Kaune turgelyje pries kelias dienas buvo po 4,5 - 5 lt pas ukininkus.
QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 10:42)
Kad kaimynai ir kolegos priprato, kad atnešu ir atiduodu, bet vyriškis šiemet pasakė, kad gana labdaros, o man .......
'
Va kur tie protingi vyrai pasidėjo, ogi ate42 pasigrobė

Sutinku su Venta9 110 procentų

Taigi darykit sultis ir išgersit, jei kitaip vakuoti nepatinka. Kam gerus daiktus iššvaistyti veltui, o kad kiti nevertina, tai čia jau faktas.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 28, 10:52)
na va, jau kelis kg pardavus, kitiems metams jau trąšoms jau pinigų ir bus

QUOTE(Venta9 @ 2014 07 28, 08:52)
ačiū, ir aš dabar žinosiu

QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 10:02)
Ačiū, mergaitės.
mintis apie sultis

Kažin jei neluptus blenderiuot ir per marlę arba per sietą spausr, ar gaunasi tokips konsistencijos kaip parduotuvinės? avietes tai blenderiuoju ir siete su mediniu šaukštu ištrinu. Puikios tirštos sultys. Gal kuri taip bandėt pomidorus? o paskui ką? druskos, užvirt ir psio, uždaryt?
QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 09:22)
Kažin jei neluptus blenderiuot ir per marlę arba per sietą spausr, ar gaunasi tokips konsistencijos kaip parduotuvinės?
užsiknisit spaust, man atrodo.. tos skurytės užklijuos tiek marlę, tiek sietą.
Man nesigauna tokios sultys, kaip parduotuvinės

QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 10:33)

Tada lupsiu ir bandysiuper sietą.

QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 10:43)
Na mes sultis darom taip: tiksliau vyras jas daro.
Pomidorius keliom sekundėm metam į karštą vandenį, galimą įpjautus tai odelės greit nusilupa ir tada kombainu ar blenderiu sumalam. Po to spaudžia paprastai per tokį "koštuvį", kur pienui skirtas, tai labai gerai spaudžiasi, iš kibiro sublenderiuotos masės lieka tik kumščio dydžio gabalas tirščių. Tada jei žiemai darom, pakaitinam iki virimo ir ant trijų litrų sulčių dedam 1 šaukštą druskos ir viskas. Labai skanios mums

QUOTE(Laima.g @ 2014 07 28, 10:55)
Na mes sultis darom taip: tiksliau vyras jas daro.
Pomidorius keliom sekundėm metam į karštą vandenį, galimą įpjautus tai odelės greit nusilupa ir tada kombainu ar blenderiu sumalam. Po to spaudžia paprastai per tokį "koštuvį", kur pienui skirtas, tai labai gerai spaudžiasi, iš kibiro sublenderiuotos masės lieka tik kumščio dydžio gabalas tirščių. Tada jei žiemai darom, pakaitinam iki virimo ir ant trijų litrų sulčių dedam 1 šaukštą druskos ir viskas. Labai skanios mums

Ačiū. Niekad karvės neturėjom, nežinau per ką pieną košia. Ar čia kažkoks audinys, ar tiesiog kažkoks koštuvis, matydavu kaime, kad yra kažkoks koštuvis, bet į jį dar dėdavo kažkokį audinį. Ar per sietą plastikinį, tokių su žilkiniais išpintų yra neprasikoštų?
QUOTE(matuke @ 2014 07 28, 07:38)
Nu ka as zinau, su savo rinktom ir daigintom seklom bei su Hibridais is pakiuku jokiu neaiskumu ner-viskas tvarkingai, "po planu"

Pas man jusiškiai black russian - raudoni

QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 11:08)
Ačiū. Niekad karvės neturėjom, nežinau per ką pieną košia. Ar čia kažkoks audinys, ar tiesiog kažkoks koštuvis, matydavu kaime, kad yra kažkoks koštuvis, bet į jį dar dėdavo kažkokį audinį. Ar per sietą plastikinį, tokių su žilkiniais išpintų yra neprasikoštų?
Na veterinarijos vaistinėse būna pirkti gatavų, 4-6 lt kainuoja, tai toks audinys, kaip šilkas bet ne... nežinau kaip vadinasi, ir jis apsiūtas guma, tai patogu ant bet kokio indo užmauti. Mums pasiteisino.

QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 11:33)

man irgi nesigauna kaip parduotuvinės, geria visi, tik padavai. O tos sėklos nesunkiai su visomis sultimis į skrandį nuslysta, dar nei vienas neužspringom. Apie tolesnius procesus kas tu tom sėklomis vyksta nutylėsiu