Meduolėliai:
2-3 kiausiniai
0,5 stiklinės cukraus
100 g sviesto
200 g medaus
600 g miltų
2-3 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 šaukštas cinamono (Cinamonas)
1/2 šaukštelio maltų prieskonių (imbiero, muskato, gvazdikėlių, kardamono)
Papuošimui:
100 g šokolado
2 šaukštai pieno
2 baltymai
3 stiklinės miltinio cukraus
5 šaukštai mėtų sirupo
Medų, cukrų ir sviestą šildome puodelyje ant ugnies, kol susidaro vientisa masė.
Masę atvėsiname.
Į ją įmaišome kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus.
Iš tešlos iškočiojame 7 mm storio lakštą.
Iš kartono paruošiame įvairių formų trafaretus ir uždėję juos ant tešlos išpjauname meduolėlius.
Kepame sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje 170°C temperatūroje.
Iškeptus meduolėlius galima sudėti į kartono dėžutę, uždengti marle ir laikyti apie 1 mėn.
Tuomet jie suminkštėja ir įgauna ypatingą skonį.
Meduolėlius puošiame su pienu ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi.
Jį galima nudažyti mėtų sirupu, spanguolių, aronijų ar šaltalankių sultimis.
Šaltinis: internetas
Dariau šituos

Puikiai gavosi, tokie traškūs

Tik aš ploniau kočiojau tešlą ir nespėjau jų papuošti, nes nebeliko