Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 3

Būtent. thumbup.gif Kokia prasmė dėti D20 vamzdžius, bet juos sudėti taip, kad naudos kaip iš optimaliai sudėtų 2x pigesnių D16. Pagal tą pačią logiką galima būtų ir D10 tada dėti (jei rasit tokių), ir vieną-dvi kilpas po 200 metrų daryti. Prapūs irgi. Gal...
QUOTE(pagyvenus @ 2015 05 25, 23:30)
Tai aišku prapūs siurblys. Ir sudėjus balansinius sutvarkys srautus per tas dvigubai bediskiriančias ilgiu kilpas. Tik klausimas, kam to reikia, jei galima projektuoti subalansuotą sistemą.
Pas mane 200 kv ploto padengta 10 vamzdžių po 100 metrų. Nereikėjo nei vieno balansinio vožtuvo, ir siurblys papildomai neapkraunamas.<{POST_SNAPBACK}>

Susidėjau ant kiekvieno padavimo galo po vieną pilną 2m ilgio patį ploniausią/pigiausią kevalą kokį tik senukai turėjo. Ir net po šio BangO argumentuoto pasisakymo nemanau kad suklydau. Arti kolektoriaus vamzdukai tankūs, jie techninėje patalpoje, kuri ir taip tikriausiai bus pati šilčiausia patalpa dėl boilerio joje, kitos įrangos. Kitoje sienos pusėje virš vamzdžių tankumyno koridorius, kuriame šiluma taip pat mažiausiai reikalinga, o be kevalo jos būtų ten daugiausia. Šiek tiek suprastinau šilumos atidavimą į betoną, bet manau betono temperatūra bus tolygesnė per visą plotą, kas plokščiam pamatui visai gerai. Taip pat sudėjau po 0,5m kevalo galiuką ant kiekvieno grįžtamo galo. Tik tam, kad iš betono minkštai išlįstų smile.gif
QUOTE(BangaS @ 2015 05 26, 10:55)
Priešingai nei Milao, kevalų niekur nesiūlyčiau dėti. Tegul visa šiluma patenka į pamatą nesvarbu kurioje vietoje. <{POST_SNAPBACK}>

Na ir mano galutinis variantas, toks koks realiai ir padarytas (paspaudus atsidaro didesnis paveiksliukas):
user posted image
Tikslas buvo daryti visas kilpas vienodas po 50m. Tas tikslas buvo pakoreguotas iki 49m tam, kad sukarpius 200m ilgio ritę liktų metriux rezervo. Viena tik kilpa specialiai buvo numatyta, kad turėtų būti trumpesnė ir šiltesnė - vonios. Bet ji dėl patalpos mažumo savaime gavosi trumpesnė, tai čia stengtis kombinuojant visai nereikėjo. Viena kilpa šiek tiek gavosi ilgesnė - 54m, bet iš ritės kerpant po trumposios vonios kilpos, visos 4 viršutinės piešinuko dalies kilpos gražiai susikarpė iš vienos 200m ilgio ritės. Kitas kilpas pavyko gan tiksliai pritraukti iki užsibrėžto 49m ilgio.
Kas mano šildymo vamzdukų išdėstyme įdomesnio, įmanomo išskirtinai tik plokščiuose pamatuose - devintoji kilpa eina aplink visą namą ne po grindimis, o po sienomis. Vos keletas cm nuo sienos išorinio perimetro. Tai 47,5m kilpa, kuri prieš sukdama aplink namą, dar pavingiuoja plotelyje po prieškambario rūbų spinta. Tai tarsi tarpinis variantas tarp grindinio ir sieninio šildymo/šaldymo.
Palyginus su ankstesniu planuotu variantu, atsisakiau skirtingų žingsnių pasieniais, pereinamose plotuose ir centre. Žingsnis visur 20cm, kaip armatūros. Tas ankstesnis variantas buvo kaip treniruotė, dar neįvertinus visų galimų klojimo niuansų, tokių kaip "prie ko gi tvirtinti".
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 26, 22:48)
Na ir mano galutinis variantas, toks koks realiai ir padarytas

