
Tešlai: 500g miltų, 100g margarino, 200 g medaus ,100g cukraus, 100g grietinės,
1/2 šaukštelio prieskonių mišinio (aš sutrinu gvazdikėlių, kvep.pipirų, cina- mono ,imbiero, muskato riešuto... žodžiu, ko turiu) ir truputis (apie 1/4 arb.
šaulštelio) sodos (gesinu citrinos sultimis arba c.rugštelės tirpalu).
Glajui: 200g cukraus, 1/4 stiklinės vandens, 1/2 citrinos sulčių.
Medų, cukrų ir margariną šildau kartu, kol medus suskystės , tada ataušinu ir supilu grietinę.Viską išmaišyti. supilu gesintą sodą ir po šaukštą dedu miltus ir suku mediniu šaukštu. kai pasidaro tiršta, minkau. (Galima tuoj kepti,o galima ir parai šaltai padėti.Iš palaikytos tešlos meduolis skanesnis).
Tada dalinu tešlą į dalis, kočioju ir iš papločių rantytu ratuku pjaustau skirtingų dydžių žvaigždes (kiek išeina). Iškepu. Ataušintas žvaigždes patepu glajum ir dedu viena ant kitos. Kai gaunasi eglutė, ją apvarvinu glajum, prilipdau saldainiukų (būna tokių mažiukų tipo skeetls ar visai smulkių papuošti tortui) ir laukiu kol sustings.
Glajus irgi terlionė : cukrų su vandeniu virinu uždengtam puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į vandenį sirupo lašelis nebeišsileidžia ,tada pilu pusę sulčių , statau puodą į šaltą vandenį ir atšaldau. Susipilu į dubenėlįir suku mediniu šaukštu kol pasidaro baltas, na ir supilu likusias sultis.(dabar jau galima teplioti)