Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Sveiki, uzsikabinau ant sios mitybos pabandymo, nes girdejau geru atsiliepimu. Kad spuogai praeina ir pan. Bandau. Valgau panasiai bent tris dienas. Sūrį, kiaušinienę, mėsą, grybus, daržoves. Žalio pieno nevartoju, nevartojau niekada, nevalgau miltiniu, duonos, bulviu, cukraus, saldainiu, kruopu. Arba labai labai mazai. Taip tris dienas.Ar normalu, kad po triju dienu tokio valgymo paleidzia vidurius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 08 rugsėjo 2014 - 08:02
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 08, 07:37)
Ar normalu, kad po triju dienu tokio valgymo paleidzia vidurius?  g.gif

žiūrint, ką valgei biggrin.gif vidurius gali paleisti nuo bet kokios mitybos biggrin.gif gal riebalo daug labai?
Atsakyti
Taip tris dienas.Ar normalu, kad po triju dienu tokio valgymo paleidzia vidurius?  g.gif

Man labai palaisvėja. Bet tikrai be jokio diskomforto - neraižo pilvo, nestato į steresinę situaciją, kad reiktų tą pačia sekundę rasti wc.
Nomore labai teisi biggrin.gif
Papildyta:
Ar įmanoma skaniai paruošti vištų skrandukus? O gal visai neapsimoka vargti, gal jie nenaudingi? Kažkada jau tikriausiai kalbėjom, bet visai užkrito ką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 08 rugsėjo 2014 - 08:13
QUOTE(nomore @ 2014 09 08, 09:07)
žiūrint, ką valgei biggrin.gif vidurius gali paleisti nuo bet kokios mitybos biggrin.gif gal riebalo daug labai?

valgiau daug kiausiniu smile.gif kalbinu ir vyra taip pameginti. jam nustatytas per aukstas spaudimas, geria kasdiena vaistus, o suvalgo po 2 lekstes makaronu kasdien. g.gif
Man labai palaisvėja. Bet tikrai be jokio diskomforto - neraižo pilvo, nestato į steresinę situaciją, kad reiktų tą pačia sekundę rasti wc.
Nomore labai teisi biggrin.gif
Papildyta:
Ar įmanoma skaniai paruošti vištų skrandukus? O gal visai neapsimoka vargti, gal jie nenaudingi? Kažkada jau tikriausiai kalbėjom, bet visai užkrito ką.

sirdeles tai tikrai imanoma. o skrandukus, gal vos reiktu apvirti g.gif paskui kepti su svogunais ir prieskoniais. arba vien tik kepti.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 08, 08:30)
o skrandukus, gal vos reiktu apvirti  g.gif paskui kepti su svogunais ir prieskoniais. arba vien tik kepti.

Man jie visada gaunas kieti kaip padangos. Tia nežinau, ar taip turi būti.

Papildyta:
Atlikau bandymą - truputį pakepinau morkas ant lyd.sviesto, sudėjau turėtas kepenėles, širdeles ir du skrandukus. Viską supjausčiau, aišku. Kepiau 10 min. Viskas gavosi gerai. Skrandukai irgi ne padangos thumbup.gif Tik tas paviršius jų, žinoma, kietas, bet sukramtomas. Vadinasi, anksčiau perkepdavau? Klausimas ar jie naudingi kaip maistas, išlieka atviras tongue.gif
Atsakyti
Labas rytas damules! Nespeju prisesti kas diena, bet as su jumis smile.gif)))

Taigi stai dalinuosi naujausiais pasiekimais ir atradimais:

Meginau gaminti kokosini sokolada savo brangiausiajam, tai mano rankinis blenderis nesutryne normaliai kokoso drozliu, tad kai jau eme svilti nusprendziau, kad darysiu kakavos ir kokoso drozliu sokolada biggrin.gif Zodziu suklijavau viska kokosu aliejum ir trupuciu kokosu grietineles, medaus vos puse sausto idejau nugi gavosi super duper. Jau netgi mano smaliziui puikiai tiko smile.gif))) Pasiskaiciau jusu raw morku torto receptus, dar rutuliukus desertinius uzmaciau, tai naj naj kaip panizo liezuvis smile.gif)) Bet pakentesim, pirma reikia atlaikyti kelione i lt be nuodemiavimu smile.gif

Gaminau ir sviesta Ghe, radau Kipre airshko sviestuko, nugi visai neblogai sakyciau pavyko. Ir is tiesu yra kur kas paprasciau nei tikejausi smile.gif

Dabar dar savo mama ketinu i paleo itraukti. Siaip ji ipratusi prie maisto visokiu ribojimu, tad sunku nebus, tik beda ta kad su jos puokste ligu (kasos problemos, gastritas, aukstas cholesterolis ir t.t.) ji sako, kad jai sunkiai mesa virskina.... Darzoves geriau priima troskintas, tad be zaliu gal ir apsieisime, bet kokia mesa jai rinktis geriausia? Kas dar galetu buti baltymu saltiniu?
Atsakyti
Labas, o gal paleolietės pačios majonezą gaminasi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 08, 11:06)

Tai kad ta majonezo gamyba super paprasta smile.gif As ir be paleo ji gamindavau kartas nuo karto smile.gif

Kiausinis, aliejus, citrinos sultys ir plakam wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 09 08, 07:11)
gali pametet pvz pagal Cronometer.com BRA 15/65/20%

Ačiū 4u.gif Tai preliminariai stipriainesportuojančiai ir visai ne prieš, kad nusiridentų vienas kitas kilas tavo duotas santykis tiktų?