Gerai atrodo. Už tokį projektą ir "išaiškinamąjį" raštą kaip, kas ir kodėl, galima mokėti Eur.
Atsakyti
Dar vieną dalyką prisiminiau, dėl ko jau nagus pradedu graužti. Buvo mintis vonios kilpą jungti truputį atskirtai nuo visų kitų, ne visai tiesiai į bendrą kolektorių. Tam, kad vasarą vonios grindis būtų galima šildyti, o tuo tarpu visą likusį plotą šaldyti. Tokiai realizacijai reikia, kad vonios kilpos išvadai būtų arba viename, arba kitame išvadų eilės gale. Deja, smulkios suvedimo į kolektorių schemos atsispausdintame brėžiny nebuvo. Suvedimą braižiausi vietoje, statybos aikštelėje, o kai rankos dirba, galva biškį į poilsį nueina. Vonios kilpų galai išlindo kažkur išvadų eilės vidury.
Jaučiat kokia tragedija? Negalėsiu vienu metu ir šaldyti, iš šildyti patalpų. doh.gif Bet gal dar ką nors sugalvosiu...
QUOTE(Milao @ 2015 05 26, 23:48)
Na ir mano galutinis variantas... <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 27, 08:55)
Jaučiat kokia tragedija? Negalėsiu vienu metu ir šaldyti, iš šildyti patalpų. doh.gif Bet gal dar ką nors sugalvosiu...

cia gera mintis, reikes pasiziuret kaip pas mane susideliojo.

Tik klausimas ar per karscius reikes sildyti vonia, kai visa nama noresi vesinti. O jei vistik sildysi, tai vienas sildomas vamzdelis nuo saldomo vamzdelio tik per 20cm. BUs nuostoliu biggrin.gif

Kalbejau su zmogum, kuris prekiauja vinilo plytelem/lentelem, tai sake, kad dabar ir i wc ir vonia detu vinila vietoj plyteliu - dregmes nebijo, siltesnes nei plyteles, danga minkstesne, o spalvine gama kaip plyteliu. As ta linkme krypstu.
Atsakyti
Šiltos vonios grindys gerai žiemą-vasarą, nesvarbu ar šaldant, ar šildant likusias patalpas.
Nuostolių būtų, jei šaldymui naudočiau kokį tai šilumos siurblį, o šildymui irgi standartinį šilumos šaltinį, kuriam reikalingas kuras/elektra. Mano atveju šilumos iš kolektorių vasarą bus per akis ir per blakstienas, ypač tuo laikotarpiu per karščius, kai bus šaldymo poreikis. Šaldymui yra geoterminiai vamzdukai - irgi nemokamos vėsos šaltinis. Nuostolių bus tik watine išraiška, bet ne eurine.
Šildymo ir šaldymo variante didesnį minusą matau tame, kad pamato betono temperatūros gausis skirtingos skirtinguose plotuose, didės plokštės skilimo rizika. Šiaip ar taip tai variantas eksperimentams tolimesnėje ateityje, geriau būtų jei tokių triukų neprireiktų

Jei aš tom lentelėm prekiaučiau, irgi taip sakyčiau smile.gif O jei rimtai, tai iš tikro dėl vonios ir aš ta linkme krypstu, gal dar virtuvei. Bet likusiom patalpom kryptis verčiasi į priešingą pusę. Galvojau apie PVC visur, dabar mintys vėl link parketo krypsta.
QUOTE(skyroja @ 2015 05 27, 12:49)
cia gera mintis, reikes pasiziuret kaip pas mane susideliojo.

Tik klausimas ar per karscius reikes sildyti vonia, kai visa nama noresi vesinti. O jei vistik sildysi, tai vienas sildomas vamzdelis nuo saldomo vamzdelio tik per 20cm. BUs nuostoliu biggrin.gif

Kalbejau su zmogum, kuris prekiauja vinilo plytelem/lentelem, tai sake, kad dabar ir i wc ir vonia detu vinila vietoj plyteliu - dregmes nebijo, siltesnes nei plyteles, danga minkstesne, o spalvine gama kaip plyteliu. As ta linkme krypstu. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(tėtis66 @ 2015 05 26, 16:02)
pas mus palikti atsukti kontūrai, kur yra grindų plytelės (virtuvė, vonia, tamburas, tualetas). "Kinietis" užprogramuotas, kad šildytų nuo 5 iki 7val. ryte ir 20-21 val. vakare. Šiltos plytelės kada labiausiai reikia, o ir per dieną nespėja labai atvėsti. Sandėliuke plytelės be šildymo, tai basom nesinori ten užeiti.

QUOTE(BangaS @ 2015 05 26, 14:29)
Manau problemų nebūtų užsukti kitus kontūrus 2 kartus per metus. Klausimas tik ar šilumos šaltinis gali taip susimažinti galingumą, kad tiektų šilumą tik san mazgams.  Šiltos grindys vonioje vistiek liks komfortiškiausias variantas.

