Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(giluze @ 2014 10 16, 11:55)
Man gonkūristas po ranka maišosi, M. Tournier "Girių karalius". Turbūt reikia skaityti.  g.gif  Ta proga pasidomėjau ir pačia premija.  ax.gif
knygos recenzija

Pastebėjai paskyrimą? Googlinu, bet nieko dar nerandu unsure.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 10 17, 21:31)
Drįstu manyti, tau ji nepatiks  ax.gif

ot ir visai nieko. Toks Žiedų valdovo - Kopos - Žvaigždžių karų mišinys biggrin.gif
Tad nusprendžiau ir filmo pasižiūrėti biggrin.gif ooooo, taigis ir papai ir žiaurumai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 20, 08:47)
ot ir visai nieko. Toks Žiedų valdovo - Kopos - Žvaigždžių karų mišinys biggrin.gif
Tad nusprendžiau ir filmo pasižiūrėti biggrin.gif ooooo, taigis ir papai ir žiaurumai cool.gif

man kažkaip nė vieno iš tų trijų neprimena biggrin.gif
Ne vien papai, bus ir daugiau biggrin.gif
Bet tikrai užkabino ir tave, jei jau paskaičius dar serialą ėmei žiūrėt smile.gif Malonių įspūdžių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 20, 11:15)
man kažkaip nė vieno iš tų trijų neprimena  biggrin.gif 
Ne vien papai, bus ir daugiau  biggrin.gif
Bet tikrai užkabino ir tave, jei jau paskaičius dar serialą ėmei žiūrėt  smile.gif  Malonių įspūdžių  4u.gif

o wikipedia rašo, kad Martinas rėmėsi Rožių karais ir Aivenhu. Na gal..... tik kur ten drakonai g.gif man tikrai labiausiai į Kopą neša rolleyes.gif

Bibliotekoje atėjo "Kaulų kolekcininkas", bet po pirmų kelių puslapių jau galvoju nešti atgal doh.gif

Tiesa - vaikis tam pačiam kambary kompu žaidžia. Mes ir jam siūlėm žiūrėti (beje, knyga bibliotekoje ir vaikų skyriuje yra), bet minicraftas geriau. Na, žiūrėim, žvingaujam, vaikis sako - rizikuosiu atsisukt - bac, papai. Fu, fu, fu, sako. Po kiek laiko neišlaikęs vėl atsisuka - papai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 20 spalio 2014 - 12:21
ne, jeigu vaikis dar tokio amžiaus, kai papai fui, tai geriau nesiūlykit žiūrėt schmoll.gif Ir žiaurių scenų ten yra, ir sekso. Geriau tegu minecraftą žaidžia smile.gif

O aš pabaigiau Kawabatos 'Sniegynų šalį'. Sutikčiau su Adija - per drungna kiek, bet visumoj man visai patiko. Sekanti - Gide 'Pinigų padirbinėtojai'. Turiu ją must read sąraše nuo metinių ataskaitų paskelbimo - kažkuri mergiotė buvo įtraukus į savo top'us.
Atsakyti
Saintlina, tai kodėl ši knyga vaikiškoje bibliotekoje? biggrin.gif
Žinai, mes su vyru dabar labai daug ką galim žiūrėt - jeigu anksčiau reikėjo ir garsą pasaugot, ir vaizdus, kad vaiko neišgąsdint, tai dabartinis 12 metų vaikinukas tyliai pakomentuoja tėvų intelektą ir eina kompu žaist biggrin.gif ir tenka tėvam vieniems net į kiną Hario Poterio važiuot žiūrėti biggrin.gif
o žiaurios scenos - hmm, sakyčiau ne naujiena televizijoje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 10 10, 08:45)
Livelib.ru vyksta diskusija apie spoilerius (siužeto atskleidimus) recenzijose, tai pagalvojau, kad man tai nieko baisaus tie spoileriai - dažniausiai kol prisiruošiu skaityti knygą jau būnu juos užmiršusi biggrin.gif O ir būna tokių knygų, kad norisi žinoti siužetą, kad žinočiau ar verta skaityti knygą ax.gif

O man siuzeto atskleidimas recenzijose tolygus dovaneles iteikimui su isankstiniu jos apibudinimu ant kaledinio ar gimtadieninio ipakavimo...

QUOTE(Helianta @ 2014 10 09, 22:54)
va man ir įdomu, ar Murakamiui kada nors suteiks Nobelį, ar komisijai kažkaip vis priešiškai suveikia jo populiarumas ir tai, kad daug kas tikisi ir laukia, kad jis laimės g.gif

Vat susimasciau ir nusprendziau, kad Murakamis niekada negaus Nobelio premijos, nes uz ka ji turetu buti jam paskirta? Kazkaip Nobelis man asocijuojasi su idealu siekiais bei nuopelnais zmonijai, politiniais "uzsiangazavimais" ir ivairiu rezimu demaskavimu, egzistenciniu heroiskumu ir pan... Nesakau, kad nera geru Nobelio lareatu, bet, pvz., P. Modiano kuriniu tikrai neskaitysiu, nes jo rutuliojama tema yra viena is tu "politiskai korektisku", apie kuria tik gerai arba nieko...

QUOTE(Helianta @ 2014 10 15, 20:11)
apie Booker pats tas būtų kalbėti, nes kaip tik šiandien šiųmetinė premija įteikta Richard Flanagan mirksiukas.gif

... todel man zymiai priimtinesne Booker'io ideja, kur zymiai maziau "pompastikos" knygos turinyje - ne kas, o kaip suteikia daugiau laisves meniniam originalumui, kurybinei zodzio raiskai, minciu polekiui ir ideju pateikimui.

