Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 3

Aciu. Apie pleveles viska supratau. sutaupysim bent 100e.

O dabar apie grindu sumustini kuri planuoju daryti
Žvyras - Juodgrindes (~5cm) - Plėvelė - Polistirolas - I polistirola ileidziamas vandentiekis, ir šildymo magistrale nuo katilo iki kolektoriaus - Plevele - Tinklas - Sildymo vamzdynas - Betonas.

Pastebėjimų?
Atsakyti
magistrale gal reiktu izoliuot (jei ten tekes iš peciaus koki 70 laipsniu).
Ant juodgrindziu irgi sutaupyciau... mirksiukas.gif

QUOTE(robertuxas @ 2015 07 09, 12:31)

Žvyras - Juodgrindes (~5cm) - Plėvelė - Polistirolas - I polistirola ileidziamas vandentiekis, ir šildymo magistrale nuo katilo iki kolektoriaus - Plevele - Tinklas - Sildymo vamzdynas - Betonas.

Pastebėjimų?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 09, 14:35)
magistrale gal reiktu izoliuot (jei ten tekes iš peciaus koki 70 laipsniu).
Ant juodgrindziu irgi sutaupyciau...  mirksiukas.gif

Na taip. Juodgrindes kainuoja. Bet pats planuoju daryti wink.gif Kazkaip patikimiau su jomis atrodo biggrin.gif
Del magistrales - dar su santechniku nesikonsultavau koks vanduo tekes i kolektoriu, nes sildymas vien tik grindinis... kaip suprantu vandens pamaisymas gali vykti ir katilineje ir prie kolektoriaus. Kazi kaip paprasciau, kaip pigiau ir kaip geriau padaryti wink.gif Viena argumenta zinau kad jei vesciau 70 iki kolektoriaus, tai galeciau nuo magistrales - pries kolektoriu uzmaitinti gyvatuka nes kitoj sienos pusej jis butu. smile.gif
Atsakyti
Kokia prasmė karštą vandenį (tuos pačius 70 laipsnių sakykim)vest iki kolektoriaus ir tik tada maišyti? Man atrodo, kad tai visiškai neefektyvu. Turėsi didelius nuostolius. Pas mane nuo katilo iki kolektoriaus tiesiaja gal kokie trys metrai su centais. Magistralė putplastyje iškart po betonu. Gal reikėjo ir giliau pakišti, sakykim į pirmą sluoksnį putplasčio, bet jau vėlu ir neaišku kokį skirtumą duotų. Įdomumo dėlei reiks kada nors pamatuoti kiek laipsnių ateina iki kolektoriaus. Nors nujaučiu, kad įšilusios grindys kompensuoja tuos praradimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 09 liepos 2015 - 17:05
QUOTE(robertuxas @ 2015 07 09, 14:31)

Pastebėjimų?

Mes ant zvyro dejom plevele ir tada juodgrindes darem smile.gif
Atsakyti
Nevertina lietuviai savo darbo, galvoja kad nemokamas biggrin.gif

Suvibruok gerai pagrinda, zmona su kablukais paleisk - kazi ar matysis pedsakai lotuliukas.gif

QUOTE(robertuxas @ 2015 07 09, 15:18)
Bet pats planuoju daryti wink.gif Kazkaip patikimiau su jomis atrodo biggrin.gif

Atsakyti
Patikimiau ar ne, bet pirmoj vietoj eina pagrindo - žvyro/smėlio - paruošimas. Jei tas bus prastai atliktas, tai daryk kad ir tris juodgrindes biggrin.gif Dėl savo darbo vertinimo, tai jei išeini iš darbo vardan statybų - tada gali pradėt vertint pinigais. O jei darai tuo laiku, už kurį tau ir taip niekas nemokėtų, tai pfff biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 09 liepos 2015 - 20:28
QUOTE(gediminas_ @ 2015 07 09, 20:26)
Patikimiau ar ne, bet pirmoj vietoj eina pagrindo - žvyro/smėlio - paruošimas. Jei tas bus prastai atliktas, tai daryk kad ir tris juodgrindes biggrin.gif Dėl savo darbo vertinimo, tai jei išeini iš darbo vardan statybų - tada gali pradėt vertint pinigais. O jei darai tuo laiku, už kurį tau ir taip niekas nemokėtų, tai pfff biggrin.gif

