QUOTE(Drygys @ 2014 09 30, 19:35)
O kokia tai dieta? Man sakė galiu valgyti praktiškai viską, tik minkštesniu pavidalu, bei negaliu rūkytų bei keptų patiekalų. Geriausiai patušintas maistas. Bet bijau ir valgyti kažką, kol kas valgau sriubytes, makaronus,ryžių košytes,geriu daug ramunėlių arbatos. Na šiandien jau pabandžiau valgyti vištienos. Ką geriausia valgyti iš ryto kad nereikėtų tiek lakstyti į wc, nes baisu ir koja kažkur iš namų kelti. Kaip atskirti koks maistas netinkamas? Na būna, kad pavalgau ir tada po kokio pusvalandžio jau lekiu į wc, bet gi tas maistas taip greitai nesivirškina,kad po pusvalandžio lėkti į wc,o tame visame tyrinyje taip pat nesimato kas ten man netiko :/
maisto derinimas labai individualus reikalas.kol nesupratau kas man tinka kas ne ilgai negalejau sulaukti remisijos.pieno produktu isvis negaliu valgyti,jokiu,zalios darzoves man ir sukelia begalini pilvo putima ir gurgejima,bananai man mirtis,tokie skausmai buna kad nezinau kur detis,batonas,miltai...ir t.t.ryte nieko nevalgau ir net negeriu jei turiu kur iseiti,arba atsikeliu pora valandu anksciau kad atlikti wc reikalus.ir ramu.o apie ta greita virskinima tai ir galiu pasakyti kad nereikia kartais net pusvaladzio,kokiu saltibarsciu uzragavus po 3saukstu jau i wc begu.
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2014 09 30, 19:48)
Dėl maisto, tai prie OK ir Krono ligų, pakankamai individualu. Rūkyto, kepto maisto, aštraus, riebaus vengti reiktų, ypač kol paūmėjimas. Vėlgi, labai individualu, bet man ramunėlių arbata dirgina žarnyną. Kai man būna paūmėjimai, geriu juodą arba kmynų arbatas, privengiu kavos.
Jeigu sriubos - jokių Maggi ir pan kubelių siūlau nedėti. Jie nesveika, ypač mums.

Dabar žarnynas labai jautrus, todėl kiekvienas maistas dirgina.
Iš savo patirties - kai paūmėjimai geriu Salutil dar gerasias bakterijas, kažkiek padeda, bent jau man. Bet negaliu teigti, kad kažkam kitam padės.
Jeigu per paūmėjimus kažkur eiti turiu, nevalgau ryte nieko.
Papildyta:
QUOTE(Drygys @ 2014 09 30, 20:11)
Na pvz, ką jūs pati valgote pusryčiams,pietums ir vakarienei? Atsisakyti pieno produktų visai, jokių sūrių, sūrelių, varškės, grūdėtų varškyčių? Labai sunku man su tuo maistu,kaip atskirti kas tinka,o ko reikia atsisakyti.
Ką valgote kai norisi kažko saldaus, pusantro mėnesio nevalgiau nieko saldaus,drebu jau net visa kai matau kokį pyragą ar saldainius, juk taip norisi
saldumynu ir man labai sunku atsisakyti,valgau juos,po biski,ir pyrago ir sausainuko ir pyragelio,bet cia jau per remisija kai gerai jautiesi.kai man buna visai blogai,valgau grikius,virta vistiena,aviziniu dr.kose,koki kiausinuka.