Įkraunama...
Įkraunama...

Motiejus

Prisimenu kai buvau dar mokyklinuke, tai buvo musu klaseje Motiejus..... Vargsas vaikas kai atsimenu... verysad.gif Jauciu ne karta mintyse keiksnojo kodel tevai jam dave toki varda... Todel savo vaikui tokio vardo nei uz ka neduociau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sweetapple @ 2010 01 23, 12:56)
Prisimenu kai buvau dar mokyklinuke, tai buvo musu klaseje Motiejus..... Vargsas vaikas kai atsimenu...  verysad.gif  Jauciu ne karta mintyse keiksnojo kodel tevai jam dave toki varda... Todel savo vaikui tokio vardo nei uz ka neduociau  schmoll.gif

Mūsų mokyklų laikais tokie vardai dar buvo retenybė. Dabar spėju tas vaikinukas didžiuojasi savo vardu. Jei mano klasėje būtų buvusi bent viena Elzė ar Barbora - būtų išjuokta, dabar gi po kelias sutinkama ir jokių problemų thumbup.gif
Atsakyti
Na, savo sūnaus taip nedrįsčiau pavadinti, bet vardas negaliu pasakyti kad negražus... Na bet ir gražiu pavadint negaliu... blush2.gif
Atsakyti
Retas vardas.. grazus, nors man mintyse visada kazkodel kyla asociacijos "Molio Motiejus" , gal kazkur knygoj skaiciau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatuke @ 2010 01 23, 14:43)
Retas vardas.. grazus, nors man mintyse visada kazkodel kyla asociacijos "Molio Motiejus" , gal kazkur knygoj skaiciau...  ax.gif

yra yra tokia knyga biggrin.gif .bet man tai jokiu tokiu asociaciju smile.gif aha, o mes is Onos kazkada juokemes.O dabar vel grizta ir Onos ir Jonai ir Juozai mirksiukas.gif
O jei kas pavadins Molio Motiejum tai patarsiu kaip cia viena mamyte pasakojo atrezt, kad jis ne molio o mamos ir tecio Motiejus smile.gif be to nelabai vaikai ir znos kad molio Motiejuku galima pavadint lotuliukas.gif
O Matas tai labai nuvalkiotas.vardas grazus, bet jau igrises labai doh.gif
Atsakyti
Dabar net susimasciau ar cia pats vardas negrazus, ar tiesiog neigiamai veikia ivairios asociacijos su siuo vardu g.gif
Vargu ar gyvendama LT drysciau savo vaika pavadinti tokiu vardu, bet tarkim uzsienyj gal visai ir nieko bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Gražus, senovinis vardas smile.gif
Atsakyti
Motiejus graziausias vardas is visu,is sen.Zydu kalbos reiskia-,DIEVO DOVANA,
Mums su vyru net nekilo abejoniu taip pavadinti savo SUNŲ.
Didziuojames tuo vardu ir savo sunumi .Jam balandzio 1 diena suejo 5 metai.SUPER VAIKAS SU SUPER VARDU ! thumbup.gif
Atsakyti
o man sis vardas grazus!
Atsakyti
Laaabai gražus ir mielas wub.gif

Gegužės 14 d. - apaštalo šv. Motiejaus šventė.

Motiejus (I a.) buvo apaštalu išrinktas vietoje Jėzaus išdaviko Judo (Apd 1, 15-26). Rinkimuose buvo du kandidatai: Juozabas Barsabas ir Motiejus. Pasimeldę išrinko Motiejų. Jis buvo liudininkas Jėzaus krikšto Jordano upėje, jo įžengimo į dangų ir prisikėlimo. kartu su kitais apaštalais jis per Sekmines gavo Šv. Dvasią. Sunku nustatyti vietoves ar laiką, kur jis apaštalavo. Teigiama, kad iš pradžių jis veikė Judėjoje, vėliau Kapadokijoje ir netoli Kaspijos jūros. Etiopijos tradicija ir netikri Andriejaus ir Motiejaus "darbai" teigia, kad jis darbavosi tuose kraštuose, Kanibalso mieste. Legenda pasakoja, kad jis miręs prikaltas prie kryžiaus. Kiti rašytojai teigia, kad jis buvo užmuštas akmenimis Jeruzalėje. Viena yra tikra, kad jis mirė kankinio mirtimi už Kristų.

Kartais painiojami Motiejaus ir Mato simboliai mene: kirvis ir alebarda, t.y. ginklai, kuriais jie buvo nužudyti.

Imperatoriaus Konstantino motina šv. Elena tariamas apaštalo Motiejaus relikvijas atgabeno į Romą. Iki 1969 m. Romos kalendoriaus reformų jo šventė buvo švenčiama vasario 25 d.

Šv. Motiejus globoja stalius, dailides, kalvius, inžinierius. saltinis: www.bernardinai.lt
Atsakyti
Mano anūko vardas thumbup.gif
Atsakyti
savo vaikui nė už ką neduočiau, nes per daug mylėčiau, bet svetimam duotą girdėti pakenčiama rolleyes.gif
Atsakyti