Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Straipsnis Rūgščių ir šarmų disbalansas organizme Mano manymu, nenusišneka labai. Kaži kaip iš paleo varpinės žiūrint?
Bėda tik, kad aš pati nesigaudau savo šarmingume/rūgštingume ax.gif Kvėpavimas šarminis (nuo 0 iki 3, pradžioj ir -1 buvo), šlapimas...??? (5.25-5.5 kai aš matuoju ir 6-7 kai poliklinikoj ar Rokas), kraujo pH... nežinau... Bet kraujo lyg informatyvesnis nei šlapimo? Kaip tą aukso viduriuką pasiekt? Rodos, idealu - mėsa rūgština, daug žalių daržovių šarmina, bet... kas dar negerai? g.gif

Na, ir apie CELIAKIJĄ glaustai
Jeigu mažesnis negu pusės metų kūdikis gauna maisto, kuriame yra glitimo, jis patenka į rizikos grupę susirgti bronchine astma, atopiniu dermatitu ir cukriniu diabetu.
Glitimo gali būti ne tik maisto produktuose, bet ir kūno kremuose, dantų pastoje, vaistuose, lūpų dažuose
.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 25 rugpjūčio 2014 - 17:23
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 25, 18:14)
Rodos, idealu - mėsa rūgština, daug žalių daržovių šarmina, bet... kas dar negerai?  g.gif

AS esu klaususi Roko del rugstinancio ir sarminancio maisto. Sake neziureti i tas lenteles, kur maistas priskirtas rugstinanciam ar sarminanciam.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 25, 15:42)
Gal užsidegimas nuslops tik tada, kai taps uždegimu  doh.gif

Kiek merginai metų?smile.gif Bet kokiu atveju - išsispręs pati. Tada, kai jai reikės, ir taip, kaip jai reikės. Spės ir mitybos, ir mados, ir dar nežinia kas pasikeisti. O gal, žiūrėk, nieko blogo ir neišlįs. Negali žinoti.smile.gif

Aš irgi nebloga višta. Taip ir nenusipirkau tada kokosų aliejaus iš ekopirk, o mano bonkė iš sveikų produktų - stipriai į pabaigą. Maximoje po lempomis liūdi keli amrita aliejaus stiklainiukai, kažkodėl panašu, kad jų niekas net nepakeičia - nekyla ranka pirkti. Niekur rimtų akcijų kokosų aliejui nematote šiuo metu? smile.gif Ekopirk už 28 lt netenkina - tada jau geriau vėl iš SP imsiu.
Atsakyti
Hallo, mIArgos, man atostogų pirma diena, šią savaitę-duoklė atvažiavusiems iš senelių vaikams, o kitas dvi dumsiu į Druskininkus su mažaja wub.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 08 24, 08:16)
1. Kaip teisingai valgyti vaisius?  Zinau, kad persistengti nederetu, ypac kai MB cukrus siek tiek pakiles, bet jis nors uzmusk po sociu pietu tiesia ranka link deserto t.y. kokio nors vaisiaus. Tai vakar per diena susekiau, kad tu vaisiu nemazai susidaro cia arbuzo gabalas, cia kriause, dar kaktusu vaisiu, nu zodziu.... Tai va, nespeju su literatura prisivyti, gal kuri patarsite?

2. Zinau, kad sunku, ka patart, bet va pasiskusiu del berimu, gal kas patyrete. MB, kaip jau anksciau minejau, itariamas gliuteno netoliaravimas, del to ji pavyko prie paleo ikalbinti. Vakar dienos meniu:

Pusryciai - virtas kiausinis, kumpelio keli gabaliukai su pomidoru ir agurais.

Tame tarpe neklauzada suvalge ledu porcija vaflyje Salta kava  be cukraus su slakeliu pieno.

Pietus - ant zariju kepta kiaulena su sv darzovemis. Po pietu renkasi dujos, bet as apkaltinu ta ledu porcija ir dar su vafliu 

Vakariene -  saldziu bulviu lazdeles, agurkas.

Sunku man vyra nuziureti

1. Geriausia nevalgyti smile.gif Nes vaisiai=fruktozė=cukrus, bet...tikrai karts nuo karto pati dabar (sezonas) suvalgau uogų ar obuolį, bet....stengiuosi tai daryti pirmoje dienos pusėje, kartu su pirmu ar antru valgymu.

2. 1 kiaušinis? doh.gif Valgau po 3 liaušinius kasdien pusryčiams. Įvairiomis formomis, su daržovėmis ir riebalu (ar kokoso kremas į kavą, ar kokoso aliejus ant adržovių, ar kiaulės taukai po kiaušiniais smile.gif , vieno iš jų apie 2 -iejų nykščių dydžio). Ledai su vafliuku lygu bezdukas biggrin.gif Ledų nevalgiau nuo praeitų metų rugsėjo-ir nieko, net jumoro jausmas niekur nedingo karsta.gif Šiandien net pasidžiaugėm, kad 3 vaikams dėžės ledų jau dabar užteks dviems kartams biggrin.gif
Saldžios bulvės, kaip ir šviežios paprastos bulvės-labai retai. Labai. Nes-krakmolas lygu cukrus. Geriaus pastarnokų jam pripjaustyk gražiai, į kokius nerealius prieskonius įvoliok kartu su kokosų aliejum ir į orkaitę essen.gif:
O kur baltymai vakare (pagrindas)?

