Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

Jų yra kelios rūšys, ir jos dar klasifikuojamos.
(Cladosporium fulvum A, B, C, D ir E rasės)
(Fulvia fulvum A, B, C, D ir E rasės)

Pirmiausia pažeidžia senus lapus. Ir kyla į viršų link žiedyno.
Kai kurios iš jų kenkia vaisiams, atsiranda toks kaip lašas į vandenį paleidus, ir aplink apvalus žiedas. Arba kaip dušo kabinoje kalkėti vandens lašai išdžiuvia. Prekinės išvaizdos neturi bet dar valgomi.
Paprastai lieka tik be lapų. Ir pomidorų nepažeidžia. Bet yra kelios piktybinės dėmėtligės rūšys.
Gali pakenkti žiedams, ir jų užuomazgoms. Pajuoduoja kekės kotelis ir krenta žiedai.
1. Patikrinti kurie esami pomidorai atsparūs šiai ligai.
2. Kitais metais sodinti atsparius dėmėtligei pomidorus.(Bent jau toje vietoje kur prasidėjo užkratas). Toje vietoje dažniausiai būna koks nors kondencatas ryte kuris krinta ant pomidorų. Apžiūrėkite ryte ar nevarva ant jų lašai. Gal kur kapsi.
3. Auginti ankstyvus pomidorus, kuriems ligos pažeidimai kiek įmanoma bus minimalūs.
QUOTE(Lusasita @ 2014 08 25, 14:20)
nu niraik man blindos , turiu lygiai toki pati dryzuota  percevidna polosatika.  reiktu pradet ragaut a skanus. 
ir turiu siltnamyje demetlige ( speju, kad ji, nes matau tai pirma karta per 20 su virsum  metu siltnamio turejimo.... blink.gif )  Lapus isskyniau su demytem.  Vaisu dar melejonas zaliu.  Nuvaziuosiu tik po savaites .   mastau nesumastau. Nesusidurus su tokia liga,, tai  klausimu daug.
as vaisiams ji pakenks? ar tik be lapu liks?
lietus istisai, tai kad liga dings , sansu nera.  suprantu, kad turi but sausa, karsta.  jau trecia savaite kaip siltnamis nelaistytas. bet aplink darzas prilytas, i ta priemoli tik su guminiais galiu ieit.
chemijos baisiai  nenoriu.  Bet be chemijos turbut nieko nebus, ane? 
Kuom purkst? kas kovojot, pasipasakokit, kaip sekesi kovot? kelis kartus purkst?
ar dabar siltnamis jau uzkrestas , ir kitais metais vel laukt tos demetliges? blink.gif
seklu  turbut jau tikrai neberinkt is tokiu, ane? Nors ir siaip jau nebezadejau rinkt. ko norejau, pries kelias savaites pririnkau

aciu, kas atsakys  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 28 rugpjūčio 2014 - 20:10
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 28, 18:14)
Sakiau paklausysiu Adijos ir tikesiuosi kad derlius bus iki lapkricio. Pas mane pomidorai turi dar po koki 10 lapu kiekvienas. Bet jau nezmoniskai kankinasi nes jau yra kai du siltnamio auksciai. Bandziau guldyt ant zemes dali stiebo tai 2 nulauziau pacius graziausius. Reikejo ta daryt anksciau turbut.

Mano visi aukštaūgiai pomidorai paguldyti.Nu,nemoku papasakot.Visi iki trečios kekės guli ant mulčio beveik horizontaliai.Ir vis nuleidžiu šniūrą žemiau ir raitau ant žemės,kad palubėj labai neprinarpliot .Va maždaug taip atrodo,t.y.atrodė,bo šitie jau nuryti daba:
user posted image

Čaplinas,bet ne tas kur pas Auksę skanus,o kitas,kurį man ištrenkt Ex liepė.Nu,buvo teisi,nesiginčinu.Irgi trečia kekė paguldyta
user posted image
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 28, 18:21)
sumustiniai: batonas, majonezas su cesnaku uztepi ant virsaus, uzdedi tarkuoti fermentinio surio ir griezinelis pomidoro ant virsaus. Dar pabarstau pipirais ir baziliku. Psio'' ax.gif

