Įkraunama...
Įkraunama...

♥♥♥ 2014-ųjų balandinukai ♥♥♥ (62 tema)

Sveikos,
Maniškė irgi daro viską, ką Solnyzsko vaikinas. Ir dantį jau turim, išdygo 4mėn ir 2 dienų. Bet maistu nesidomi ir nėra pasiruošus primaitinimui. Ir labai gerai, nėra kur skubėt.
Kadangi pardavinėju 3in1 vežimą, tai susitvėrėm sportinę dalį, vakar išbandėm, miegojo dvi valandas lauke stovinčiam vežime thumbup.gif Galėtų taip jau irbūt.
Sveria apie 7,3, dar tiksliai nežinau rytoj daktarė po atostogų grįžta, tai TA tik ryt. Ūgis gal kokie 65 bus, nu tokia apvalaina pūstažandė.
pakrikštijom šeštadienį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 08 27, 12:31)
Sveikos,
Maniškė irgi daro  viską, ką Solnyzsko vaikinas.


Itarriu kad ne viska. Ar moka sau ant galvos apsisysioti? lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškei jau nuo šiandien pavyksta ir aprengtai sugriebti kojų pirštukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2014 08 27, 13:38)
Itarriu kad ne viska. Ar moka sau ant galvos apsisysioti?  lotuliukas.gif

biggrin.gif

Su krikštu 4u.gif
O Vandene koks Jūsų 3in1? O sportinuką atskirai įsigijote? Man labai nepatinka mūsų sportinukas..Anksčiau laipiodavau pasiėmusi ratus ir lopšį atsegtus, vienoj rankoj tas, kitoj rankoj tas, lauke sukonstruodavau. O sportinė dalis ant ratų dedasi kažkaip nepatogiai, tie kaištukai neįsikiša greitai,..kažkaip labai sugaištu; nešiojausi surinktą, kėdės atlošą turi pakelt statmenai, susukiot rankenas, kad jis kuo siauresnis būtų..BET mūsų labai siaura laiptinė ir jei sutinku kokią kaimynką, tai prasilenkt labai sunku, susigaišta laiko..Norėčiau kokio kur susipakuoja patogiau..ir gal lengvsnio, ir uždaresnio..gal tuos universalus kokius pažiūrėt..

Žalia Rūta, nematau nieko keisto smile.gif žmogui natūralistui soskė tikrai yra blogis, nes nieko gero ji neduoda, vaikiukas nori prisiglaust prie krūties, nes jis ten saugiausiai jaučiasi, o yra apgaunamas ir duodamas guminukas..Moteris, kuriai rūpi ilgai išmaitinti kūdikį savo pienu (kalbu bent iki metų ir daugiau, ir po 2 ir po 3..), ji niekada neduos vaikui soskės (yra daug priežasčių - pvz kad pripras prie soskės ir nebemokės imti krūties, trikdoma paklausos-pasiūlos dėsnis, nes kiekvienąkart žįsdamas kūdikis stimuliuoja spenelį, skiriasi prolaktinas, kuris atsakingas už pieno gamybą), tos vadinamos pieno krizės, kai užsakomas pienukas ir t.t. Tiesiog, kiekvieni renkasi kaip jiems "šviečia".
Atsakyti
Ir kiekvienas "natūralistas" manau patvirtins, kad ilgam ir sėkmingam žindymui soskė priešas yra Nr.1.
Iš tikro, tai aš labai jautri šiuo klausimu. Negaliu žiūrėti į vaikus su soskėm. Man jų gaila. Nemoku paaiškinti, bet..kyla daug minčių..nuo to, kad tai visiškai neorganiška, nenatūralu, kad soskės buvo sukurtos karo metu kūdikiams, netekusiems savo motinų, o po to tapo "labai patogu" kūdikiui duoti dirbtinę krūtį,..ir mano aplinkoje mano kartos žmonės daug augo su soskėm, saldintu vandenuku, arbatėlėm, valgymu kas 3 valandas..viso labo dar ilgai mane mama (iš)maitino..net iki 4 mėnesių! O tai jau skaitau daug..Man labai patiko mano giminatės atsakymas, kai paklausiau, ar savo vaikus (13-15metų atgal) augino su soskėm - ir žinot ką ji man atsakė - "aš nemokėjau su jom augint savo vaikų, nežinojau, kada reikia jas duot" smile.gif išmaitino abu savo vaikus iki 11mėnesių. Kaip jau sakiau, čia kiekvienas renkasi kaip augint smile.gif Neslėpsiu, pati turėjau soskę, buvau gavus dovanų iš AVENT pamokėlės apie žindymą, buvo kritinis atvejis, kada jau tikrai buvau nuleidus rankas, sakau, gal reikia soskę pabandyt įduot..bet neišdrįsau..vyras sako, gal dar palaukiam, žiūrėk aprimo..
Atsakyti
Eisim TA tik rugsėjo 16 dieną..Tik tai dienai gavau taloną. Jau būsim 5 mėn ir savaitės..
Atsakyti
Solnyzko, tikrai ne ir tuo džiaugiuosi mirksiukas.gif

antakine, mano vežimas x-lander. Pirksiu vėl tokį patį, tik sportinę be lopšio, nes nenoriu sandėliuot ir labai noriu rožinio wub.gif Bus penktas mano x-landeris biggrin.gif dabar turiu pilką su geltonu.