Nutariau, kad nereikia man SB nužiūrinėti, niu rimtai-suaugę žmonės (ai, jei rimtai, tai visiški vaikai laugh.gif ). Buvo čia ir pas mus bajeris. Turėjau iš visokių komandiruočių, akcijų, saldžių majų, dovanų, pakišų ir t.t. ir pan. biggrin.gif prisirinkus šokoladų (virš 85proc.) kolekciją, išslapsčiau per keturias vietas (nuo vaikų, nes tie skėriai ne tik savo saldumynus sukapoja, bet dar ir į mūsų gviešiasi blink.gif ), niu ir ką, MB susuko baisiai nugarą, sėdėjo 3sav. namie ir ką jūs manot? Taip jūs teisios, neradau NEI VIENO šokolado doh.gif doh.gif doh.gif swoon.gif Niu paturėjau aš su juo pokalbį apie egoizmą, nemeilę man ir sau ir t.t. ir pan. cool.gif ir po to...man nušvito protas, kad NEAUKLĖSIU aš jo, ne mama aš jam schmoll.gif

Ir IŠVIS, patarimas-pradėkit abu nuo Whole 30 umn.gif , tada viskas kitaip atrodys po to mėnesio, smegenys šiek tiek persitvarkys wink.gif Aš nutariau darytis Whole 30 per Adventą ir Gavėnią, nors ir nereliginga esu. Labai geras laiko tarpas pasivalyt.

Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 08 25, 16:16)

Nutariau, kad nereikia man SB nužiūrinėti, niu rimtai-suaugę žmonės (ai, jei rimtai, tai visiški vaikai laugh.gif ). Buvo čia ir pas mus bajeris. Turėjau iš visokių komandiruočių, akcijų, saldžių majų, dovanų, pakišų ir t.t. ir pan. biggrin.gif prisirinkus šokoladų (virš 85proc.) kolekciją, išslapsčiau per keturias vietas (nuo vaikų, nes tie skėriai ne tik savo saldumynus sukapoja, bet dar ir į mūsų gviešiasi  blink.gif ), niu ir ką, MB susuko baisiai nugarą, sėdėjo 3sav. namie ir ką jūs manot? Taip jūs teisios, neradau NEI VIENO šokolado  doh.gif  doh.gif  doh.gif  swoon.gif Niu paturėjau aš su juo pokalbį apie egoizmą, nemeilę man ir sau ir t.t. ir pan.  cool.gif  ir po to...man nušvito protas, kad NEAUKLĖSIU aš jo, ne mama aš jam  schmoll.gif

blogai isslapstei biggrin.gif
as kai isslapstau, tai net pati neberandu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 24, 09:08)
Be to, mano manymu, vyro racione per daug vaisių - reiktų ne daugiau kaip 1 per dieną.

Blyn, truputį užkritau ant anytos (niu ne veltui-velnio pramanytos) atsiųstų obuolių, tikrai ne vienas gaunasi cool.gif , bet....sezoniniai gi NIU smile.gif

QUOTE(Azu @ 2014 08 24, 09:16)
Man tai mazoka maisto pasirode. Pusryciams vienas virtas kiausinis??? As tris keptus ant lasiniu suvalgau su datzovem

Ir siaip angliavandeniai ryte, baltymai vakare.

Niu ką aš galiu pasakyti:
drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Azu @ 2014 08 24, 10:54)
As su paleo valgau kaip medkirtys biggrin.gif biggrin.gif tikrai ne kaip dama biggrin.gif biggrin.gif

biggrin.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 08 24, 11:13)
As pati ipratus pusryciams tik glotnuti maltis,

Bet taip, badas ima reikstis mazdaug 10 -11 val, kai dar iki pietu sulaukti reikia.

Skamba nerimtai smile.gif

Tai va ir valgykit, kai badas pradeda reikštis pirmą kartą.

QUOTE(SaDa @ 2014 08 24, 16:06)
O kokios firmos d vitaminas ir kalcis su magniu? O kas cia per c vitamino milteliai?

Duodu kartą savaitėje aliejinio vit. D 5000IU po lašiuką ax.gif
http://www.iherb.com...l...x=0&y=0#p=2

Ca+Mg citratą duodu skystą
http://www.iherb.com...c...x=0&y=0#p=1

C miltelių šita sudėtis nebloga:
http://www.iherb.com...h...r=null&ic=1

Reikės 10$ nuolaidos pirmam užsakymui-kodas CIC051 (rašykit až, viską paaiškinsiu).

QUOTE(Realesne @ 2014 08 24, 16:09)
o bulves kaip pagal paleo, darzove ar ne?

ir medus kaip?   

