Iš vakaro dar galvojome ryte nueiti prie jūros, tačiau rytas pasitaikė paniukęs tad nusprendėme jojas sumerkti į Juodąją jūrą jau Bulgarijoje.
Keli kilometrai ir mes jau pasienyje. Perkame vinjetę, kuri kainuoja 10 eur. ir judame toliau.
 Važiuojam, o aš vis virkauju, ar negi taip ir nepamatysiu žydinčių saulėgrąžų laukų.
 Važiuojam, o aš vis virkauju, ar negi taip ir nepamatysiu žydinčių saulėgrąžų laukų.  Pakelėse didžiuliai laukai kukurūzų, javų ir saulėgrąžų, bet joms dar iki žydėjimo labai toli.
 Pakelėse didžiuliai laukai kukurūzų, javų ir saulėgrąžų, bet joms dar iki žydėjimo labai toli.  

Neilgai trukus pasiekiame Kaliakrą.
 Skelbiama, kad Kaliakros tvirtovė - paskutinė vieta Bulgarijoje, kurią užėmė Osmanų imperija. Viena iš legendų apie Kaliakros tvirtovę mini, kad 40 gražių Bulgarijos mergelių, nenorėdamos pakliūtį turkams, susipynė savo kasas į vieną ilgą ir susikibusios rankomis nušoko nuo 70 m uolos.
 Skelbiama, kad Kaliakros tvirtovė - paskutinė vieta Bulgarijoje, kurią užėmė Osmanų imperija. Viena iš legendų apie Kaliakros tvirtovę mini, kad 40 gražių Bulgarijos mergelių, nenorėdamos pakliūtį turkams, susipynė savo kasas į vieną ilgą ir susikibusios rankomis nušoko nuo 70 m uolos.   Perkame bilietus (šeimynai kainuoja 6 Lev.) ir keliaujam pasižvalgyti po pilies liekanas.

Pamatau nuostabiai derančias aguonas ir griūvėsius.
 Aikčioju iš grožio, o vyrukai jau trypčioja man už nugaros, kad jau eime toliau, kiek tu čia apie tas aguonas tūpinėsi
 Aikčioju iš grožio, o vyrukai jau trypčioja man už nugaros, kad jau eime toliau, kiek tu čia apie tas aguonas tūpinėsi   

Eime toliau. Atsiveria nuostabus vaizdas. Kažkur skaičiau, kad Kaliakros iškyšulyje galima pamatyti jūroje plaukiojančius delfinus. Mums jų pamatyti nepavyko, bet vaizdai nuo to nei kiek prastesni netapo.

Papildyta:
Nuostabių spalvų skardžiai.

Bevaikštant patenkame į jaukų turgelį.

O netoli jo, ant skardžio įsikūrusi jauki kavinukė.

Papildyta:
Grožimės vaizdais ir smagiai leidžiam laiką.

Papildyta:

Kaliakros iškyšulyje praleidžiame apie porą nuostabių valandų.