QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 16, 23:49)
Niu paveldas tai paveldas. Aš auginu tokias dvi paveldo veisles. Sakau, kad paveldo dėl to, kad jos pas mamą šiltanmyje auga jau apie 20, bet tikriausiai gal ir dar daugiau metų.
Kita veislė mano galva įdomesnė gal kaip kam bus. Auga labai aukšti, nors tam, kad pradėtų derėt išaugt aukšti nereikalauja. Lapai tokie keistos struktūros, atrodo tokie visada nuvytę ir visada nepatenkinti. Viršūnė irgi rodosi pastoviai nuvytus ir norisi pult kažką daryt, nes vaizdas nekoks. Bet čia tam pomidorui tai norma. Labai ilgi lapai, pastoviai siekia žemę nors ir jau gana aukštai būna. Pomidorai tikrai dideli, šiek tiek pailgi, miltingi ir labai saldūs. Kekėse būna ne po daug - po 3-5, tik ypatingais atvejais būna daugiau. Kai kada užauga tikri milžinai, bet jau reikia juos lepint, kad milžinai užaugtų. Kas svarbu, kad tokie dideli išlieka daugmaž iki aukštutinių kekių. Nepastebėjau, kad būtų linkę mėtyt žiedus.
Mama juos augina daug metų
Gal kai daugiau žinot čia panašiai skamba į kokią jūsų turimą veislę, nežinau.
Pagal aprašymą labai labai panašu, kad tavo mama augina lietuvišką pomidorų veislę
Skariai. Labai seniai, tikrai gerokai daugiau kaip prieš dešimtmetį ir aš Skarius auginau, bet kažkaip neprisirinkau sėklų, o paskui jau nebegavau tokių pomidorų sėklų pirkt. Tikrai skanūs pomidorai. Mano mama irgi juos labai mėgo.
Skarių sėklų būdavo pirkt parduotuvėje.