Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorininkystė

Kaune turgelyje pries kelias dienas buvo po 4,5 - 5 lt pas ukininkus.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 10:42)
Kad kaimynai ir kolegos priprato, kad atnešu ir atiduodu, bet vyriškis šiemet pasakė, kad gana labdaros, o man .......

'
Va kur tie protingi vyrai pasidėjo, ogi ate42 pasigrobė lotuliukas.gif
Sutinku su Venta9 110 procentų drinks_cheers.gif

Taigi darykit sultis ir išgersit, jei kitaip vakuoti nepatinka. Kam gerus daiktus iššvaistyti veltui, o kad kiti nevertina, tai čia jau faktas.

Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 28, 10:52)
Kaune turgelyje pries kelias dienas buvo po  4,5 - 5 lt pas ukininkus.

na va, jau kelis kg pardavus, kitiems metams jau trąšoms jau pinigų ir bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 28, 08:52)
Kaune turgelyje pries kelias dienas buvo po  4,5 - 5 lt pas ukininkus.

ačiū, ir aš dabar žinosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 10:02)
ačiū, ir aš dabar žinosiu  smile.gif

Ačiū, mergaitės.
mintis apie sultis thumbup.gif
Kažin jei neluptus blenderiuot ir per marlę arba per sietą spausr, ar gaunasi tokips konsistencijos kaip parduotuvinės? avietes tai blenderiuoju ir siete su mediniu šaukštu ištrinu. Puikios tirštos sultys. Gal kuri taip bandėt pomidorus? o paskui ką? druskos, užvirt ir psio, uždaryt?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 09:22)
Kažin jei neluptus blenderiuot ir per marlę arba per sietą spausr, ar gaunasi tokips konsistencijos kaip parduotuvinės?

užsiknisit spaust, man atrodo.. tos skurytės užklijuos tiek marlę, tiek sietą.

Man nesigauna tokios sultys, kaip parduotuvinės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 liepos 2014 - 09:34
QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 10:33)

Man nesigauna tokios sultys, kaip parduotuvinės  ax.gif

Tada lupsiu ir bandysiuper sietą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 10:43)
Tada lupsiu ir bandysiuper sietą. mirksiukas.gif

Na mes sultis darom taip: tiksliau vyras jas daro.
Pomidorius keliom sekundėm metam į karštą vandenį, galimą įpjautus tai odelės greit nusilupa ir tada kombainu ar blenderiu sumalam. Po to spaudžia paprastai per tokį "koštuvį", kur pienui skirtas, tai labai gerai spaudžiasi, iš kibiro sublenderiuotos masės lieka tik kumščio dydžio gabalas tirščių. Tada jei žiemai darom, pakaitinam iki virimo ir ant trijų litrų sulčių dedam 1 šaukštą druskos ir viskas. Labai skanios mums blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2014 07 28, 10:55)
Na mes sultis darom taip: tiksliau vyras jas daro.
Pomidorius keliom sekundėm metam į karštą vandenį, galimą įpjautus tai odelės greit nusilupa ir tada kombainu ar blenderiu sumalam. Po to spaudžia paprastai per tokį "koštuvį", kur pienui skirtas, tai labai gerai spaudžiasi, iš kibiro sublenderiuotos masės lieka tik kumščio dydžio gabalas tirščių. Tada jei žiemai darom, pakaitinam iki virimo ir ant trijų litrų sulčių dedam 1 šaukštą druskos ir viskas. Labai skanios mums  blush2.gif

Ačiū. Niekad karvės neturėjom, nežinau per ką pieną košia. Ar čia kažkoks audinys, ar tiesiog kažkoks koštuvis, matydavu kaime, kad yra kažkoks koštuvis, bet į jį dar dėdavo kažkokį audinį. Ar per sietą plastikinį, tokių su žilkiniais išpintų yra neprasikoštų?
Atsakyti
adija5, kokią lėtaeigę naudoji? ax.gif

Prieš išimant sėklas: didžiausias-Mičiko juodasis dramblys, antras juodukas-Auksės Čiornomor, geltonas-Ola Polka, žalias-Ex Izumrudnyj kaskad, mažiausias juodukas-Black Cherry.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 07 28, 07:38)
Nu ka as zinau, su savo rinktom ir daigintom seklom bei su Hibridais is pakiuku jokiu neaiskumu ner-viskas tvarkingai, "po planu"  g.gif

Pas man jusiškiai black russian - raudoni ax.gif Pats augalas aukštas, jau lubas pasiekė ir tolyn varo biggrin.gif Didžiausia kekė - iš 9 pomidoriukų, kitos mažiau turi - po kokia 4-5. Pomidorai vidutinio dydžio, kai kurie mažiukai primena lyg citriną, su snapeliu galiuky, bet jau užaugę ir sunokę suapvalėję ir snapuko nebeturi. Skonis - švelnus, su saikinga rūgštele; ir minkštimo, ir sulčiukų turi. Klausimux- kokiu vardu galėtų būti, nors tikriausiai raudonų daug turit... Ir sunku būtų atskirti, bet, pamaniau užklausiu, a vdrug atpažinsit bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 07 28, 11:08)
Ačiū. Niekad karvės neturėjom, nežinau per ką pieną košia. Ar čia kažkoks audinys, ar tiesiog kažkoks koštuvis, matydavu kaime, kad yra kažkoks koštuvis, bet į jį dar dėdavo kažkokį audinį. Ar per sietą plastikinį, tokių su žilkiniais išpintų yra neprasikoštų?

Na veterinarijos vaistinėse būna pirkti gatavų, 4-6 lt kainuoja, tai toks audinys, kaip šilkas bet ne... nežinau kaip vadinasi, ir jis apsiūtas guma, tai patogu ant bet kokio indo užmauti. Mums pasiteisino. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 11:33)

Man nesigauna tokios sultys, kaip parduotuvinės  ax.gif

man irgi nesigauna kaip parduotuvinės, geria visi, tik padavai. O tos sėklos nesunkiai su visomis sultimis į skrandį nuslysta, dar nei vienas neužspringom. Apie tolesnius procesus kas tu tom sėklomis vyksta nutylėsiu ax.gif
Atsakyti