Aha,psio doh.gif Kitąmet mano takelį reiktų dvigubai paplatint ,bo net šonuku nepralysčiau tokių psio batonų su majonezu pavarius biggrin.gif Su griežinėliu pomidoro...
Atsakyti
ahoi, liaudie,
žūrau, kad dalinatės mielybiniais epitetais tai net sypsena atsiranda. Sakykite, man ,ar aš jau skonį pamečiau ar kame reikalas- aladino lempa ir medovy sacharny- toč toč identiško skonio, konsistencijos ir t.t., tik forma skiriasi labai- čia tik man vienai tep piešia skonio receptoriai ar gal kam irgi tokis pastebėjimas netyčia sukilo?
Atsakyti
biggrin.gif
QUOTE(zikas1970 @ 2014 08 28, 16:28)
sveikos visos, savaite be kompo sedejau, is pradziu stogas vaziavo, dabar ipratau, tai butinybes neber tokios, gal ir gerai kartais, nors darbu daugiau padariau ..

labai sveika kartais, pirmas kelias dienas lomkės, o po to pripranti žmogus biggrin.gif drinks_cheers.gif ir tikrai, bent darbū nuveiki ryškiai daugiau.

Klausimas visiems: ką rekomenduotumėt kitiems metams pasirūpinti VĖLYVAM derliui VALGYMUI. Nes dabar, jaučiu, ką jau nuskinsiu, sukonsevuosiu, ir rudeniui nelabai kas bus, vienas kitas vaisius.
Ačiū už komentarus.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 08 28, 21:34)
Mano visi aukštaūgiai pomidorai paguldyti.Nu,nemoku papasakot.Visi iki trečios  kekės guli ant mulčio beveik horizontaliai....

Kodėl? Dėl šilumos?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 08 28, 17:16)
Nu man tai jis nieko doro, bet kitais metais auginsiu, bu diedui patiko, jam skonio receptoriai gal neisvystyti, nezinau, bele jauciasirdiskas ir gerai. Labai derlingas buvo, tai gales valgyti

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu, man ir mano vyrui Majakas is skaniausiu, gal todel, kad augo lauke.Cia kaip red pear- lauke sultingas israiskingas, saldus skonis, siltnamyje- skonis prastesnis..Is oranziniu vokiska braske be konkurencijos, Spasas prastesnis, labai skani Ciuxloma oranzine.Supratau, kad mums su vyru skaniausi- zali pomidorai siemet uzkariavo skrandzius ir akis...Sokoladka zalia( teko palaima paragauti, aciu Raimondai), Boloto 2 ir dar mini zalia vynuoge- tiesiog tirpo burnoj. Kazkada Miciko rase,kad juodas triufelis ir juoda kriause ta pati veisle, nesutinku, nors isvaizda identiska, taciau pjuviu skiriasi, kriause skoniu perspjauna net keliskart, ir vidus labiau avietinis, triufelio raudonesnis.Nors su prieskoniais ir triufeli galima valgyt..biggrin.gif Tiesa, dar Sun gold skoniu nuostabus.Is ankstyvuju man pirma vieta Bujanas, o velyveniu suzavejo derlingumu skoniu ir universalumu Moskovskij Delikates. Dar ne viskas isragauta, kol kas orai nedziugina, lauke nokimas sustojo,puola ligos..bijau, kad ne viskas nunoks.A dar Green zebra neparasiau- labai grazus, prnokes, kai pagelsta ir kiek minkstesnis, skoniu- yra zymiai gardesniu, bet labai grazus...
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 08 28, 22:30)
Kodėl? Dėl šilumos?

Nea biggrin.gif Šią vasarą tai jau visiems šilumos užteko.Todėl,kad mano šiltnamiai neaukšti.Taigi septynios kekės anikaip netilps,jei pomidoro daigą stačią augint.O taip, guldant po truputį sezono metu,beveik telpa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 28, 17:25)
*nei spaso nei vokiecio neturiu g.gif tai ,kuris tavo manymu skanesnis

