Įkraunama...
Įkraunama...

Nudažė

QUOTE(žemuogienė @ 2007 12 20, 22:38)
vyras išskalbė raudoną paklodę su krūva skalbinių - turim rožinę kolekciją, kurios niekaip neatskalbiu, jokiom priemonėm, taigi kažin ar įmanoma padažytiem daiktam grąžinti spalvas unsure.gif

lotuliukas.gif sudėjau vaiko drabužius į skalbimo mašiną, norėjau vėliau įjungti, BET mano vyras įmetė naują ryškiai mėlynos spalvos ir tokią iš pigesnių paklodę, dar daugiau vyro mama nustatė 70 laipsnių temperatūrą ir įjungė doh.gif . Įsivaizduojate kaip atrodė vaiko drabužiai verysad.gif Gerai kad nebuvo labai gerų drabužių, daugiau namuose nešiojamų. Jokios priemonės nepadeda ir laikui bėgant deje nenusiplauna
Atsakyti
Aš prieš Vaniš'ą doh.gif
Dar širdį skauda, nes įpyliau , kad iš žydro sijono dėmę išimtų tai po skalbino visas sijonas suėjo baltomis dėmėmis cry.gif cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luna*: 28 birželio 2010 - 14:35
HELP!!!
Nuo skalbimo su skalbikliu balti drabuziai nusispalvino rozine spalva. doh.gif doh.gif doh.gif
Ar imanoma juos atbalinti, ir kuom?

Atsakyti
perskaicius temute atrodo kad nudazytus rubus teks mest lauk doh.gif doh.gif
Atsakyti
Pati nemėginau, bet pasidalinsiu per TV matytu atradimu. Jei iš skalbyklės ištraukėt "pagražintus" skalbinius, visų pirma reikia eliminuoti kaltininką, o kitus drabužius (patalynę, rankšluoščius ir kt.) nieko nelaukiant sudedam atgal skalbyklėn ir į būgną įmetam INDAPLOVĖSE naudojamą "tabletytę". Nustatoma maximali temperatūra, jokių miltelių ar minkštiklių nereikia. Labai svarbu, kad išdažyti skalbiniai būtų dar drėgni, t.y. šis būdas vargu ar bepadės jau įsisenėjusioms dažų dėmėms naikinti.
Kaip minėjau, pačiai tokio būdo išmėgint neteko, bet gal padės toms (ar tiems), kas prieš tai mėgino įv. priemones ir vėl netyčia skalbyklėje atrado naujo dizaino skalbinius. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ne_rimta @ 2010 08 15, 15:15)
Pati nemėginau, bet pasidalinsiu per TV matytu atradimu. Jei iš skalbyklės ištraukėt "pagražintus" skalbinius, visų pirma reikia eliminuoti kaltininką, o kitus drabužius (patalynę, rankšluoščius ir kt.) nieko nelaukiant sudedam atgal skalbyklėn ir į būgną įmetam INDAPLOVĖSE naudojamą "tabletytę". Nustatoma maximali temperatūra, jokių miltelių ar minkštiklių nereikia. Labai svarbu, kad išdažyti skalbiniai būtų dar drėgni, t.y. šis būdas vargu ar bepadės jau įsisenėjusioms dažų dėmėms naikinti.
Kaip minėjau, pačiai tokio būdo išmėgint neteko, bet gal padės toms (ar tiems), kas prieš tai mėgino įv. priemones ir vėl netyčia skalbyklėje atrado naujo dizaino skalbinius.    mirksiukas.gif

