Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorininkystė

QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 02, 16:15)
Valencia pritrenke- daigas iki pat stogo, vaisiaus ne vieno.
Velyvas, bet matyt ekstremaliom salygom neprates augt.

o toks grazus paveiksliukuos buvo.



pernai turėjau, vienas iš skanesnių buvo, ir vaisių nemažai buvo. Jis tame sąraše, kur dėmesio verti pomidorai. Bandykit kitąmet, gal pradžiugins.
tikrai nelabai vėlyvas, rugpjūty valgėm
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 08 02, 18:37)
Aš irgi auginu pirmą sykį jablokus, nežinojau, kada skinti. Skyniau, kai suminkštėjo, vos vos pagelto, pati žalia spalva pasidarė geltonesnė. Man pasirodė gal rūgštokas, jei ne spalva, tai skonis neblogas, bet ne kažkas. Kadangi apdalinau sėklom drauges, tai viena sakė, kad jai ir per rūgštus buvo, kita sakė, kad skanus, tik skystas, o jos vyrui buvo per saldus. Ir suprask žmogus, kad nori



pas mane jablokai izumrudni sakyčiau salstelėję, rūgšties tikrai nerasta, skonio lyg trūksta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 rugpjūčio 2014 - 20:11
QUOTE(adija5 @ 2014 08 02, 11:47)
Dar labiau nepatinka visokie praplyšėliašikniai,išsiviepėliai,su akutėm ir burnukėm.

visai nenoriu milžiniškų pomidorų  schmoll.gif Čia gal aš viena tokia,kad visai abejingai žiūriu į tuos ant svarstyklių nufotkintus begemotus  tongue.gif


pas man šiemet nė vieno tokio nėr. Kaip nekeista.

Nea, tikrai ne viena, aš irgi tokių kilograminių nemėgstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 rugpjūčio 2014 - 20:26
Na tai ir pas mane jų ne kibirais ar bliūūūdais, tų milžinų, šiaip norėjau pasirodyt, bet jei jau negražu ir erzina, daugiau nedėsiu, nes jau ir nebebus tokių.
O gražių tolygių turiu didžiulį kibirą 20 litrų, bet tai ką ten rodyt ax.gif skanūs gražūs sveiki, neprasišiepę.
Atsakyti
[quote=jolanka,2014 08 03, 21:36]
Na tai ir pas mane jų ne kibirais ar bliūūūdais, tų milžinų, šiaip norėjau pasirodyt, bet jei jau negražu ir erzina, daugiau nedėsiu, nes jau ir nebebus tokių.

As megstu didelius ,kilograminius lotuliukas.gif pas mane siemet didziausias buvo 730 gr,.O rodytis butinai reikia ir didelius ir mazus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 03 rugpjūčio 2014 - 20:43
Ir aš mėgstu dičkius, man jie - patys skaniausi thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 03 rugpjūčio 2014 - 21:03
QUOTE(jolanka @ 2014 08 03, 20:36)
O gražių tolygių turiu didžiulį kibirą 20 litrų, bet tai ką ten rodyt  ax.gif skanūs gražūs sveiki, neprasišiepę.


rodyk rodyk. Aš žiūrėsiu ir pavydėsiu smile.gif Mano mamikė visus išparceliavo, radau tik pavalgymui. Ir tai pora kilų prisiskyniau, namo motocilku vežiau, atsivežiau pomidorų košę pomidorų sultyse biggrin.gif
Nieko, žalių dar daug. Dar spėsiu tą gerąjį receptą išbandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 08 03, 14:12)
tačiau gal galėjo taip būti, kad Strawberry apsidulkino su Tigrella, kuri augo visai šalia, esu kartais mačiusi bites šiltnamyje g.gif

Nemanau,kad šitaip susidulkino biggrin.gif Pas mani ir paukščiai atskrenda šiltnamin,ne tik bitės,ale ,matyt,ne selekcininkai schmoll.gif
QUOTE(Paladė @ 2014 08 03, 21:15)
pas mane jablokai izumrudni sakyčiau salstelėję, rūgšties tikrai nerasta, skonio lyg trūksta...