Bute pas mane vonios grindys pajungtos nuo gyvatuko,tai kaip ir nieko papildomai nekainuoja ziema-vasara.komfortas thumbup.gif
Name bus dujinis katilas, nuo kurio irgi imanoma atskiru konturu tai padaryti.
Bet tai ar bus ekonomiska, kai katilas dirbs pastovei? prisuks duju?! g.gif

Kas ekonomiskiau: dujomis ar elekta sildyti 8m2 + 3m2 nustatytomis valandomis??

g.gif g.gif g.gif

Atsakyti
. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Izium'as @ 2015 05 27, 13:53)

kaip ikelti nuotrauka???? raso: Bendras failų dydis viršija nustatytą vietos limitą. ... g.gif g.gif g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izium'as: 27 gegužės 2015 - 15:56
Nusipirkau kiek netolimai ateiciai KERMI d18 PE-RT daugiasluoksni smile.gif po 0.58 eur
Naudosiu juos ir vandentiekiui (kolektorine sistema) ir grindiniam sildymui smile.gif
Grindini sildyma galvoju kas 20cm deti. Turetu pakakti wink.gif
Atsakyti
Mano pasirikti NIFCO PEX-18x2.0 PE-XA už 0,45€ iš senukų nesuviliojo?
Įvertinus tai, kiek klodami tuos vamzdžius tampėm, pervyniojom, kaišiojom per standumo briaunų armatūros karkasus, tai su daugiasluoksniais labai abejoju ar būtume taip sėkmingai prasisukę. Paskutinės kilpos po išorinėmis sienomis tai jau ko gero tikrai nebūtume pratempę. Sėkmingai turiu omeny, kad dariau hidraulinį bandymą, rezultatai lyg ir teigiami.
QUOTE(robertuxas @ 2015 05 27, 22:28)
Nusipirkau kiek netolimai ateiciai KERMI d18 PE-RT daugiasluoksni smile.gif po 0.58 eur
Naudosiu juos ir vandentiekiui (kolektorine sistema) ir grindiniam sildymui smile.gif
Grindini sildyma galvoju kas 20cm deti. Turetu pakakti wink.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2015 05 27, 22:28)
Grindini sildyma galvoju kas 20cm deti. Turetu pakakti wink.gif

Kaip supratau-gera kaina nupirkote. Kas leme tokio vamzdzio pasirinkima?
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 28, 09:02)
Mano pasirikti NIFCO PEX-18x2.0 PE-XA už 0,45€ iš senukų nesuviliojo?
Įvertinus tai, kiek klodami tuos vamzdžius tampėm, pervyniojom, kaišiojom per standumo briaunų armatūros karkasus, tai su daugiasluoksniais labai abejoju ar būtume taip sėkmingai prasisukę. Paskutinės kilpos po išorinėmis sienomis tai jau ko gero tikrai nebūtume pratempę. Sėkmingai turiu omeny, kad dariau hidraulinį bandymą, rezultatai lyg ir teigiami.

Na pirmiausia pas mus tauragej nebuvo tokios akcijos sitam vamzdziui. o vaziuoti i kita miesta - papildomi kastai smile.gif
Taip pat daugiasluoksnis mano akiai atsparesnis ir patikimesnis... be to tavo pasirinkti vamzdziai nemanau ar tiktu karstam vandeniui smile.gif o as pats su sitais vamzdziais ir visa kolektorine vandentiekio sistema issivedzioti planuoju smile.gif
Kaip man seksis vedziotis - bus matyti... smile.gif per visokias sienas ir per armaturas netureciau kaisioti... pas mane sienos ir pertvaros jau visos yra... smile.gif

Tauragej Pipelife ir Kermi (skirtinguose parduotuvese) buvo ir yra akcija po 0.6 - 0.63Eur. Pasiderejas gavau uz tokia kaina smile.gif Net internete neradau pigiau smile.gif manau tikrai nebrangiai ir patikimai bus smile.gif
Atsakyti
sveiki visi. Planuojam grindini sildyma abejuose aukstuose. tai dabar intensyviai ieskom, domimes visom firmom, kurie gamina medziagas grindiniam... g.gif renkames tarp tece ir wavin... gal galite pasidalint kokia firma jus pasirinkot ar planuojate pasirinkt ir kodel? smile.gif beje kaip ikelti koki faila cia ar nuotrauka? doh.gif nes vis raso, kad failas per didelis... aciu smile.gif
Atsakyti