Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorininkystė

QUOTE(Regila @ 2014 08 01, 22:01)

Sveiki, kai auginat daugybe eksperimentu, gal pavardintumet savo favoritu sarasa pagal derlinguma ir skoni.
Noriu Miciko paklausti, ar de barao juodi ir ciornyj mavr ne vienas ir tas pats? Gal dar kas auginot, galit palygint?Gal dar kas pavardins veisles dvynes?
Mano Izumrudnoje jabloko kazko labai mazi, nors kekese vienodi nesiekia 100g.raso t.b. iki 300g, kaip pas jus,? ir pradejo gelsti, maniau bus zali...ir deja,rugstoki.

Ragavau pagaliau Boloto, ir grazus ir labai skanus, ir dydis geras 250-230g, keista, kad gavo toki negrazu varda.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 08 01, 20:02)
Nusprendziau kitamet jokiu rauktaruriu i siltnami neisleisti

Uztat beprotiskai noriu Skariu verysad.gif 

Va ir aš tokių nelabai noriu schmoll.gif Dar labiau nepatinka visokie praplyšėliašikniai,išsiviepėliai,su akutėm ir burnukėm.Pas mani Škatulka taip daro dažnai.Skanios,ale tingiu aš jas ten išpjaustinėt,atsikąst britku,todėl dažniausiai tokius jau pirdukų stadijoj išpirdolinu,bo vis tiek varys kompostan prinokę.Kam krūmui nereikalingą balastą nokint.
Skarių visai nenoriu biggrin.gif Ir visai nenoriu milžiniškų pomidorų schmoll.gif Čia gal aš viena tokia,kad visai abejingai žiūriu į tuos ant svarstyklių nufotkintus begemotus tongue.gif Nors yr ir pas mani tokių,pvz.Vokiškos avietės ir pažaliavę Juodi rusai.Tiek,kad nestriošni,ačiū dievui.
QUOTE(Mičiko @ 2014 08 02, 00:49)
1. Vieta Carbonui. Nu super skonis, toks isskirtinai skanus, gali valgyti pasigardziuodama viena, labai derlingas, kumas man iki (.)(.),  dideli vaisiai, dideles kekes, kekes kas 1-2lapus.  Tik spalva tai jau tokia nu siaip sau... Gerai cia Ex minejo, mazgotine  biggrin.gif 

Nu,krūmas man tik iki bambos to Carbono g.gif Gal gali nufotkint gyvai tą gražiąją spalvą?Nete yr,ale aš jais nepasitikiu. Nenorėčiau nei pusžalio,nei pernokusio paragaut,pirmų įspūdžių susigadint biggrin.gif
QUOTE(Gardi @ 2014 08 02, 10:13)
Ir ką čia beišmąstysi, kai visų kitų daržovių marmalų burnon neimam doh.gif pasižadėjau, kad bus tik marinuoti agurkai, pomidorai želatinoj ir sultys, ką tikrai valgom. Bet prisiskaitai ir taip nagai niežti doh.gif

Neskaityk biggrin.gif Nors man ir paskaičius neniežti.Mes irgi marmalų nevalgom,tai nieko ir nemarmalinu.Spakaina galva.
QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 02, 11:53)
Noriu Miciko paklausti, ar de  barao juodi ir ciornyj mavr ne vienas ir tas pats?

Mano Izumrudnoje jabloko kazko labai mazi, nors kekese  vienodi nesiekia 100g.raso t.b. iki 300g, kaip pas jus,? ir pradejo gelsti, maniau bus zali...ir deja,rugstoki.

Ne Mičiko,bet ne tas pats .

Ne gigantai,bet apie 200g tai tikrai visi plius minus .Jie ir turi pagelst,kad jau būtų valgomi.Kaip ten jums anie rūgštūs,nesuprantu g.gif Kiba žalius valgot?Turi jie rūgštelės,bet nedaug,subalansuotai.Pernokinti, tai man per saldūs pasidaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2014 08 02, 00:05)
P.S. Gal kas bandete pomidorines sriubas ziemai koncervuoti? Ieskau kokio recepto ir kaip tik facebook radau tokia, gal kas meginote?:
Reikes:
.....

