QUOTE(uups @ 2014 08 19, 14:33)
jusu vaiko niekas net neishleis/neisileis su gimimo pazymejimu,- tai nera tapatybe nurodantis dokumentas. Pirmiausia padarykite jam pasa ar asmens tapatybes kortele. Tuo paciu issipres ir problema del pavardziu. Oficialiai auklytes, o juolab naktines yra labai brangios, ieskokit tautieciu/rusiu/panaioj situacijoj esanciu vienisu mamu

forume abejoju ar rasit
As turiu pasa kai kitoj saly gyvenom, taj dar viska keist ?? Nes ilgai uztruks. Jei uztektu irodyt istuokos liudijimu tada cia atvaziavus shsitvarkyciau ambasada ar kaip. Nes as tik savaite lailo turesiu susitvarkyt viska.
QUOTE(Savannaa @ 2014 08 19, 16:29)
aukles nereik ieskoti. as labai vargau su auklem-tiek vietinem, tiek atsiveztom is LT. reik ieskot Tagesmutter-eikit i Jugentamt. As to tik atvykus nezinojau, tiek babkiu auklem sukisau, stresas per jas vien buvo..Tai neatejo tai vaika neaisku kuo primaitino...
Tagesmutter dirba per Jugentamt-ji atsakingiau i viska ziuri, nes jei ka iskrestu gali net netekt savo licenzijos(nznau kaip kitaip pavadint.) Sunkiau naktim rast, bet yra tokiu tagesmutter, kurios kaip tik tokiu aukletiniu ir iesko, bet tektu greiciausiai pas Tagesmutter kad miegotu, nors as buvau radus tokia, kuri mano vaika i darza nuvezdavo su autobusu, pasiimdavo, kai dirbdavau popiet iki 24.00 ji vaika pas man namie uzmigdydavo 20.00 ir laukdavo manes. Mano mieste(Niedersahsen)pries 2 metus buvo jei pajamos(2 asm seimos) suaugusio ir vaiko nevirsija 1500 Euru Tagesmutter apmoka miestas. Skatina taip, maty,t darbinguma

Siandien, kaip yra nezinau, nes neaktualu.
Idealu butu tikrai! Aciu uz informacija ieskosiu bustines tagesmutter ar jugentamt

labai suteiket nformacijos:)
gal dar zinot nuo kiek metu mokykla prasideda?