Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 64 tema

Sveiki, nusprendziau ir as prisijungti i jusu buri. Tema skaitinejau jau kuris laikas, bet atejo metas islisti is seselio smile.gif. Zodziu mano istorija tokia - breketu norejau jau nuo 18 metu, bet taip susikloste kad ju tuo metu neisejo susidet. Galvojau susitaikysiu su savo kreivokais dantim ir bus gerai, bet va man jau 25 metai ir neseniai vel prabudo mano noras isitaisyti holivudine sypsena. Taigi siandien buvo lemtingasis vizitas ir jau sedziu su virsutiniais breketais. Sudejo keramikinius. Apacia sudes po keliu menesiu.

Gyvenu Anglijoje tai cia dantis ir tvarkausi, bet jei atvirai man jau dabar darosi truputi neramu del gydymo kokybes. Siandien po uzdejimo paklausiau savo ortodontes kaip ji patartu dantis valyti siulu. O ji i mane paziurejo ir sako 'neiseis'. Ale suprask kad nevalyt su siulu is viso? As waterpik'a jau turiu nusipirkus, tai planuoju juo naudotis, bet galvojau jei reikes kazkur isvykt teks naudotis siulu. Kaip jus darot? Nesupykit jei kvailas klausimas, as visiskai zalia smile.gif.
Atsakyti
Sėkmingai valomi breketuoti dantys su siūlu. Net rekomenduojama tai daryti, t.y. kuo daugiau valymo ir kuo geresnė higiena, tuo geriau. Kaip valyti, galima pažiūtėti čia.
Atsakyti
Visad naudodavau Oral B flossa, paskaicius rekomendaciju nusipirkau Curaprox, koks jis storas niekaip man nelis i tarpdancius g.gif
O tie maziukai tarpdanciu sepetukai, jie skaitosi vienkartiniai, metat kaskart pavalius?
Atsakyti
laba, o as jau laukiu nesulaukiu lapkricio 28, nes tada des man apatiniam zandikauliui breketus,,,taip noriu, kad ir ten greiciau viskas pradetu judeti:) o as naudoju minksta dantu sepeteli, elygium dantu pasta, vieno danties sepeteli ir dantu krapstukus,,,,dantu krapstukai turbut vietoj tarpdanciu siulo man tarnauja:) ir piu piu piu, pati matau, kad man ju pilanai uztenka, ta pati ir orto sake:)

Gyvenu Anglijoje tai cia dantis ir tvarkausi, bet jei atvirai man jau dabar darosi truputi neramu del gydymo kokybes. Siandien po uzdejimo paklausiau savo ortodontes kaip ji patartu dantis valyti siulu. O ji i mane paziurejo ir sako 'neiseis'. Ale suprask kad nevalyt su siulu is viso? As waterpik'a jau turiu nusipirkus, tai planuoju juo naudotis, bet galvojau jei reikes kazkur isvykt teks naudotis siulu. Kaip jus darot? Nesupykit jei kvailas klausimas, as visiskai zalia smile.gif.
[/quote]
Atsakyti
Na ką gi. Praėjo jau 4 savaitės nuo breketų uždėjimo, kelias dar tolimas, bet pirmi pokyčiai jau matosi. Ypač pagal lanko "kampus". Noriu pasidžiaugti ir pasidalinti. ax.gif

Ką tik uždėjus ................................................................ Po 4 savaičių:
user posted imageuser posted image

Dabar nekantriai laukiu vizito pas dantistę ateinančia savaitę, ydomų ką darys. bigsmile.gif Gal kažkaip pavyks priekinius "pabėgėlius" prie lanko prijungti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kycka: 21 lapkričio 2014 - 22:47
QUOTE(kycka @ 2014 11 21, 20:41)

Dabar nekantriai laukiu vizito pas dantistę ateinančia savaitę, ydomų ką darys. bigsmile.gif Gal kažkaip pavyks priekinius "pabėgėlius" prie lanko prijungti.

Kaip smagu, pokyciai tikrai ryskiai matosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kycka @ 2014 11 21, 23:41)

saunu kaip greitai ir tokie akivaizdus pokyciai thumbup.gif ,pas mane virsus tik sudetas 7 sav. bet tokiu dideliu pokyciu nematau ax.gif niekaip neatsisuka vienas dantis gal uztat, kad taip laukiu g.gif
Atsakyti
Dėkui merginos. 4u.gif Taip, pokyčiai nemenki ir dėl to breketų nešiojimas teikia tik dar daugiau džiaugsmo. thumbup.gif Beje, manau nemažai prisidėjo ir traineris, kurį stengiuos sąžiningai nešioti. Ne tik naktį, kaip dantistė rekomendavo, bet ir dieną, nes naktim jis būna kartais man pabėga, oir dieną - labai gerai tada jaučiu poveikį dėl sąkandžio. Dantistė sakė, kad jis turėtų paspartinti reikalus. Tad turbūt būtent dėl jo breketų lankas, dantys į tiesę taip greit pradėjo sueiti.