Darau tokią,pas mane vietoj šaltos mišrainės sueina
Uncle bensą darau truputį savotiškai,nededu nei cukinijų,nei ananasų,bet dedu džiovintus abrikosus ir razinas
Niekada nėra išsipūtę dangteliai nei agurkienei,nei su ryžiais,aš pilu verdančius į iškaitintus stiklainiukus ir dar po kaldrom ilgai stovi
Atsakyti
Adija5, aciu...o gal imesit keleta nuotrauku is arti ir pjuvi tu Jabloku, gal tikrai per anksti, o gal kita veisle gavau.pirma karta auginau, ir kad taip isgirti net du daigus auvinau.patys pomidorai pradejo persisviest kaip prinokusi vynuoge su zaliom kraujagyslem, o keli ziu- geltoni - citrinines sp., ranka perbraukiau,ir nukrito.
Valencia pritrenke- daigas iki pat stogo, vaisiaus ne vieno.
Velyvas, bet matyt ekstremaliom salygom neprates augt.

o toks grazus paveiksliukuos buvo.

Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 02, 17:15)
.pirma karta auginau, ir kad taip isgirti net du daigus auvinau.patys pomidorai pradejo persisviest kaip prinokusi vynuoge su zaliom kraujagyslem, o keli ziu- geltoni - citrinines sp., ranka perbraukiau,ir nukrito.


Aš irgi auginu pirmą sykį jablokus, nežinojau, kada skinti. Skyniau, kai suminkštėjo, vos vos pagelto, pati žalia spalva pasidarė geltonesnė. Man pasirodė gal rūgštokas, jei ne spalva, tai skonis neblogas, bet ne kažkas. Kadangi apdalinau sėklom drauges, tai viena sakė, kad jai ir per rūgštus buvo, kita sakė, kad skanus, tik skystas, o jos vyrui buvo per saldus. Ir suprask žmogus, kad nori biggrin.gif Pas mane tikrai nepersišvietė.
čia foto iš interneto, tokie pat pas mane.
Atsakyti
Sveikutės, pernai dažniau parašydavau, šįmet tik paskaitau, ir atbėgu pasigirti, sakiau gal į redakciją rajoninio laikraščio nešt biggrin.gif

Ananas

user posted image

Čia pamiršau nuo kurio krūmo, dvejoju kas tokis

user posted image

O čia Black Krim, labai patiko man ir skonis ir vaisiai labai dideli

user posted image

Šiandien priskyniau iš vieno šiltnamio 20 l kibirą Brooklinu, Sandoline, Minaret ir Mamirio. O kitam šiltnamy mixas, marmalas - irgi 20 l kibiras.
Iš vyšninukų nu labai jau patiko Sungold, butinai ir kitais metais sodinsiu wink.gif
O Sugar Plum - nepatiko, kieti sausi, nors forma ju ir graži.
Papildyta:
nebemoku sumažint foto, atsiprašau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanka: 03 rugpjūčio 2014 - 00:40
Gal kuri nors domėjote ir turite nitratų daržovėse normas?

Šiandien užsiėmiau matavimais ir gavau tokius rezultatus. Man buvo svarbu, nes iš rudens ir pavasarį sodindama dėjau perpuvusio mėšlo, paskui laisčiau dilgynėm.

Pomidorai SKARIAI - 170, Jaučio širdys - 210, Geltoni citrinos - 200. Šiaip tai nesilaikiau statistikos principų ir atsitiktinai matavau tik po vieną pomidorą kiekvienos veislės.

Agurkas laukinis - 84

Cukinija auganti netoli mėšlo krūvos 340, cukinija auganti toli - 180,

Morka - 160,
Alyviniai obuoliai - 110,
Braškė užsilikusi nuo sezono - 280 (gali neatspindėt realybės)

Paskui pamatavau, kad pas mus geriamas vanduo turi 40, o BIRUTĖ kur atsitiktinai ant stalo buvo turi 60. Kadangi rekomenduojama aukščiausia vandens nitratų norma 50, tai reiškia, kad Birutę reik gert atsargiai, tai yra po nedaug kas dieną.

Bandžiau googlint, tai įdomu tai, kad įvairūs šaltiniai pateikia labai skirtingas normas. Pvz. pomidorams vieni pateikia 150, o kiti - 250.

Na šiaip tai aišku, kad greičiausiai galima valgyt ir didesnį kiekį turinčias daržovės, bet svarbu, kad per dieną nesuvalgytum per daug. Ar tai per ilgesnį laiką nitratais neapsirytum. O kas ten norės skaičiuot kiekvieną kąsnį, tai neįsivaizduoju smile.gif
Labai įdomu, kad obuoliams nustatytos mažos normos - 60 pagal ASU, bet šita obelis auga tiesiog pievoj, daug metų. Jos tikrai niekas bent paskutinius 10 metų nebuvo niekuo tręšęs, o išeina, kad vivien dvigubai viršija.
Ar kuri bandėt matuot pas save kada nors?
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 02, 17:15)
.patys pomidorai pradejo persisviest kaip prinokusi vynuoge su zaliom kraujagyslem, o keli ziu- geltoni - citrinines sp., ranka perbraukiau,ir nukrito.