Manau, H. Murakamis tikrai butu gaves sia premija, jeigu rasytu anglu kalba.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 20, 13:14)
Saintlina, tai kodėl ši knyga vaikiškoje bibliotekoje? biggrin.gif
Žinai, mes su vyru dabar labai daug ką galim žiūrėt - jeigu anksčiau reikėjo ir garsą pasaugot, ir vaizdus, kad vaiko neišgąsdint, tai dabartinis 12 metų vaikinukas tyliai pakomentuoja tėvų intelektą ir eina kompu žaist biggrin.gif ir tenka tėvam vieniems net į kiną Hario Poterio važiuot žiūrėti biggrin.gif
o žiaurios scenos - hmm, sakyčiau ne naujiena televizijoje unsure.gif

neturiu supratimo, kodėl bibliotekoj prie vaikiškų. Nepriskirčiau jų tokioms. Aišku, ir vaikai šiuolaikiniai visko matę ir girdėję. Bet kur kas nekaltesnėmis knygomis piktinamasi ir uždraust norima.
Mano dešimtmetis kad ir įlindęs į kompą, bet viską girdi ir viską mato, ypač, ko nereikia. Žinoma, žiaurios scenos ne naujiena, bet šitam seriale kartais ir mane nukrato. Vienž, jei toliau žiūrėsit, suprasi, apie ką aš smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 20, 15:23)
bet šitam seriale kartais ir mane nukrato. Vienž, jei toliau žiūrėsit, suprasi, apie ką aš  smile.gif

Pabandžiau žiūrėt, bet : 1) nukratė jau pirmoj scenoj( per daug nuogybių, iki žiaurumų nepriėjau bigsmile.gif ) ir 2) kadangi nelabai skiriasi nuo knygos, nemačiau prasmės žiūrėt serialą dar kartą apie tą patį. Manęs laukia daugybė serialų ir taip. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 20, 13:16)
o wikipedia rašo, kad Martinas rėmėsi Rožių karais ir Aivenhu. Na gal.....

Bibliotekoje atėjo "Kaulų kolekcininkas", bet po pirmų kelių puslapių jau galvoju nešti atgal doh.gif

Aš tuos Sostus ir skaičiau kaip istorinę ax.gif .Vienas kitas drakonas ar zombis kažkaip nemaišė biggrin.gif Gaila,kad rašytojas nesiskubina tęsinių rašyt.A jeigu nespės unsure.gif

Šitą Kolekcininką išmūčinau šiaip taip.Taip ir likau nesupratusi,ko tas detektyvas į aną geriausiųjų sąrašą įtrauktas g.gif

Mano savaitgalis su lietuviais praėjo ax.gif R.Granauskas Išvarytieji
.Skaudi knyga,bet nepasakyčiau,kad labai patiko ar privertė išgyvent.O vat V.Bubnys su Rudens ekvinokcija paliko daug stipresnį įspūdį.Gera knyga.
Ir A.Telšio Žveng, žirgelis.Puikus istorinis romanas thumbup.gif Šlėktų ir miestelėnų gyvenimas,meilė,intrigos.Paskutinė istorinė skaityta Y.Utrio Varinis paukštis, tiesą sakant, nuvylė.Nežinau,ar ten vertimas kaltas,ar stilius toks,bet net nelabai man į istorinę ir panašu.Greičiau nuotykinis romanas su daug fantazijos.Ir jau knygos viduryje buvo aišku,kuo visa ši istorija baigsis ax.gif

Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 10 20, 14:33)
Pabandžiau žiūrėt, bet : 1) nukratė jau pirmoj scenoj( per daug nuogybių, iki žiaurumų nepriėjau  bigsmile.gif ) ir 2) kadangi nelabai skiriasi nuo knygos, nemačiau prasmės žiūrėt serialą dar kartą apie tą patį. Manęs laukia daugybė serialų ir taip.  mirksiukas.gif

aš kai knygą perskaičiau, irgi nežiūrėjau. Bet dabar prailgo tęsinio laukt, nutariau pažiūrėt smile.gif Kadangi serialų žiūriu vos kelis, tai nieks manęs kaip ir nelaukia biggrin.gif Tik knygos.

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 10 20, 15:52)
O vat V.Bubnys su Rudens ekvinokcija paliko daug stipresnį įspūdį.Gera knyga.
Ir A.Telšio Žveng, žirgelis.Puikus istorinis romanas  thumbup.gif

va Bubnį ir aš mielai paskaitysiu - mėgstu aš jį. Ir to Žirgelio pasidairysiu.

Mergiotės, o niekam su libis nėr bėdų? Kažkodėl niekaip negaliu prisijungti, vis netinka mano duomenys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 20, 16:52)
Ir A.Telšio Žveng, žirgelis.Puikus istorinis romanas  thumbup.gif Šlėktų ir miestelėnų gyvenimas,meilė,intrigos.

O trečią žirgelio dalį skaitei, "Tarška barška pentinėliai"? Knyga ir man patiko. Senokai skaičiau, bet atsimenu.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 10 20, 17:53)
O trečią žirgelio dalį skaitei, "Tarška barška pentinėliai"? Knyga ir man patiko.

Ir šita su tęsiniu blink.gif ? A, pasiuto doh.gif
Radau, bibliotekoj yra.Na, ačiū dievui,kad šita jau parašyta,išleista ir nereiks laukt,kol ją išvers biggrin.gif
Atsakyti