Mane domina siuo metu ju kaina ...kiek kainuoja patineliai ir kiek sitos nuostabios mergytes 

Kaip žinoti, kada baigiasi pavojingos rujos dienos. Dabar jau dvi savaitės nuo pradžios. Nežinau kiek dar saugoti, kada galėsiu leist vaikms į lauką vest
QUOTE(Pookelis @ 2014 08 26, 13:44)
Kaip žinoti, kada baigiasi pavojingos rujos dienos. Dabar jau dvi savaitės nuo pradžios. Nežinau kiek dar saugoti, kada galėsiu leist vaikms į lauką vest
Pacios pavojingiausios dienos

Fabula
as atsimenu

QUOTE(Markoni @ 2014 08 26, 17:48)
Pacios pavojingiausios dienos
, 3 sav.-kaip pastebejot 1 krauja.
Fabula
as atsimenu

Fabula
as atsimenu

Oi kaip smagu

Norėčiau paprašyti pagalbos ir padėti patvirtinti arba paneigti kai kuriuos teiginius paie cvergšnaucerius, nes bandau įtikintį vyrą, kad šis šuo mums tobulai tinka(baisiai noriu šuns)...
1. Jis kažkur rado parašyta, kad šnauceriai daug loja, bet kiek domėjausi cvergai loja nedaug? Aišku dar nuo dresūros tikriausiai priklauso?
2. Mano vyras turi atopinį dermatitą, panašu, kad dukrai, kuriai dabar 4m., irgi tas pats - tik ji gyvūnams nealergiška, bent kiek turėjo kontakto kaime su katėmis, niekas nepasireiškė. Vyras alergiškas katėms ir arkliams, šunims lyg ir ne, bet labai tam priešinasi - čia aišku tą patikrintume su laikinu paglobojimu - o kaip jūsų patirtis dėl alergijų ir cvergų laikymo? Ar dėl to reikia 2 k. per savaitę maudyti šį šunį?
3. Pas mus mažas butas - 44 kv.m. Ar jam užtenka mažai vietos? Ar nesikankins jis paliktas vienas?
Būsiu labai dėkinga už pagalbą
Aš asmeniškai, kuo daugiau skaitau, tuo labiau noriu
1. Jis kažkur rado parašyta, kad šnauceriai daug loja, bet kiek domėjausi cvergai loja nedaug? Aišku dar nuo dresūros tikriausiai priklauso?
2. Mano vyras turi atopinį dermatitą, panašu, kad dukrai, kuriai dabar 4m., irgi tas pats - tik ji gyvūnams nealergiška, bent kiek turėjo kontakto kaime su katėmis, niekas nepasireiškė. Vyras alergiškas katėms ir arkliams, šunims lyg ir ne, bet labai tam priešinasi - čia aišku tą patikrintume su laikinu paglobojimu - o kaip jūsų patirtis dėl alergijų ir cvergų laikymo? Ar dėl to reikia 2 k. per savaitę maudyti šį šunį?
3. Pas mus mažas butas - 44 kv.m. Ar jam užtenka mažai vietos? Ar nesikankins jis paliktas vienas?

Voveriukshte, as pati suns neturiu, bet cvergiukai man labai patinka
asmeniskai ne viena tenka "paciupinet"ar paglobot retkarciais. Tai viena cvergiuke pasitinka, palydi, dziaugiasi, zaidzia, pyksta, gaudo demesi visad lodama... tai erzina, bet manau, kad cia seimininku kaltes irgi nemazai, nes sako, tokie jau tie sunys ir nieko nedaro... Kitas cvergiukas - loja labai saikingai..tik duru skambutis ji visad erzina ziauriai (ir dar uosvis)
Tai del lojimo, manau kad labai individualu...Tiesiog kartais tam reikia skirti daugiau darbo 
Del vietos...suniui papildomai vietos reikia tiek, kiek jis uzima miegodamas, su salyga, kad tai nera jusu lova
O va del alergijos, tai jau nepasakysiu...
Sekmes ïtikinejant vyra

