QUOTE(Saulene430 @ 2015 08 24, 09:25)
Sveikos mergaites. Kas galit duot daugiau informacijos apie imurana? Ar pasireiškė jums kokie labai dideli šalutiniai poveikiai?
Man tai - nenustojantis plaukų slinkimas(kartais didesnis, kartais mažesnis, bet jis visada yra).. Nors tie mano plaukai ir prieš šiuos vaistus būdavo linkę kažkiek paslinkti(niekada neturėjau stiprių). Tai neaišku, gal čia koks sutapimas. Nes jį naudoju jau kokius 8 metus. Šiaip tai "nurašau" viską Imuranui, nes ir dermatologas nieko konkretesnio nepasakė.
Bet va, kaip suprantu, ne visiems vienodai.
QUOTE(Saulene430 @ 2015 08 25, 18:14)
Man išrašė seniai jau pries 5 men, kadangi jaučiausi gerai, tai galvoju kam vartoti dar daugiau tablečių, tai nusprendžiau vartoti tik salofalka 6 tabletes i diena.. Dabar lyg atkritau kas savaite atsiranda pakraujavimo ir gleivių.. Kaip manot, ar turėčiau pradeti vartoti imurana? Ar issigelbesiu su salofalku? Man kazkaip arkliška doze pasirodė 2 imarano ryte +6 tab salofalko per diena? Kaip jus vartojate? ar vartojat papildomu vitaminu kokiu?
Na, jei gydytojas išrašė, tai aš bijočiau daryt kitaip. Baisu paskui iki kokių fistulių
nedasivaryt 
Gydytojams vistiek geriau žinot. Kažkaip netikiu, kad išrašinėtų šiaip sau
Mano atveju pentasa ir Salofalk nepadėjo. Tai paskyrė vien tik imuraną(prieš tai budenofalk(hormonus) teko gert, nes buvo suaktyvėjimas).
QUOTE(Colomba @ 2015 08 25, 20:12)
Aš irgi ilgai vartojau 2 Imurano.
Aš taip pat nuo dviejų pradėjau. Dabar jau trys metai kaip po vieną geriu.
QUOTE(Saulene430 @ 2015 08 26, 12:20)
As pries planuojant vaika reikia nustot juos vartot? Tarkim norim po nauju metu pradeti gamyba, ar turiu padaryt pertrauka nuo šių vaistu?
Sakyčiau, kad tikrai pasikonsultuokit su gydytoju. Kiek žinau, Imuranas pradeda veikti tik po trijų mėn. nuo gėrimo pradžios.
Kas dėl nėštumo, gydytojai sako, kad geriau gerti tą Imuraną būnant nėščiai, nei toks dalykas kaip uždegimas nėštumo metu. Todėl tikrai klauskit,aiškinkitės ir įsitikinkit kaip iš tiesų geriau. Nejuokaukit su sveikata

Kiek teko girdėti, tai vyrams kažkaip pavojingiau, jeigu jie geria Imuraną ir nori pradėti vaiką(man rodos, jie turi kelis mėnesius prieš tai, nutraukti jį). Tiksliai nepapasakosiu kas ten kaip, bet gydytojas yra minėjęs.
--
Žiūriu čia kai kurios merginos ir moterys ne taip sąžiningai vykdo gydytojų nurodymus

Mane kai prigąsdino gydytoja, kad neeksperimentuočiau, nes turiu suprasti, jog kai vyksta uždegiminis procesas ir paskui žarnynui gyjant, formuojasi randai, darosi susiaurėjimai. Dėl to, ilgainiui, gali prireikti operacijos. Todėl kaip įmanoma vengti uždegimo suaktyvėjimo ir kiek įmanoma ilgiau, vaistų pagalba, išlaikyti remisijas.
Beje, nepaminėjau, kad aš turiu Kroną. Bet tiems, kas turi OK, tai turbūt panašiai.
Papildyta:
Dar neparašiau dėl kraujo(kepenų fermentų) tyrimų.
Man juos reikėjo darytis kas porą savaičių gal kokius pusę metų (bet bijau sumeluot, nes jau ir nebepamenu tiksliai). Gydytojai stebėjo ar nekenkia kepenims. O dabar maždaug kas pusę metų pasidarau.