis biggrin.gif nors pati nelabai prisimenu tą istoriją ax.gif

Dabar vaikai nebežino tos istorijos, jei "visažiniai" seneliai neprimena... Mano Motiejukui jau 2,5 metų. Vienintelis vaikas darželyje su tokiu vardu, niekas nepravardžiuoja, kiemo vaikai netrumpina. Labai džiaugiuosi, kad nusileidau vyrui, ir taip pavadinom sūnų.
Atsakyti