Įkraunama...
Įkraunama...

Šiukšlių rūšiavimas

Kartais rusiuoju kartais ne.
Atsakyti
QUOTE(coliukė @ 2010 11 23, 23:34)
O klasykit, kreipiuosi i dedziasias rusiuotojas, kur deti maisto atliekas? Nesinori i bendra..
o dar va idomu kur arbatos maiseliuis su arbata panaudotus deti?
Prie popieriaus? Ne
Prie maisto atlieku?

hi.gif hi.gif maisto atliekas deciau atskirai prie konteinerio i maisiukus-tai tiktu sunims pasert ar pan. smile.gif
Atsakyti
Gal zinot kur isigyti keliu skyriu siuksliadezes ax.gif ?
Atsakyti
Mes rūšiuojam stiklą, plastiką ir metalą ir visą tai priduodam ekopunkte.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 14:05)
Mes rūšiuojam stiklą, plastiką ir metalą ir visą tai priduodam ekopunkte.

pasidalinkit kur yra ekopunktai 4u.gif?
Atsakyti
kadangi gyvenam nuosavam name, tai pas mus rušiavimas toks: kas į katilinę, kas į komposto dėžę ir trečias variantas į konteinerį smile.gif prieš rūšiavimą buvo maišas per dieną, dabar per savaitę tokį teprirenkam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2011 04 01, 12:34)
pasidalinkit kur yra ekopunktai 4u.gif?

http://www.ekotaskas.lt/
Kiek suprantu Vilniuje ir Kaune.

Tiesa sakant, tuos eko taškus buvau anksčiau pastebėjusi, bet nesigilinau ką jie daro smile.gif
Vakar "susipažinau" iš arčiau.
Atsakyti
Mes taip pat rūšiuojam smile.gif Tiksliau aš labiau rūšiuoju, nes dažnai šiukšlių kibire randu visokių dar tinkamų rūšiuoti ir perdirbti atliekų smile.gif Rūšiuojam plastiką, stiklą, popierių. Gyvenam name, galėtume ir kompostuoti, bet vis kažkaip neprisiruošiu. Dar labai nepatinka, kai išsitepa visokios plėvelės - jų neplaunu, nepriplausi čia, bet žinau, kad išmetus jos irs ilgai ilgai..
Dėl arbatos maišelių čia kažkas klausė. Kad ne prie popieriaus tai tikrai. Gal galima prie komposto netgi. Lyg ir skaičius kažkur buvau. Bet not sure g.gif Bet tikrai ne prie popieriaus
Atsakyti
arbatos pampersus as i komposta metu. tikrai supuna, nes zemes pavasari sunesam i siltnami.
esu girdejus, kad jau ir tetrapakams yra konteineriu, bet as ju klaipedoj dar neuzmaciau.
Atsakyti
Mes irgi rūšiuojam. Pastebėjau, kad buitinių (kompostinių) atliekų visia mažai būna, visa kita pakuotės, makulatūra doh.gif
Atsakyti
mes gyvenam nuosavam name ir rūšiuojam. Kauliukai ir co šuniukui, taip pat nemetam popieriaus, stiklo bei plastiko... Tik kaupiam, kaupiam, kaupiam. Bet dabar pavasaris, norisi apsivalyti 4u.gif

plastiką ir stiklą nuvešim į tam skirtus konteinerius, čia ne bėda. Popierių į makulatūrą (aišku, pinigėliai ten juokingi, bet jau nėr kur dėt).

Dar planuojam atkraustyti palėpę, ten nuo senų laikų yra pūkinių kaldrų, pagalvių, senų paltų ir pn. Gal kas esate susidūrę, kur visa tai dėti? Gal žinote, kam reiktų?.. (čia Kaune).
Atsakyti
as rusiuoju, bet uzsiemimas ne is smagiausiu, plius reikia tam vietos, nes kasdien siuksliu nenesu, nes pas mus konteineriai toli.
dar nervina tas plovimas plastikiniu indeliu(grietines, majonezo ir t.t.) padidina vandens sunaudojimo islaidas tongue.gif
taip pat pastebejau, kad maistiniu atlieku mazai, nes pagrinde tai budavo kol nerusiavau tai plastiko buteliai, indeliai ir pan. du buteliai nuo mineralinio ir ziurek siukliadeze pilna.
Atsakyti