Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Anrita @ 2014 07 19, 08:51)
goss.gif  goss.gif

atsakykite man, nedurnai moteriškei, nes durna savęs pavadinti sąžinė neleidžia ax.gif , kokia temperatūra maksimum gali būti, rauginant sėklas
bicycle.gif

lotuliukas.gif

Na, jei tamstos temperatūrą termometras rodo 36,6 laipsniai, tuomet galit užsiimti darbais, ar rauginti sėklas. Jei aukštesnė - išgerkit aspirino ir į lovą.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Anrita @ 2014 07 19, 08:51)
Aš irgi mėgstu uždavinėti klausimus. mirksiukas.gif, ir būtinai, kad būtų kuo daugiau šaltinių, dviejų per mažai biggrin.gif .
Gerbiama ir brangi Ex,  goss.gif  goss.gif  tongue.gif, o taip pat gerbiama ir brangi Gaudvile  goss.gif  goss.gif tongue.gif ,
atsakykite man, nedurnai moteriškei, nes durna savęs pavadinti sąžinė neleidžia ax.gif , kokia temperatūra maksimum gali būti, rauginant sėklas

Ex ir Gaudvilė - du šaltiniai, tai kaip bus? unsure.gif

Max 25C. Jei ir dabar klausimų kils, galima pasitikslinti interneto šaltiniuose, geriausia užsienio saituose. Mažesnė tikimybė pasiklyst tarp kupetų laugh.gif

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 07 19, 09:33)
lotuliukas.gif

Na, jei tamstos temperatūrą termometras rodo 36,6 laipsniai, tuomet galit užsiimti darbais, ar rauginti sėklas. Jei aukštesnė - išgerkit aspirino ir į lovą.. wink.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Aš klausiau ne apie savo kūno temperatūrą tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 07 19, 10:02)
Ex ir Gaudvilė - du šaltiniai, tai kaip bus?  unsure.gif

Max 25C. Jei ir dabar klausimų kils, galima pasitikslinti interneto šaltiniuose, geriausia užsienio saituose. Mažesnė tikimybė pasiklyst tarp kupetų laugh.gif

Ačiū tongue.gif Kupetos - tai gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2014 07 18, 23:23)

Papildyta:
tany TOKIOS kekės ir dar neapvalgytos?  unsure.gif Pas mane nė vienas nespėja sunokti ant krūmo  ax.gif

tai kad tu pomidoru jau pilnos palanges mirksiukas.gif ... jau ruosiuosi padazu gamybai, bet vis patingisi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2014 07 19, 01:04)
*Sakot neparašyta ? Paskaitykim dar kartą :
Negalima į stiklainį su sėklomis ir sultimis pilti vandens, nes berūgdamos sėklos sudygs.
O kad perplauti reikia, tai aišku kaip dieną.

*Suprantu ir nė kiek nepergyvenu, kai uždavus klausimą niekas neatsako. Gal tai buvo aptarta anksčiau, gal tingisi parašyti, galop ir laiko nėra aiškinimams. Viską suprantu, bet keista, kad kandžioms replikoms sugaišti laiko negaila.

O as visada pilu vandeni ir nera buve, kad sudygtu biggrin.gif bigsmile.gif

Mano bobute gimusi 19 a mokejo pasidaryt seklas, ir nieko cia sudetingo nera ir jokiu diplominiu ar referatu skaityt nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 19 liepos 2014 - 09:37
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 19, 10:31)
O as visada pilu vandeni ir nera buve, kad sudygtu biggrin.gif  bigsmile.gif

Mano bobute gimusi 19 a mokejo pasidaryt seklas, ir nieko cia sudetingo nera ir jokiu diplominiu ar referatu skaityt nereikia.