Del vietos...suniui papildomai vietos reikia tiek, kiek jis uzima miegodamas, su salyga, kad tai nera jusu lova

O va del alergijos, tai jau nepasakysiu...
Sekmes ïtikinejant vyra

Mūsų šuo tai loja labai mažai. Svečiai net stebisi, ar šuo kada kokį garsą išleidžia. loja tik kai kas ateina ir vaikai triukšmingai lekia prie durų, tuomet prisijungia, dar kai su vaikais žaidžia ir vaiko vienas kitą. Dar kai einam į lauką, jei nubėga laiptais prima, tai prie durų tokį keistą garsą išleidžia, tipo greičiau.
Kai buvo maža, jei lauke ką netikėtai pamatydavo aplodavo, bet vis drausmindavom ir praėjo.
Vietos tai tikrai užteks. Kiti išeidami iš namų šunis narvuose palieka
Dėl alergijos nieko nepasakysiu, mes su tuo bėdu neturim
Kai buvo maža, jei lauke ką netikėtai pamatydavo aplodavo, bet vis drausmindavom ir praėjo.
Vietos tai tikrai užteks. Kiti išeidami iš namų šunis narvuose palieka
Dėl alergijos nieko nepasakysiu, mes su tuo bėdu neturim
QUOTE(Voveriukshte @ 2014 08 28, 08:19)
Norėčiau paprašyti pagalbos ir padėti patvirtinti arba paneigti kai kuriuos teiginius paie cvergšnaucerius, nes bandau įtikintį vyrą, kad šis šuo mums tobulai tinka(baisiai noriu šuns)...

auginame cvergiuka 3 menesius,
1. aploja tik nepazystamus lauke ir ne visus, uz tai tikrai neglostome, vaikstome i treniruotes, bet kol kas to dar neatsikrateme. I duru skambuti nereaguoja. Kartais viaukteli namie, kai pries pat nosi duris uzdarom. Bet tik pora kartu ir ne tiek garsiai, kiek gailiai.
2. Vaikas, 15 m. alergiskas katems. Jokiu alergijos paumejimo pozymiu nera iki siol. 2 kartus per savaite pilnai maudyti suni manau tikrai per daug. Kadangi jis su mumis miega, po kiekvieno isejimo pro lauko duris plaunamos kojos, pilvas ir snukutis. Maudom kas 3 savaites, bet grafiko nevedam, tiesiog ziurim pagal kaili ir kvapa. Sukuojam daznai. Del atopinio dermatito geriau pasitarti su gydytoju, arba issiaiskinti jo kilme. Jei jis paumeja nuo tam tikru maisto produktu, alkoholio, salcio, tai suo cia butu ne prie ko.
3. paciam suniukui, kaip jau buvo rasyta reikia tiek, kiek jis uzima miegodamas. Jei neleisit ant lovos, tada ziurekit ar yra vietos jo guoliui. Bent jau musiskis, kaip seselis nuolat apie kojas sukinejasi, todel jei mazai vietos apsisukt, turekit minty, kad isigijus suniuka jos taps truputi maziau.
p.s. del laikinos globos - nezinau, mano nuomone tai truputi nesazininga ir suniuko ir veisejo atzvilgiu. Geriau jau rast galimybe pabuti ilgeliau (pavakaroti) kompanijoj su sunimi. Su alergija sunims nesu susidurus, bet jei einam i svecius kur auginama kate, uztenka vakarones, kad vaikas griztu su paburkusia nosimi, taigi alergine reakcija akivaizdi.
Dėl lojimo - labai individualu ir daug priklauso nuo šeimininkų. Mūsiškė, pvz, pradžioje nelojo visai. Tikra to žodžio prasme. Dar veisėjai juokiausi, kad nebylų šunį mums pardavė
. Išmokyti komandą "balsas" atrodė misija neįmanoma. Bet mes tai įveikėm
. Dabar loja sėdėdama ant palangės ir skaičiuodama šunis lauke, staugia ant gaisrinės. Bet šiaip - ypatingai tylus šuo. Neloja net tada, kai kas nors skambina į duris
Dėl alergijos. Alergija niekur nedingsta, bent jau man. Pati esu alergiška. Bet kadangi ore neskraido šuns plaukai, tai nesukelia kažkokių problemų. O nesibučiuoti su šunim ar nusiplauti rankas po žaidimo - tikrai nesunku. Pirmą mėnesį teko pagert vaistus nuo alergijos, o dabar kažkiek paūmėja tik tada, kai šunė rujoja. Maudyt per savaitę du kartus tikrai nereikia. Pradžioj porą kartų per mėnesį maudydavau, o dabar tik tada, kai pagalvoju, kad seniai nemaudyta
Šiaip, kažkada visa sakydavau, kad jau cvergo tai neturėsiu niekada
. Dabar galvoju - kad tik cvergą turėsiu ir vėliau