PUIKUS SPRENDIMO PASIŪLYMAS. O jeigu indaplovėms tablečių neturime, įdomu, kas šiuo SOS atveju vietoj jų galėtų padėti?
Atsakyti
Man irgi taip atsitiko neseniai. Taip pat su vyro pagalba. Bet svarbiausia, kad ten buvo gerų sviesių mano bliuskučių. Oi kaip gaila. O ant aukštos temperatūros irgi negaliu statyti, nes tokiu atveju, jei ir atsiskalbtų, tektų išmesti.
Tikrai būtų gerai, jei kas nors atrastų kokį nobelio vertą būdą.
Ankščiau, vienoje parduotuvėje buvo tokios užsienietiškos tabletės (nepigios), jomis buvo galima dažyti skalbyklėje. Kaškokios šaltu ir karštu būdų. Nebandžiau, bet skaičiau jų aprąšymą. Jei gerai pamenu, jos buvo metalinėje dėžutėje. Gal kas žino tokių dažų. Pabandyčiau tuos rūbus dar kartą nudažyti, bent jau kaip aš pageidauju.
Atsakyti
AAAA! Išsiplovė mėlyna spalva iš ilgai ieškoto modelio megztuko, kurį nusprendžiau išsiskalbti prieš apsirengdama! biggrin.gif Tiek laimės, kad nusipirkau, bet ir sugadinau nė nepasimatavus dar kartą biggrin.gif
Medvilnė + naktis užmerkus su skalbimo milteliais (spalvotiems drabužiams - kitokių neturėjau, o kažką daryti gi reikia biggrin.gif), o ryte išpyliau vandenį ir užpyliau ne verdančiu, bet labai karštu vandeniu. And it all looks fine now ^^ Beje, prieš užpilant karštu spalvos truputį, bet dar buvo. Net keista, koks stebuklas įvyko smile.gif

Ai, gal dar padėjo tai, kad viską darau rankomis ir su meile biggrin.gif
Visgi įmanoma spalvą panaikinti, nors pasiskaičiusi šią temą maniau kitaip tongue.gif
Atsakyti
O man dažo kojas juodos basutės, ką daryt?? biggrin.gif
Atsakyti
o ką naudoti,kad rūbai nebluktų g.gif -išskalbi pirmą kart ir viskas,man maikutės iškart blunka,pvz turiu ryškiai rožinę,tai ji kaip murzina tapo,o skalbiu spalvotų rūbų skalbikliais
Atsakyti
O aš atradau (draugių patarimų dėka) būdą, kaip ramiai skalbti rūbus skalbimo mašinoje be jokios baimės, kad jie nusidažys. Nes irgi pasitaikydavo man, kad kada netyčia kokį spalvotą rūbeliūkštį įmetu prie visiškai baltų, ir dar kai užstatai 60 laipsnių skalbimo programą, visos žinote koks rezultatas gaunasi doh.gif lotuliukas.gif
Taigi, aš naudoju specialias servetėles, kurias tereikia įmesti į skalbimo būgną kartu su skalbiniais, tos servetėlės puikiai apsaugo rūbus nuo nusidažymo, o baltus rūbus netgi atnaujina-atbalina. thumbup.gif Spalvotus skalbiant įmetu 2servetikes, o baltus - tik vieną servetikę. Šiuo metu naudoju vokiškas Dalli firmos servetėles. Brangoka sakyčiau (dėžutėjė - 15 vnt servetėlių) kaina 8 - 10 lt. Bet kai nekenčių aš jokių Ace ar Vanish'ų. tai man tos servetėlės yra super duper atradimas thumbup.gif
Štai šios: Dalli ax.gif

Yra gal ir kitokių firmų, pavadinimų jų, tačiau aš naudoju tik šias Dalli ir esu labai patenkinta, ir be baimės, kad rūbai nusidažys ax.gif

Išskalbus tos servetėlės tampa toks kaip baisus skuduras lotuliukas.gif telieka jas išmesti, o rūbai lieka tokie kokie buvo, ar netgi dar labiau atgaivintomis spalvomis thumbup.gif
Atsakyti
Visas dėmes išiminėju su ūlos dėmių išėmėju. Užmerkiu karštam vandenyje parai, po to skalbiant dar įberiu. Bet neatsiskalbia šviesūs rūbai, kuriuos dėvėjau vasarą pasitepusi kremu nuo saulės. sugadinau daug rūbų, gavosi tokios šviesiai plytinės spalvos dėmės, kurios pasimatė tik išskalbus rūbus. Gal turite minčių kaip jas išnaikinti?
Atsakyti