Pirmą kartą bandysiu pasigaminti sėklų. smile.gif Jei bobutei išėjo pasidaryti, tada aš rami biggrin.gif
Atsakyti
Nieko sudėtingo su tomis sėklomis nėra, paimi pomidorą, išsikrapštai sėklas kad ir į kokį dangtelį, padedi kelioms dienoms ant palangės, kai skystis išdžiūsta sukrapštai į sietelį ir po tekančiu vandeniu praplauni. Tada sudedi ant popierinės servetėlės,užrašai pavadinimą ir ant palangės išdžiovini. Šiemet dar reiks pamirkyti kalio permanganate, turbūt, jei netingėsiu biggrin.gif , kol pomidorai sveiki, tai gal ir nemirkysiu. Viskas. Pernai taip dariau, dygo šiemet puikiai.
Šįryt išsikrapščiau pirmą pomidorą Krasnij majak. Sekantis laukia savo eilės.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 07 19, 11:37)
Nieko sudėtingo su tomis sėklomis nėra, paimi pomidorą, išsikrapštai sėklas kad ir į kokį dangtelį, padedi kelioms dienoms ant palangės, kai skystis išdžiūsta sukrapštai į sietelį ir po tekančiu vandeniu praplauni. Tada sudedi ant popierinės servetėlės,užrašai pavadinimą ir ant palangės išdžiovini. Šiemet dar reiks pamirkyti kalio permanganate, turbūt, jei netingėsiu :D , kol pomidorai sveiki, tai gal ir nemirkysiu. Viskas. Pernai taip dariau, dygo šiemet puikiai.
Šįryt išsikrapščiau pirmą pomidorą Krasnij majak. Sekantis laukia savo eilės.

As tai siemet taip darau,iskrapstau seklas i indeli,uzpilu vandens,iberiu ant peilio galiuko kalio permanganato,palaikau pusdieni,papilu ant ranksluoscio gerai patrinu su sausu ranksluosciu,kol nusivalo svariai visos luobeles,dedu ant popieriaus,isdziovinu,vis pamaisydama ,kad neprikibtu (mazdaug para),suvynioju i popieriu,uzrasau pavadinima ir dedu i skrynia :D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 19 liepos 2014 - 10:59
Pasirodo kiekviena turime savo metodus seklu paruosimo. As tik papildysiu, kazkada maciau ukrainiecio dieduko video kaip tik apie tai, ir ten akcentavo, kad geriau imti seklas nuo moterisko pom. vaisiaus, taip uztikrinamas didesnis derlingumas. C
eriams uztenka 2d. brandinimo, kuo smulkesni pom., tuo trumpesnis laikas. Ir dziovinu ant pergamentinio popieriaus, tada jos lengvai atsiskiria nuo jo. Po brandinimo svarbu gerai nuplauti po tekanciu vandeniu ir pasalinti luobele. Ir savo seklu nedezinfekuoju. o pries sejant laikau silpnam medaus tirpale.

Del kartump pomidoru, gal nuo ligu panaudoto purskiklio deka yra tas kartumas. Juk minejo, Revus tinka, neblogina skoniniu savybiu ir apsaugo nuo maro.
Atsakyti
aš tai į čierkutes sėklas sužeriu, palaikau dvi- tris dienas, tada per sietuką po kranu, patrinu gerai, tada ant popieruko ar binto- katras pirmesnis po ranka, patrinu ir padžiaunu. O paskui- arba krapštau ir gražiai susidedu, arba susuku ritinuką ir į skladuką. kuparų, skrynių ir pan sėkloms dar naturu, tai ir kiekiai pas mane baisiai kuklūs, saujom neturiu, šimtais irgi- pasidarau nuo kelių iki 30 sėklų maximum.
su medum esu vieną pavasarį mirkius, dar žinau kad ievų šakelių nuovirą daro ( ex receptas jei gerai pamenu) ir mirkina jame prieš džiovinant.

o tai dabar paaiškinkit- moteriškas vaisius nuo vyriško kuom skiriasi?????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 19 liepos 2014 - 11:45
QUOTE(nijole0619 @ 2014 07 19, 12:38)
As tik papildysiu, kazkada maciau ukrainiecio dieduko video kaip tik apie tai, ir ten akcentavo, kad geriau imti seklas nuo moterisko pom. vaisiaus, taip uztikrinamas didesnis derlingumas.

O kaip atskirt vyrišką nuo moteriško? biggrin.gif Ir pomidorai tikrai dvinamiai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 19 liepos 2014 - 11:46
Nijole, o kaip suprasti 'moterisko' ? O jei vadinasi vyrisku vardu, pvz. Percevidnyj , tai netinka nuo ko pomidoriuku, ar kazka netaip supratau?

Dar, man l. patiko Medovyj spas, tai cia bus vyriskas, ar ne, ir nuo jo jau kaip ir nelabai tinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 19 liepos 2014 - 11:50