Žiūriu, niekas neatsakė apie
sėklų "gamybą", tai parašysiu, nes pernai ir aš to paties klausiau, dėkui
Gaudvilei ir
Ex
Nebūtinai tą sėklinį pomidorą nokinti iki košės, normaliai sunoksta ir tinka jau sėklai. Šiais metais sėklas imu tiesiog valgydama pomidorą
Sėklas dedu į sietelį ir gerai išplaunu po tekančiu vandeniu, patrindama, kad tos luobelės nusitrintų. Paskui 3 paras palaikau užpylus virintu vandeniu stiklinaitėje. Tada vėl perplaunu, sudedu į marlės gabaliuką (ai, į bintą daržiausiai, nes patogiausia) ir pamerkiu 15 min į vos rožinį kalio permanganato tirpalą (dezinfencijai). Išėmus nusausinu, paskeidžiu ant popierinio rankšluosčio ir nešu džiovinti.
Radau dar porą būdų, tik vienur rekomenduoja pilti vandenį, kitur nerekomenduoja