Viskas kaip pernokusio Jabloko toč toč g.gif Nu,bet,jei jau nukritęs nuo krūmo rūgštus,tai beviltiškas reikalas tadu ,reiškias, jums jie ir bus rūgštūs.Kulkė irgi rašė,kad visą giminę sutraukė.Jo,skoniui draugų nėr.
Atsakyti
Ateinu su nuotrauka klausti, kaip čia taip galėjo būti. Vienai moteriškei daviau German Orange Strawberry sėklų. Išsišnekėjom anąsyk apie tuos pomidorus, žiūriu, kažką ne taip šneka, paprašiau nuotrauką parodyti. Nu prisijuokiau, vos ne Blindos triūsikai biggrin.gif Aš tokių neturėjau nė iš tolo, tikrai negalėjau jai duoti, tačiau gal galėjo taip būti, kad Strawberry apsidulkino su Tigrella, kuri augo visai šalia, esu kartais mačiusi bites šiltnamyje g.gif Ji sako, kad pomidorai skanūs, tai paprašiau ir man pririnkti sėklų kitiems metams biggrin.gif Sakė, kad augina ne vieną daigą. Pati sėjau tas pačias sėklas, kur jai daviau, pas mane gerai viskas, germanas kaip priklauso. Ar gali taip būti, kad susikryžmina sėklos pačios, be žmogus pagalbos?
va tie keistuoliai:
user posted image
Atsakyti
Truputį pasibėdavojus dėl nenokimo, ir aš jau gal ryt ragausiu bigsmile.gif Pirmieji šiemet - jau beveik prinoko - man skaniausi geltonai-oranžiniai.
user posted image
Atsakyti
Merginos, turiu daug pageidavimų sėkloms. O kai mainotės sėklytėmis, tai po kiek standartiškai siunčiate? Jau tris pomidorus apdorojau, reikia skaičiuoti, ar visiems užteks, ar dar reikia daugiau sėklų daryt smile.gif Tai būtų gerai žinot. Pernai sėklos daigumu nepasižymėjo, tai dar reikia su atsarga padaryt.
Atsakyti
Padažas, taip, oranžinis..ir įdėjus jo į guliašą spalva išblunka.Na, bet jis vis tiek skanus. O kadangi man labai patinka paukštiena, tai ją dažnai įvairiai darau. Per sezoną kokia 10litrų sunaudoju.
Čia kas liko naudojimui..Kaip tik šiandien prieš darbą dariau troškinį su morkom, svogūnais, kietagrūdžiais makaronais ir virta, malta mėsa. Užpyliau šiuo padažu. Tik dabar pagalvojau, kad ne ant paukštienos..vadinasi, nebūtinai naudoju tik paukštienai..
user posted image
Изумрудное яблоко - vidutinio aukščio, vidutinio vėlyvumo, 70-140gr, apvalūs, vaisiaus odelė gelsvai žalsva, minkštimas – žalias, saldus, sultingas, skanus. Na, juos pernokinti lengvai galima. Man jie irgi daugiau saldūs, nei rūgštūs. O gal čia kalta kaitri saulė, kuri juos sunokina per greitai. Kitais metais, kitu laiku pamažu šis procesas, tai ir skonis kitas, tikresnis.
De barao juodi ir Čiornomor - pakankamai skiriasi. De barao pailgi, nedideli. Čiornomor tarp apvalinto suploto ir triufelio formos, žymiai didesni, saldesni. Man Čiornomor ir Black sea man panašesni.
Klausėt dėl favorito, jis kasmet keičiasi, nes norėjau išbandyti vis naujas veisles.15 m ar 15 ti, Penis - kasmet. Taip buvo su Japoniniu triufeliu juodu, tik jį žymiai vėliau įsigijau. Pernai mama visą sezoną priekaištavo, kad juo triufelio šiltnamyje nėra. Užtat šiemet vėl patenkinta. Armonika irgi kasmet, nuo tada kai gavau. Kelis metus Babushka selection, ananasas buvo.
Dar vis galvoju, kad šiemet norėčiau pomidorų želėje pasidaryti. Čia kas gasdino, kad želatina suprastėjusi. Gal kuri darėte ne "tarybiniais laikais" ir turit patikrintą receptą. Anų laikų turiu, bet jau ir pomidorai kitokie..būčiau dėkinga.

Atsakyti