iinnggaa, nepergyvenkit, atsisuks tas dantukas, nebus kur jam dėtis. smile.gif O kad taip ilgai, tai gal ir kad laukiat, o gal ir kad pats pokytis jau subtilesnis. Manau, kad didieji drąstiški pokyčiai gan greit pasimato ir susitvarko, bet kai prasideda smulkūs ir preciziški judėjimai, sukinėjimai, čia jau reikia laiko ir kantrybės. Tad tos kantrybės ir palinkėsiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kycka, o kiek zadejo jums laiko nesioti? Nes mano atvejus buvo kokius 10 kartu lengvesnis ir tai isnesiojau 1.5 metu g.gif Rezulatas per du menesius tikrai wow.
Zodziu mano finisho tiesioji arteja, antradieni nukaustys apacia, tik neramu kad 1.5 dienos busiu be vielos kol susitvarkysiu g.gif Virsuj mano antrukai kurie buvo uzlipe ant dantu labai sekmingai bando kreivintis. Plokstele per nakti juos atstato normaliai o jie per diena vel savo doh.gif Taip ir zaisiu iki sausio kol nesutvarkys pirmuku ir neuzdes vielos doh.gif Tikiuosi kazkas panasaus neivyks su apacia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 23 lapkričio 2014 - 09:49
QUOTE(guodzik @ 2014 11 23, 09:48)
Kycka, o kiek zadejo jums laiko nesioti? Nes mano atvejus buvo kokius 10 kartu lengvesnis ir tai isnesiojau 1.5 metu  g.gif Rezulatas per du menesius tikrai wow.

Per vieną, ne per du mėnesius. wink.gif O nešioti tai sakė, kad reikės bent 2 metus ir tada ilgalaikė retencija. Čia metai, du ar visą gyvenimą - nedetalizavom. Manau, kol nesimato kiek paslankūs dantys, sunku tikslų laiką pasakyt. O dėl tų 2 metų... Dabar jau nepamenu kur, bet kažkur buvau užmačius kad didieji išsiklaipymai dažnai per pusę metų plius minus į vietas suvažiuoja, o vat tada prasideda precizika ir tikslus dantų suvedžiojimas ir pasukiojimas. Tai gal ir bus, kad 0.5 m sustatyt dantis ten, kur reikia ir 1.5 m taip, kaip reikia.

Bet kokiu atveju, antradienį labiau pasiklausinėsiu savo dantistės, nes bus pirmas vizitas po breketų uždėjimo. Šiaip aš juos susidėjau labai spontaniškai sakyčiau. smile.gif Be galo bijau dantistų, turbūt pradžioje esu minėjus. Turėjau minčių apie breketus jau prieš metus, bet ilgai begalvojant, entuziazmas išblėso. Šiemet vėl... Darbe turim sveikatos draudima su pinigėliu suma odontologijai. Tai tempiau iki paskutiniųjų. Likus mažiau nei savaitei iki draudimo pabaigos, pasakiau, kad griekas būtų neišnaudoti, tai per penkias dienas apturėjau vizitą, susitaisiau dantis, pasidariau higiena, sustatėm planą ir užsidėjau breketus. biggrin.gif Aišku, draudimo finansų neužteko, bet tai buvo stimulas imtis ir padaryti tai, ko jau seniai reikia. smile.gif Tai užtat žinios ir klausimai buvo minimalus. Vienintelis tikslas ir supratimas - noriu tiesų dantų, man reikia breketų. smile.gif Dabar va jau kai ir pasiskaičiau daugiau, ir pati klausimų jau turiu - tiksliau išsiklausinėsiu.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2014 11 23, 10:48)
Zodziu mano finisho tiesioji arteja, antradieni nukaustys apacia, tik neramu kad 1.5 dienos busiu be vielos kol susitvarkysiu  g.gif  Virsuj mano antrukai kurie buvo uzlipe ant dantu labai sekmingai bando kreivintis. Plokstele per nakti juos atstato normaliai o jie per diena vel savo  doh.gif Taip ir zaisiu iki sausio kol nesutvarkys pirmuku ir neuzdes vielos  doh.gif Tikiuosi kazkas panasaus neivyks su apacia  verysad.gif

Pas mane buvo ta pati beda. Vakare uzsidejus plokstele taip spausdavo dantis. Apie pusmeti buvau tik su plokstelem,poto uzklijavo vienas, bet ir plokstele dejaus. Ir gal tik po geru 2m, nebejauciau dantu spaudimo dedant plokstele. Tai retinom dejimus kas antra diena,po to 2k. Per savaite.
Atsakyti
Sveikos,skaiciau visa tema,bet vistiek noreciau patarimo ortodonto patarimo klausimu.kuri pasirinkti..Sese buvo susidejus pas Smailiene,bet cia buvo pries 5metus,kokia gyd dabar yra gera?Jai skaudejo ir pries dedant breketus,paruosiant ten kazka,y tarpus ikisa kazka smile.gif jai skaudejo kai ir uzdejo,draske ir t.t. As tai labai bijau ir antspaudu nuemimo,mane pykina tokie dalykai. Ir siaip gal galetumet parasyt kokia pradzia pries dedant breketus,cia be rovimu,ka jau grynai pries dedant daro?wink.gif aciu labai
Atsakyti