Dėl soskės pritariu, nesmerkiu tikrai duodančiu, pati daviau pabandyt likusią nuo mažiaus pabandymų. Nu ir ačiū D, neima. Tai net palengvėjo, man lb negražu.
Atsakyti
Vandene, peržiūrėjau modeliukus x-lander'io, atrodo patraukliai..Variantas. Ačiū 4u.gif

Man pačiai buvo kažkada kilus mintis įduot pabandyt soskę, bet tik vedina smalsumo..po to pamąsčiau..maždaug na ir kas iš to? ims neims..o jei dar paims ir patiks biggrin.gif tai kaip užėjo tokia mintis taip ir praėjo..







Atsakyti
Labutis.
Mes TA praėjom pirmadienį, Ūgis 66 cm. svoris vis del to to 6,5 kg. bet mergina labai judri ir energinga.
Be jokių cypt atlaikė tiek skiepą, tiek kraujo ėmimą 4u.gif

Mes jau ragavom bulvės, morkos ir žiedinio kopūsto,o taip pat ir obuolio blush2.gif .
Dėja mano troškimas ilgai išmatinti dėja liko neįgyvendintas, nes MP visai nebeturiu, atsirado mmm ir ėmė kristi svoris.
Mums ir liepė primaitinti papildomai dėl esą minimalaus svorio g.gif , bet tyrelėms sakau ne, tad verdam košytes pačios .

Pradėjau dirbti, mano mažoji sekretorė-pipiruškina kartu su manimi. Turi moterytė veiklos, kartais tenka po pusdienį mašinoj prasivažinėti, bet mano mergytė tai toleruoja. Aišku PASTOVIAI sustojam pasivaikštom,bendraujam, žaidžiam. Esu darboholikė suderinusi motinystę.
Maniškė soskę naudoja dantenų kasymui nes kai ją pasiima tai ir girdisi kai soskė "dantuose šneka" biggrin.gif , o šiaip labai retai kada ją čiulpia, Pipiriuškinai soskę atstoja kumštis lotuliukas.gif

Mano mažytei patinka pasakų skaitymas,o jūs saviems leliukams skaitot?
Atsakyti
Labutis:)

QUOTE(antakine @ 2014 08 26, 13:46)
Catrin, lopšy ar sportinuke nepatinka? Kokia turi nešioklę?Kodėl negali ilgai nešioti?


Turiu Babybjorn active. Ilgai neina, nes sunku darosi, svoris pradeda jaustis vaikino. Jau veidu i prieki tenka deti, kai labai zyzt pradeda, nori matyti viska - o taip dar galima labai trumpai nesioti ji.

O nepatinka lopšy ir sportinuke - lopšy nieko nemato, o sportinuka raitosi, nes prisegtas ir pusiau gulom - negerai jam doh.gif jau toks išrankus šitas vaikis mano...

Soski buvau idavusi, bet nenoriai eme,o dabar neima visai, uztat kumsciai ir pirstai visad burnoj ir seiliu mariu marios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Catrin: 01 rugsėjo 2014 - 09:32
Mano mazius tai isbadejas pastaruoju metu. Jau kokia savaite kai naktimis pradejo keltis 3-4 kartus, nors pries tai ismiegodavo visa nakti be kelimusi. Pieno lygtai turiu normaliai. Negi vel bus augimo suolis, bet jau ir taip mano mazius didelis, tai nelabai jau yra kur jam suoliuoti biggrin.gif
O kazin ar gali pieno riebumas sumazeti del mano dietos? g.gif Nors mano dieta tai sveika mityba su maziau saldumynu, bet svoris siek tiek pradejo judeti zemyn. Gal to pakanka, kad sumazetu riebumas ir del to vaikas greiciau isalksta? g.gif Ar gali taip buti?
Atsakyti
QUOTE(sunnyday @ 2014 09 01, 12:31)
Mano mazius tai isbadejas pastaruoju metu. Jau kokia savaite kai naktimis pradejo keltis 3-4 kartus, nors pries tai ismiegodavo visa nakti be kelimusi. Pieno lygtai turiu normaliai. Negi vel bus augimo suolis, bet jau ir taip mano mazius didelis, tai nelabai jau yra kur jam suoliuoti  biggrin.gif
O kazin ar gali pieno riebumas sumazeti del mano dietos?  g.gif  Nors mano dieta tai sveika mityba su maziau saldumynu, bet svoris siek tiek pradejo judeti zemyn. Gal to pakanka, kad sumazetu riebumas ir del to vaikas greiciau isalksta?  g.gif Ar gali taip buti?


Tavo dideliam maziukui eilinis augimo suolis. Pieno riebumas nuo mamos mitybos praktiskai nepriklauso. Jei mama negauna reikiamu medziagu su maistu, imama is organizmo atsargu. Tas galioja ne tiek riebalams kiek mikroelementams. Tarkim jei mama su maistu negauna pakankamai kalcio, tai pieno gamybai jis imamas is kaulu. Maziau saldumynu - sveikintinas dalykas, saldumynai nelabai turi vertingu maisto medziagu.
Atsakyti