Kaip leliukas? ax.gif

Taip tris dienas.Ar normalu, kad po triju dienu tokio valgymo paleidzia vidurius?  g.gif

Man pamenu buvo gerulis toks savaitinis išsividuriavimas doh.gif , bet kadangi nei alpau, nei dehidravau, tai nutarėm, kad taip varė toksinus organizmas lauk...

QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 08, 08:44)
Man jie visada gaunas kieti kaip padangos.

Vaizdingas palyginimas biggrin.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 09 08, 09:46)
gastritas, aukstas cholesterolis ir t.t.) ji sako, kad jai sunkiai mesa virskina.... Darzoves geriau priima troskintas, tad be zaliu gal ir apsieisime, bet kokia mesa jai rinktis geriausia? Kas dar galetu buti baltymu saltiniu?

Gal tada tą mėsą mažiautermiškai apdoroti, pradėti nuožuvies, vištienos, jūros blogybių smile.gif Kiaušiniai laieina į trasą..., faršiukai pagarinti.

QUOTE(Izolda @ 2014 09 08, 10:06)

Jeep:

Du vištos kiaušų tryniai (6-7 putpelių), 2-3 v.š. citrinos sulčių, 1 a.š. garstyčių, pusė arbatinio druskos, 200ml extra light alyvuogių aliejaus (extra virgin netinka, nes gaunasi kartus majonezas). Viską "uždengiu" blenderio "galva" ir per 5s majonezas paruoštas (anksčiu cackindavausi su rankiniu mikseriuku ir aliejaus pylimu plona srovele-nereikia, nebent norisi mazochistinių potyrių smile.gif ).
Atsakyti
Ir dar, mergino, ar pastebejote, kad nustojo dygti spuogai kai emete taip valgyti? Mano mama visa gyvenima turejo su tuo problemu. Visa laika buvo spuoguota. Jos pagr. maistas koses, makaronai, pienas. Mesa sako, smirda jai. Valgo ir valge jos mazai. Galvoju, gal cia tikrai alergija grudiniams g.gif Ir dar idomu kaip su tuo norejimusis? Ar tikrai norisi to, ko is tikro reikia? O jei nesinori mesos...Man logiskai ir atrodo, kad turetu buti tai toks zmoniu maistas...Juk grudu kai vystesi zmogus niekas neaugino. Zmogaus rusis ir brendo tokiomis salygomis - mesa, darzoves, riesutai. O grudas vienas kitas. Man tik idomu, kodel negalima vartoti bulviu bei ankstiniu. Bei kodel saulegrazu aliejus negerai. nors mazais kiekiais.
Atsakyti
Man nyksta spuogai kai ir vaisius išmetu. Bet kol lesu obuolius, kaip kokia Vorestos višta, spuogų yra. Bet tik ant sėdimojo galo turiu. Kitur ne.
Ką galiu pasakyti, kai kurie nagai anksčiau banguoti buvo, kairys rankos nykštys iš vis kaip įpjautą griovį turėjo - dabar vos vos pora lengvų kalvelių yra ant jo. Ir plaukai nebeslenka. Gaila kad vs dar žyla, o tikėjausi... lotuliukas.gif Aišku, man čia nestuke.gif hormonai dar gali gerinti viską, ne tik paleo.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 09 08, 12:22)
Du vištos kiaušų tryniai (6-7 putpelių), 2-3 v.š. citrinos sulčių, 1 a.š. garstyčių, pusė arbatinio druskos, 200ml extra light alyvuogių aliejaus (extra virgin netinka, nes gaunasi kartus majonezas). Viską "uždengiu" blenderio "galva" ir per 5s majonezas paruoštas (anksčiu cackindavausi su rankiniu mikseriuku ir aliejaus pylimu plona srovele-nereikia, nebent norisi mazochistinių potyrių smile.gif ).

Jeigu darysit su putpeliu kiausiniais, tai dekit ne tik trynius, o visus kiausinius (ir baltyma ir tryny). As 200ml aliejaus dedu 4 cielus putpeliu kiausinius. Siaip galima det ir daugiau, bet kuo daugiau kiausiniu, tuo skystesnis majonezas gaunasi. Dar idedu cesnako skiltele ar krapu, ar baziliku... nu zodziu, kiekvienam pagal skoni. Vietoj citrinos sulciu naudoju baltojo vyno atcta(man taip skaniau), bet dedu jo tik puse sauksto. Visa kita darau taip pat kaip Hippie. drinks_cheers.gif As cia sneku apie majoneza is putpeliu kiausiniu. Kaip del vistu nezinau, nes niekad is ju nedariau.
Atsakyti