A man šiemet labai labai skanus Хурма pomidoras iš geltonų rolleyes.gif
Atsakyti
sian buvo ZS . klausiau kuom gelbet demetliges uzpultuosius ... tai sako previkiuru ... "bet taigi jus juos valgysit... tai kaip purkst... taigi jau ne laikas purkst, kai skint reikia.." Tai sakau, kad tik dabar pamaciau ta demetlige pirma karta gyvenime , noriu gelbet kazkaip. Tai jau jokiom chemijom neleido purkst grieztai ... psio... kaip koks vezys "NEGYDOMAS" blink.gif blink.gif Zodziu, pasodinai, ir purski iskart previkiuru, ateiciai, kad nesusirgtu blink.gif siltnamio zeme viska nurovus dezinfekuot vario sulfatu ... Nu ir dar "leido" doh.gif pirkt zalio muilo, kai paprasiau, nes sitas nekenksmingas, galiu purskinet "jei noriu" ax.gif o siaip skint visus lapus, palikt TRIS LAPUS VIRSUNEJE ...
reiks ryt poryt nuvaziavus trimeri pasijungt, nes lapu kur kas daugiau nei trys buvo like ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 08 29, 00:05)
A man šiemet labai labai skanus Хурма pomidoras iš geltonų  rolleyes.gif

4u.gif o , šitas jau mano dėželėje ...kelis metus sėklas turiu , kitąmet būtinai bus pasėtas.
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2014 08 29, 00:15)
sian buvo ZS . klausiau kuom  gelbet demetliges uzpultuosius ... tai sako previkiuru ... "bet taigi jus juos valgysit...  tai kaip purkst... taigi jau ne laikas purkst, kai skint reikia.." Tai sakau, kad tik dabar pamaciau ta demetlige pirma karta gyvenime , noriu gelbet kazkaip.  Tai jau jokiom chemijom neleido purkst grieztai ...  psio... kaip koks vezys "NEGYDOMAS" blink.gif  blink.gif  Zodziu, pasodinai, ir purski iskart previkiuru, ateiciai, kad nesusirgtu  blink.gif  siltnamio zeme  viska nurovus dezinfekuot vario sulfatu ... Nu ir dar "leido"  doh.gif  pirkt zalio muilo, kai paprasiau,  nes sitas nekenksmingas, galiu purskinet "jei noriu" ax.gif  o siaip skint visus lapus, palikt TRIS LAPUS VIRSUNEJE ...
reiks ryt poryt nuvaziavus trimeri pasijungt, nes lapu kur kas daugiau nei trys buvo like  ax.gif

dar sodos galima pridėt prie muilo ...toji irgi niekaip žmogui nekenkia.
Papildyta:
ax.gif Adija , o Chaplinai tavo ne štuferiai...nes mano tai tokie-su tuščia ertme , štuferiniai...galvojau , kad man tokių reik kitiems metams , pasirodo , kad jau turiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 25, 20:42)
Sveikutės, dėl Blindos- dar variantai- Moskovskij delikates polosatyj, Percevidnyj polosatyj  ir dar kažkoks variantas buvo, užkrito pavadinimas..

Atpažinti Blindos nepadės jokie variantai, nebent visas išvardintas veisles ir tą Blindą augint visus vienu metu ir lygint skonius. Aišku, nei aš, nei kas kitas tokiais žaidimais neužsiims. Bus daug paprasčiau nusipirkt kokį nors iš pakelių originalų Percevidną Polosatą ir augint smile.gif

QUOTE(Silena @ 2014 08 27, 11:26)
Sveikos,
Norejau pasiklaust, gal kas zino kokie pomidorai turi panasu skoni i Sweet million. Tiesiog kad butu bent didesni, nes sitie jau tokie maziukai, bet skonis man kolkas is visu augintu pats paciausias. Tokie kieti ir labai saldus. smile.gif

Gobšuolė biggrin.gif duok jai daug, didelių ir skanių biggrin.gif Ar pamiršai, kad gero būna po truputį. Jei Sweet Million skonis tau pats pačiausias, tai ir augink. Jei kitos veislės pomidorai bus didesni, tai ir skonis stipriai skirsis. Galima rasti panašius į Sweet Million, vaisių dydis bus toks pat, bet pomidorai gali būti minkštesni, trūkinėti. Vėl bus negerai, ane?
Taigi rinkis, arba lesi kietesnius, mažus ir labai skanius, arba kimši abiem žandais didelius ir mažiau saldžius smile.gif