Nu va,kaip visoms skirtingai tas Jablokas.Man tai jame visko gana-ir saldumo,ir rūgšties.Šitie pirmi ir sueina,bo visiems tinka ax.gif
http://sad-dizayn.ru...pelyj-sort.html
QUOTE(jolanka @ 2014 08 03, 21:36)
Na tai ir pas mane jų ne kibirais ar bliūūūdais, tų milžinų, šiaip norėjau pasirodyt, bet jei jau negražu ir erzina, daugiau nedėsiu, nes jau ir nebebus tokių.

A nublūdai blink.gif Niekas manęs neerzina ir nesakau ,kad negražu.Sakiau,man tokių nereik,vat tongue.gif Tai jų gi man ir nesiūlai .Paprašyčiau mano pasakymo savaip neinterpretuoti ir parodyti daugiau,ką su nuosavu agronomu dar pavyko išauginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 03, 20:53)
rodyk rodyk. Aš žiūrėsiu ir pavydėsiu  smile.gif 
namo motocilku vežiau, atsivežiau pomidorų košę  pomidorų sultyse  biggrin.gif 


biggrin.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 08 03, 21:01)
A nublūdai  blink.gif Niekas manęs neerzina ir nesakau ,kad negražu.Sakiau,man tokių nereik,vat  tongue.gif Tai jų gi man ir nesiūlai .Paprašyčiau mano pasakymo savaip neinterpretuoti ir parodyti daugiau,ką su nuosavu agronomu dar pavyko išauginti  ax.gif


tongue.gif tai aš taip supratauuu, nu karščiai gi....naktis gi... biggrin.gif
Parodysiu parodysiu, o tas nuosavas agronomas pas mane tai kas? g.gif

Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 08 03, 20:43)
As  megstu didelius ,kilograminius  lotuliukas.gif  pas mane siemet didziausias buvo 730 gr,.O rodytis butinai reikia ir didelius ir mazus  4u.gif



QUOTE(ausrazs @ 2014 08 03, 20:47)
Ir aš mėgstu dičkius, man jie - patys skaniausi  thumbup.gif


Žinoma, supjaustei kilograminį ir jau šeimynai beveik gana biggrin.gif
Atsakyti
Pirmadienis prasideda nuo pomidoru lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2014 08 04, 09:47)
Pirmadienis prasideda nuo pomidoru  lotuliukas.gif


Po savaitgalio iš tokio vaizdo pas mane liko tik 6 pomidorai ir krūva cheriukų. biggrin.gif
Stiklainiai dar gerai neataušę. Pomidorai -sausai 43 0,7 stiklainiai; mišrainė su paprikom ir morkom 8 stiklainiai; pomidorų padažas 5 stiklainiai. Reiks šeimynos gražiai prašyt, kad valgytų ne tik šviežius. Sūnuas šiandien jau agurkų prašė. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 04 rugpjūčio 2014 - 09:02
QUOTE(ate42 @ 2014 08 04, 09:02)
Stiklainiai dar gerai neataušę. Pomidorai -sausai 43 0,7 stiklainiai; mišrainė su paprikom ir morkom 8 stiklainiai; pomidorų padažas 5 stiklainiai.


kaip gaila man jūsų, merginos..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 08 03, 19:45)
Dar vis galvoju, kad šiemet norėčiau pomidorų želėje pasidaryti. Čia kas gasdino, kad želatina suprastėjusi. Gal kuri darėte ne "tarybiniais laikais" ir turit patikrintą receptą. Anų laikų turiu, bet jau ir pomidorai kitokie..būčiau dėkinga.

Man pagal šitą sustingsta ir skonis neblogas:
1,5 l vandens
5 šaukštai su kaupu želatinos
po 2 šaukštus druskos, cukraus, acto.
Želatiną išbrinkinti, pašildyti, kad ištirptų. Iš likusių produktų išvirti marinatą, atvėsinti truputį, supilti želatiną. Atvėsinu dėl to, kad nuo vaikystės mama kalė į galvą, kad želatinos jokiu būdu negalima užvirinti nes nesustings. Nežinau ar taitiesa biggrin.gif . Nu ir va, pomidorus su svogūnais ir patinkančiais prieskoniais į stiklainius, užpilam marinatu ir į puodą su vandeniu. Kaitinu 5 min nuo to laiko, kai stiklainyje su pomidorais pradeda kilti burbuliukai. Psio

Bandžiau ne vieną internetinį receptą, šitas tiko, tai ir darau pagal jį, visada sustingsta ir nebūna žele kieta. Vienu žodžiu man pats tas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 04 rugpjūčio 2014 - 09:30