Kokio svorio vibro plokste geriausia naudoti? O gal geriau vadinamoji "koja" pradiniam sutankinimui? Ar pilate vandeni?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robertuxas: 09 liepos 2015 - 20:48
Kuo sunkesnė, tuo geriau. Jei gali atsitempt pustonį sveriančią plokštę - taip ir daryk. Aš buvau atsivežęs 100kg vibroplokštę, kai pylė smėlį į pamatus. Važinėjau, kol pylė. Po to peržiemojo viskas, gavo daug lietaus, sniego. Galiausiai ir patys pylėm vandens galybę. Tikrai labai daug šulinių buvo išpilta smile.gif Paskutiniam "reisui" vėl 100kg plokštė panaudota buvo.

Koja kiek žinau geras dalykas yra, nes muša giliai labai, bet sunku dirbti, tai dideliem plotam problematiška.
Atsakyti
Su pustoniais acargiai. Plokščiam pamatui gruntą ruošiant kuo sunkesnė, tuo geriau. Jei aplink arti kaimynų nėra, tai galima ir su x-toniniu vibrovolu pamėginti, jei kyšančių vamzdžių konfigūracija tai leidžia. Bet pamatų viduje - negi pačių pamatų negaila? Grindys dažnai vibruojamos ne tik kai pamatai, bet jau ir sienos, ir perdengimas ir stogas sudėtas. Įtariu kad 100kg ir yra ta saugi riba.
O atsitempti tai baika, su lengvąja bagažinėje buvau atsitempęs.
QUOTE(gediminas_ @ 2015 07 09, 22:02)
Kuo sunkesnė, tuo geriau. Jei gali atsitempt pustonį sveriančią plokštę - taip ir daryk. Aš buvau atsivežęs 100kg vibroplokštę, kai pylė smėlį į pamatus. Važinėjau, kol pylė. Po to peržiemojo viskas, gavo daug lietaus, sniego. Galiausiai ir patys pylėm vandens galybę. Tikrai labai daug šulinių buvo išpilta smile.gif Paskutiniam "reisui" vėl 100kg plokštė panaudota buvo.
Koja kiek žinau geras dalykas yra, nes muša giliai labai, bet sunku dirbti, tai dideliem plotam problematiška. <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Tik kad nedulkėtų. Per daug pripylus, priklausomai nuo tankinamo grunto gali gautis košė, o tada jau bus ne tankinimas, o minkymas. Sutankinus jau galima kiek tik negaila.
QUOTE(robertuxas @ 2015 07 09, 21:48)
Ar pilate vandeni? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Nu jo, sutikčiau, kad jei yra jau namas pastatytas, tai su pustone būtų... įdomu biggrin.gif Tėvukam kai pamatus išliejo, supylė smėlį ir su pustone pasivažinėjo. Tačiau, aišku, prieš darydami grindis vis tiek su šimtine važinėjomės.

O dėl vandens, tai man atrodo labai neblogas dalykas yra laistymas ir ne tik dėl dulkėjimo. Reguliariai liejant smėlį vanduo praeina visur ir supila smėlį į ertmes, taip natūraliai jį tankindamas. Aišku jei supilsi 5 kubus vandens prieš pat tankinimą, tai ir gausi košę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 10 liepos 2015 - 00:34
doh.gif na jo... pas mane tai jau namas stovi, su langais ir viskuo... tai manau virbo plokste iki 100kg bus... smile.gif ilgiau pasivazinesim ir viskas bus ok wink.gif cool.gif
Atsakyti