Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(jaicy @ 2014 08 30, 23:50)


nuima tam kartui niežulį, bet čia juk iš vidaus tas brudas eina...
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 30, 22:50)
ne uz ka nemaitinciau 'normaliu maistu'..


Ne, ir aš neplanuoju, jei teks (laimė?) turėti.smile.gif Pasiskaičius ir pažiūrėjus, kuo mamos maitina savo vaikus, pasidaro baisu. Kita vertus - tikiuosi - man su maistu užtektų proto išlaikyti viską taip, kad vaikai nebūtų tiek „išbalansuoti“, kad visas blogybes pirktųsi ir naikintų pasislėpę nuo tėvų. Žodžiu - čia ilga ir paini diskusija.

Bet tie straipsniai man vis tiek nepatinka. ax.gif Savo informacija jie beverčiai, grasinantys „baubais“, bet jų nepagrindžiantys pateikiamo teksto ribose. Dėl to, nors jie, kaip sakiau, turbūt tikrai rašo tiesą, neturės įtakos jokiam sveiko proto žmogui, kuris neturi papildomos informacijos šia tema iš kažkur kitur.

Užjaučiu dėl vaizdų sode.smile.gif Įžvelk pozityvą - kad ir blogai - bet bent pasipuošusi!

QUOTE(Nidulia @ 2014 08 31, 00:49)
Bet nejaugi del 2 vaisiu per diena susidaro angliu perteklius?


Nelabai. Iš didelio banano ir poros obuolių gautum apie 80-90 g angliavandenių. Plius iš daržovių, įtariu, susirenki apie 30 g.
Nepamenu, kiek normaliam žmogui paleo rekomenduojama surinkti anglių, bet apie 100 g tai tikrai, jei ne 150 g, bet ir tų pačių nebūtų galima pavadinti pertekliumi. Nors tavo normos gal kitokios?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 08 31, 09:11)
Bet tie straipsniai man vis tiek nepatinka. ax.gif Savo informacija jie beverčiai, grasinantys „baubais“, bet jų nepagrindžiantys pateikiamo teksto ribose. Dėl to, nors jie, kaip sakiau, turbūt tikrai rašo tiesą, neturės įtakos jokiam sveiko proto žmogui, kuris neturi papildomos informacijos šia tema iš kažkur kitur.

Man atrodo, kad visai gerai tie straipsniai, nors ne visai kokybiški. Kas nenorės - to niekas neįtikins, nei moksliniai faktai, nei su tokia mityba prikeltas iš mirusių žmogus. Bet kitą gal bent ant minties užves, kad kai kas mityboje turi būti truputį kitaip, negu piešiama populiariosiose piramidėse. Ir tas žmogus daugiau info pasieškos ne delfyje, o mitybos portaluose. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 08 31, 10:37)
... Bet kitą gal bent ant minties užves, kad kai kas mityboje turi būti truputį kitaip, negu piešiama populiariosiose piramidėse...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 31, 00:21)
Na nee.opaliges neturejau
Bent jau anskciau.
Brt praadzioj vemoau nes nevirskinau
O db net nezinau...


Nekaltinciau grybu, gal sultinys per riebus buvo, dar grietines pavarei - nuo tiek ir as apsivemciau biggrin.gif Isvis negaliu valgyt sriubos is sultinio naturalaus, man netgi vistos per riebus - mama galvodavo, kad issidirbineju, kai vaikas buvau, juk ka, cia vista tik nuvirta..Kiaulienos man isvis kapiec butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 08 31, 10:11)
Nekaltinciau grybu, gal sultinys per riebus buvo, dar grietines pavarei - nuo tiek ir as apsivemciau biggrin.gif Isvis negaliu valgyt sriubos is sultinio naturalaus, man netgi vistos per riebus - mama galvodavo, kad issidirbineju, kai vaikas buvau, juk ka, cia vista tik nuvirta..Kiaulienos man isvis kapiec butu smile.gif



bet as geriu ta sultini visada... nieko nebudavo. o ir jis sviezias, ka tik pagamintas buvo.. g.gif paskui vakare ji geriau, kad atstatyciau jegas
Atsakyti
Sveikos, noriu pasitikslinti dėl sultinių. Kaip jus juos geriat? Vienus pačius iš puodelio? Aš gal kažką ne taip darau, man jis vienas pats kažko neskanus, verdu iš įvairių kiaulės kaulų, dažniausiai nugarkaulio. Dar ten įdedu svogūno morkos, pipiru lauro lapų, druskos. Verdu 24-36 valandas. Gaunasi toks žalsvai rusvas skystymėlis...ewww. Kažko jis man nesimpatiškas, tai vartoju vietoj vandens sriubai, troškiniui. O kaip jį pamilti vieną patį? Kas netingit pasidalinkit receptukais.