Dėl alergijos. Alergija niekur nedingsta, bent jau man. Pati esu alergiška. Bet kadangi ore neskraido šuns plaukai, tai nesukelia kažkokių problemų. O nesibučiuoti su šunim ar nusiplauti rankas po žaidimo - tikrai nesunku. Pirmą mėnesį teko pagert vaistus nuo alergijos, o dabar kažkiek paūmėja tik tada, kai šunė rujoja. Maudyt per savaitę du kartus tikrai nereikia. Pradžioj porą kartų per mėnesį maudydavau, o dabar tik tada, kai pagalvoju, kad seniai nemaudyta

Šiaip, kažkada visa sakydavau, kad jau cvergo tai neturėsiu niekada

Oi labai ačiū visiems už pasisakymus - turėsiu argumentų 
šiaip tai pratvirtinot, ką ir pati galvojau - dėl lojimo (individualu, bet šiaip jie iš tylesnių) ir dėl maudymo, kad tiek nereikia
Dėl laikinos globos, gal ne taip išsireiškiau, bet turėjau omenyje, pasiimti šunelį tik pažiūrėti iš pažįstamų, kurie jį laiko ir kartais prašo pažįstamų pažiūrėt
viena pažįstama man pasiūlė, bet pirma noriu vyrą įtikinti, kad vaikui po to traumos nebūtų, nes jau tada tai tikrai šuns užsimanys ir man ausis išūš
dabar dar savo planų neatskleidusi jai 
Ir ačiū pasisakiusiems dėl alergijos. Man ir atrodo, kad mūsų atveju tikrai įmanoma, nes alergija lyg ir katėm ir arkliams, na dar dulkėms, bet teisingai prižiūrint ir renkantis veislinį gal tikrai viskas bus gerai
O dėl vietos tai yra pas mus, neapsigriozdinę, ir, manau, vistiek daugiau vaiko kambarį jis būtų

šiaip tai pratvirtinot, ką ir pati galvojau - dėl lojimo (individualu, bet šiaip jie iš tylesnių) ir dėl maudymo, kad tiek nereikia

Dėl laikinos globos, gal ne taip išsireiškiau, bet turėjau omenyje, pasiimti šunelį tik pažiūrėti iš pažįstamų, kurie jį laiko ir kartais prašo pažįstamų pažiūrėt

Ir ačiū pasisakiusiems dėl alergijos. Man ir atrodo, kad mūsų atveju tikrai įmanoma, nes alergija lyg ir katėm ir arkliams, na dar dulkėms, bet teisingai prižiūrint ir renkantis veislinį gal tikrai viskas bus gerai

O dėl vietos tai yra pas mus, neapsigriozdinę, ir, manau, vistiek daugiau vaiko kambarį jis būtų

Vaikui pažiūrėti šunį kokią savaitę ar dvi būtų labai į naudą. Mes savo šunį paliekam broliui. Turi jis dukrą, dabar jai 9 m. Kaip visi vaikai ji svaigsta, kad nori šuniuko. Bet kai reikia tą šuniuką vedžioti per dieną tris kartus, rinkti "turtus", tai tas didelis noras po kelių dienų dingsta.