Krakmolinga, tai, pagal Paleo, kaip ir ne daržovė biggrin.gif Kaip ir visos pupos ir pupelės išskyrus žalius žirnelius ir šparagines pupeles wink.gif Visi, žinokit, ne kapiec dėl tų bulvių, patikėkit manim. O galvojau , kad bus visiškai KAPIEC laugh.gif

Medų naudoju labai retai, tik šventiniams kepiniams ir proginiams tortams.

Atsakyti
Voresta, deku uz komentarus. Na, is tiesu gasdinancios prognozes blink.gif Ziuresim, meginsim tirtis. Bet matau, kad MB turi beda, tik nzn ar cia cukrus kaltas. Bet niekur neissisuksim, teks ir daktaru pagalbos kreiptis...

Hippie, pati pradejau nuo Whole 30, bet, kaip ir pati minejot, na ne mama as vyrui, tad jis siuo metu tin ant grain free, o kur jis ka suvalgo man darbe bunant nenuziuresiu ir nesuksiu galvos. Nors pats stengiasi, matau, bet tikrai nepavyks is jo visu vaisiu atimti... Bet bala jo nemate, svarbu paciai susitureti smile.gif

Vakar man regis pajauciau cukraus detoksikacijos simptomus, is pradziu maniau, gal koks gripas kimba (nors butu keista, kai pas mus 36 + ), nes nosis varvejo, galva skaudejo ir siaip sau tokia savijauta. Snd ziuriu, kaip ranka nuimta, nors negirk dienos be vakaro...

Beje, del valgymo kada norisi, tai neturiu tokios galimybes, nes turbot nelabai mane suprastu jei 11 valanda ant darbo stalo imciau sveisti kiausiniene biggrin.gif O siaip tai i darba isvaziuoju 7, griztu 6.30... pietauju tarp 13 -14.30
Taigi va, keliuosi 6 ir gaminu pusrycius, po truputi gal iprasime. Siryt cikinija su dviem kiausiniais suejo, na ir mano pusrytinis banana - avocado glotnutis I kelia.

Dar klausimelis del riebalu ir baltymu.... na aisku, kad ne sausai viska valgom, naudoju daugiausiai alyvuyogiu alieju, nes savas, naminis ir pats naturaliausiais. Kartais naudoju ir kokosu alieju, bet daugiau jo turbut sutepu ant saves nei is vidaus biggrin.gif O siaip mesike, pvz aviena tikrai ne is liesuju, mesa valgom apskritai gana riebia, net namine vista kai iskepu orkaiteje, tai bent 2 puodeliai lieka zele - riebaliuko. Tai jus man pasakykite, kur daugiau man to riebalo naudoti? Nes kik kepimui, ant salotu, dar koks avokadas ir tiek ziniu.

Vakarienei irgi mesa valgom, vakar pvz gaminau tokisu mesos - darzoviu kotletus. Snd ketinu kopusta su farsu patroskinti.

P.S. Atleiskit uz mano ilgas paklodes, neiseina man kazkaip kaip jus cituoti ir atsakyti po kiekvienu postu. Bet su laiku, stengsiuosi ismokti.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 08 26, 00:52)

Ca+Mg citratą duodu skystą
http://www.iherb.com...c...x=0&y=0#p=1

C miltelių šita sudėtis nebloga:
http://www.iherb.com...h...r=null&ic=1

Reikės 10$ nuolaidos pirmam užsakymui-kodas CIC051 (rašykit až, viską paaiškinsiu).
Krakmolinga, tai, pagal Paleo, kaip ir ne daržovė biggrin.gif Kaip ir visos pupos ir pupelės išskyrus žalius žirnelius ir šparagines pupeles wink.gif Visi, žinokit, ne kapiec dėl tų bulvių, patikėkit manim. O galvojau , kad bus visiškai KAPIEC laugh.gif

Medų naudoju labai retai, tik šventiniams kepiniams ir proginiams tortams.

aciu perziuresiu nuorodas, jei bus klausimu kreipsiuos mirksiukas.gif
Atsakyti
Klausykit, panos, o tas whole30 tik angliskai ?
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 08 26, 13:14)

Atrodo, kad taip. Rusiškai gal dar galima rasti?
Nieko ten labai gudraus, bet jei vis dėlto sunku suprasti - pas elatą bloge čia aprašyta, ir sekant nuorodomis tekste - į visa kita. Dar tai, kas po whole 30 tag'u.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 08 26, 12:14)

Greitai jau bus ir lietuviškai: Viskas prasideda nuo maisto. Gal net kitą savaitę, jei teisingai žinau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 08 26, 13:21)
Greitai jau bus ir lietuviškai: Viskas prasideda nuo maisto. Gal net kitą savaitę, jei teisingai žinau.  mirksiukas.gif

clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif
Mane irgi ką tik informavo, kad ta knygutė išeina lietuviškai. Tiek laimės, kad jūs net neįsivaizduojat! Pagaliau ir mano tėvai galės paskaityti ir nebelaikys manęs trenkta biggrin.gif

Ok, sorry, čia kažkaip įsiveržiau nepasisveikinusi biggrin.gif Sveikos gyvos!
Atsakyti