Man įdomu kaip su jautienos kaulais skania išsivirti, o gal be reikalo dedu prieskoniu, gal be jų geriau?
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 08 31, 18:38)
Sveikos, noriu pasitikslinti dėl sultinių. Kaip jus juos geriat? Vienus pačius iš puodelio? Aš gal kažką ne taip darau, man jis vienas pats kažko neskanus, verdu iš įvairių kiaulės kaulų, dažniausiai nugarkaulio. Dar ten įdedu svogūno morkos,  pipiru lauro lapų, druskos. Verdu 24-36 valandas. Gaunasi toks žalsvai rusvas skystymėlis...ewww. Kažko jis man nesimpatiškas, tai vartoju vietoj vandens sriubai, troškiniui. O kaip jį pamilti vieną patį? Kas netingit pasidalinkit receptukais.

Man įdomu kaip su jautienos kaulais skania išsivirti, o gal be reikalo dedu prieskoniu, gal be jų geriau?

na taip, neypatingas to sultinio skonis, tačiau mes taip įpratom, kad nebededu jokių prieskonių anei druskos ir vis vien normaliai . paskutinį sykį dar tyčia vyro paklausiau- ar neperdaug druskos (nedėta visiškai), tai atsakė, kad yra kaip tik biggrin.gif
Tačiau vandens būna tik tiek kad vos apsemtų puode talpiai ir be tarpų sukištus kaulus. O atšalus, padėjus šaldytuvan, pasidarytų drebučiai. Jei tau nepasidaro- tai vandenio per daug.
Ir sultiniams geriau žolėdžių gyvūnų kaulai.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 08 31, 10:11)
Nelabai. Iš didelio banano ir poros obuolių gautum apie 80-90 g angliavandenių. Plius iš daržovių, įtariu, susirenki apie 30 g.
Nepamenu, kiek normaliam žmogui paleo rekomenduojama surinkti anglių, bet apie 100 g tai tikrai, jei ne 150 g, bet ir tų pačių nebūtų galima pavadinti pertekliumi. Nors tavo normos gal kitokios?smile.gif


Vat ir as taip pat manau, kad negali buti angliu pertekliaus is 1 banan ir 1 obuolio bei darzoviu. Matyt sudyti zemes riesuteliai,ledai ir nemazi kiekiai pienisku produktu man lenda per kakta.
Atsakyti
apie jūsų minimą knygą smile.gif
http://www.lrytas.lt...raus-vergai.htm
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 08 31, 19:38)
Sveikos, noriu pasitikslinti dėl sultinių. Kaip jus juos geriat? Vienus pačius iš puodelio? Aš gal kažką ne taip darau, man jis vienas pats kažko neskanus, verdu iš įvairių kiaulės kaulų, dažniausiai nugarkaulio. Dar ten įdedu svogūno morkos,  pipiru lauro lapų, druskos. Verdu 24-36 valandas. Gaunasi toks žalsvai rusvas skystymėlis...ewww. Kažko jis man nesimpatiškas, tai vartoju vietoj vandens sriubai, troškiniui. O kaip jį pamilti vieną patį? Kas netingit pasidalinkit receptukais.

Man įdomu kaip su jautienos kaulais skania išsivirti, o gal be reikalo dedu prieskoniu, gal be jų geriau?



O ar tiek ilgai reikia virti sultini g.gif Nes as tai vistiena verdu valanda greitpuodyje ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 08 31, 17:38)
Sveikos, noriu pasitikslinti dėl sultinių. Kaip jus juos geriat? Vienus pačius iš puodelio? Aš gal kažką ne taip darau, man jis vienas pats kažko neskanus, verdu iš įvairių kiaulės kaulų, dažniausiai nugarkaulio. Dar ten įdedu svogūno morkos,  pipiru lauro lapų, druskos. Verdu 24-36 valandas. Gaunasi toks žalsvai rusvas skystymėlis...ewww. Kažko jis man nesimpatiškas, tai vartoju vietoj vandens sriubai, troškiniui. O kaip jį pamilti vieną patį? Kas netingit pasidalinkit receptukais.

Man įdomu kaip su jautienos kaulais skania išsivirti, o gal be reikalo dedu prieskoniu, gal be jų geriau?



man mama verda. nes pas ja vis kazkas namie buna, tad gali sau leisti 24 val virt. man niekaip su mano tokiu tempu..
mano mama JOKIU prieskoniu nededa. jokiu drusku ir pipiru! ir sultinys gaunasi surus ir labai sakyciau spalvingas del tu kvapu ir skoniu. man labai jis patinka. o jei butu prieskoniu,manau tik sugadintu viska unsure.gif
pabandyk be nieko isivirt.
Papildyta:
QUOTE(SaDa @ 2014 09 01, 07:58)
O ar tiek ilgai reikia virti sultini g.gif Nes as tai vistiena verdu valanda greitpuodyje ir viskas.



vistienos tai gal nereik ilgai virt.

kiualienos patartina min 24 val. o geriau ir dvi paras.. bet cia kaip kam iseina. juk nestovesi 2 paras prie puodu.

Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2014 08 31, 10:11)
Nekaltinciau grybu, gal sultinys per riebus buvo, dar grietines pavarei - nuo tiek ir as apsivemciau biggrin.gif Isvis negaliu valgyt sriubos is sultinio naturalaus, man netgi vistos per riebus - mama galvodavo, kad issidirbineju, kai vaikas buvau, juk ka, cia vista tik nuvirta..Kiaulienos man isvis kapiec butu smile.gif



geriau pagalvojus- gal ir tiesa..
Atsakyti