QUOTE(snaige123 @ 2014 08 27, 20:09)
turiu uzsakymo paprikai bet niekur nemaciau siemet pirkti juodos paprikos  doh.gif gal matete kur ar turite Kaune parduoti  smile.gif

Naivuolė. Niekur tu nerasi pardavime normalių, perdirbimui tinkamų, neblunkančių paprikų. Pardavinėja dažniausiai papigiaiską šlamštą, tokį kaip veislė Oda. Net jei primokėtų, neverta tokių imti. Na, nebent tave žavi stiklainiuose plaukiojančios mazgotės..
Jei nori kokybiškų juodų paprikų, teks pačiai įsigyti sėklų ir užsiaugint wink.gif

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 28, 10:29)
belaja krasavitca ir belyj saxar ...nei vieno nei kito kitamet nesodinsiu,neskanus schmoll.gif

*yellow stuffer dar neragavau,centre tas gelsvas pomidorcikas bus pirmas.

Kasmet tą patį kartoju, kad balti pomidorai neverti nė sudilusio skatiko. Konservavimui spalva kvaila, valgymui skonis pobaisis.

Ir neragauk, su visu krūmu nešk tiesiai kiaulėms wink.gif lotuliukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 08 28, 15:17)
Man Ex sakė,kad...

man ištrenkt Ex liepė...

Nu ir kas, kad sakė, liepė.. Ar kas nors klauso ir girdi? irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 29 rugpjūčio 2014 - 07:48
QUOTE(Ex @ 2014 08 29, 08:08)

Kasmet tą patį kartoju, kad balti pomidorai neverti nė sudilusio skatiko. Konservavimui spalva kvaila, valgymui skonis pobaisis.

Ir neragauk, su visu krūmu nešk tiesiai kiaulėms wink.gif  lotuliukas.gif
Nu ir kas, kad sakė, liepė..  Ar kas nors klauso ir girdi?  irnesakyk.gif

*dabar zinosiu,kad jei ner spalvos,ner ir skonio

Papildyta:

Klausimas visiems: ką rekomenduotumėt kitiems metams pasirūpinti VĖLYVAM derliui VALGYMUI. Nes dabar, jaučiu, ką jau nuskinsiu, sukonsevuosiu, ir rudeniui nelabai kas bus, vienas kitas vaisius.
Ačiū už komentarus.
?

sek ir sodink kaip as,pas mane net podsniezniko kovo8 sejimo dar nei vienas vaisius neprinokes rolleyes.gif bet, jei tu kur nors Dzukijoj gyveni ,tai taip neiseis. schmoll.gif [tikiuosi,kad supranti juokus]
Atsakyti
biggrin.gif
[size=7][color=green]Klausimas visiems: k
Ačiū už komentarus.

ir jeigu rankos pas tave vietoj isaugusios,mano auginimo budas tau netiks g.gif
*jei rimtai,tai siulyciau tau savo dryzius-nokt liepos pabaigoj prie geru salygu pradeda ir iki salciu.ligom neimlus,tik labai daug pazastu auginasi.skonis neblogas,dydis idealus i stiklainius.svelniai panokusius naudoju ir rauginimui ax.gif
[b]Papildyta:

Mano visi aukštaūgiai pomidorai paguldyti.Nu,nemoku papasakot.Visi iki trečios  kekės guli ant mulčio beveik horizontaliai.Ir vis nuleidžiu šniūrą žemiau ir raitau ant žemės,kad palubėj labai neprinarpliot .Va maždaug taip atrodo,t.y.atrodė,bo šitie jau nuryti daba:

[i
Aha,psio  doh.gif  Kitąmet mano takelį reiktų dvigubai paplatint ,bo net šonuku nepralysčiau tokių psio batonų su majonezu pavarius  biggrin.gif Su griežinėliu pomidoro...

*o man durnei sitaip augint nedaejo doh.gif nes dryziai,penis,imitator,sun suger ir aladino lempa ,nors ir nulauztom virsunem,prileido nauju virsuniu.gal ryt reik juos is ''padangiu nuleist'' g.gif
*nesiuliau tau tu pomidoriniu sumustiniu ,siuliau svecius ar tb pradziugint tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 29 rugpjūčio 2014 - 09:42