Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Ačiū Bea už puikų receptuką. aš galėčiau pasiūlyti meduolinę eglutę,tik gal nepatiks terliotis tongue.gif

Tešlai: 500g miltų, 100g margarino, 200 g medaus ,100g cukraus, 100g grietinės,
1/2 šaukštelio prieskonių mišinio (aš sutrinu gvazdikėlių, kvep.pipirų, cina- mono ,imbiero, muskato riešuto... žodžiu, ko turiu) ir truputis (apie 1/4 arb.
šaulštelio) sodos (gesinu citrinos sultimis arba c.rugštelės tirpalu).
Glajui: 200g cukraus, 1/4 stiklinės vandens, 1/2 citrinos sulčių.

Medų, cukrų ir margariną šildau kartu, kol medus suskystės , tada ataušinu ir supilu grietinę.Viską išmaišyti. supilu gesintą sodą ir po šaukštą dedu miltus ir suku mediniu šaukštu. kai pasidaro tiršta, minkau. (Galima tuoj kepti,o galima ir parai šaltai padėti.Iš palaikytos tešlos meduolis skanesnis).
Tada dalinu tešlą į dalis, kočioju ir iš papločių rantytu ratuku pjaustau skirtingų dydžių žvaigždes (kiek išeina). Iškepu. Ataušintas žvaigždes patepu glajum ir dedu viena ant kitos. Kai gaunasi eglutė, ją apvarvinu glajum, prilipdau saldainiukų (būna tokių mažiukų tipo skeetls ar visai smulkių papuošti tortui) ir laukiu kol sustings.

Glajus irgi terlionė : cukrų su vandeniu virinu uždengtam puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į vandenį sirupo lašelis nebeišsileidžia ,tada pilu pusę sulčių , statau puodą į šaltą vandenį ir atšaldau. Susipilu į dubenėlįir suku mediniu šaukštu kol pasidaro baltas, na ir supilu likusias sultis.(dabar jau galima teplioti)
Atsakyti
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška wink.gif )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2003 - 20:35
Bea, o is sitos teslos grybukai gautusi? Kaip manai? As juos ne visai Kaledoms darysiu, irgi vaiku pageidavimu wink.gif
Atsakyti
springlet taip. specialiai paziurejeu i knyga, butent ish shitos teshlos daromi grybukai, tik puoshiami baltu ir shokoladiniu glajum, o kepureles su koteliais suklijuojamos kiaušinio baltymu.
Atsakyti
APELSININIAI SAUSAINIAI

Teslai: 125g margarino, 75g cukraus, 2 tryniai, 2 sauksteliai tarkuotos apelsino zieves, saukstas apelsinu sulciu, ziupsnelis druskos, 250g miltu, ziupsnelis kepimo milteliu.

Glajui: 100g cukraus pudros, saukstelis trintos apelsino zieves, 1-2 saukstai apelsinu sulciu.

Suminkom vientisa tesla, palaikom 30min saldytuve, iskociojam 3mm storumo laksta, formuojam sausainius, kepam 10-12min 200 karstumo orkaiteje.
Glaju tepam ant siltu sausainiu.
Atsakyti
http://www.redenvelo...jsp&oid=5909372 blink.gif na ir adresiukas gavosi...
Ar verta lipdyti toki traukinuka? wink.gif
Atsakyti
Namukas

Teslai: 1 kg dirbtinio medaus, 1.3 kg miltu, 1 saukstas kepimo milteliu, 2 saukstai meduoliu prieskoniu, 2 saukstai tarkuotos apelsinu zieveles, 2 saukstai tarkuotos citrinu zieveles, 3 kiausiniai (1 patepti), 4 saukstai sviesto.

Glajui: 3 baltymai, 300 g miltinio cukraus,1 saukstas citrinos sulciu.

Papuosti: kokoso drozliu, spalvotu saldainiu.

Medu sudeti i puoda, uzpilti 1 stikline vandens ir maisant kaitinti, kol jis istirps, atsaldyti. Miltus sumaisyti su apelsino, citrinos zievelemis, kepimo milteliais, prieskoniais ir suberti i medaus mase. Imusti 2 kiausinius ir suminkyti tesla, uzdengti ir palikti per nakti pastoveti.
2 skardas patepti sviestu (uzdengti sviestiniu popierium). 2/3 teslos suvynioti voleliais, sudeti vienas salia kito 1 mm tarpais, patepti isplaktu kiausiniu. Kepti 200 C temp. ~ 15-20 min. Kepant voleliai turi susiklijuoti. Is iskepto meduolio ispjauti sienas, stoga, kamina, langus ir duris. Is likusios teslos iskocioti 1-2 cm storio laksta, patepti kiausiniu, kepti ~ 15 min. Iskeptas meduolis bus pagrindas, ant jo sustatyti sienas ( galima paremti mediniais pagaliukais), patepti glajumi, uzdeti stoga ir kamina. Namuka papuostiu. Glajui suplakti baltymus su miltiniu cukrumi ir citrinos sultimis.

Nusiziurejau Kaledoms is zurnalo "Tavo vaikas". rolleyes.gif Bandysim su maze smile.gif
Atsakyti
Radau viena rusiska puslapiuka http://www.kleo.ru/E...ood/index.shtml, kur yra sventiniu pyragu, salotu ir kitokiu receptuku. Gal rasite ka nors, kas paivairins sventini stala. tongue.gif
Atsakyti
Receptu cia jus jau visokiu prisisraset, tai tik reikia kepti kuo greicau. O dar noriu parasyti, kad budama Kaune aptikau tokia faina parduotuvike kepejams, kuri visokiu ten reikalingu kepimui daiktu yra. As nusipirkau pora rinkiniu formeliu meduoliams kepti - eglute, kometa, sniego semis, zmogeliukas, avinelis, namukas.... Pakankamai dideli, kad neuzknistu tesla is naujo kocioti smile.gif Dar ir receptas buvo pridetas, tik kad as nebandziau dar, tai negaliu pasakyti ar geri meduoliai gaunasi smile.gif
Atsakyti
Rimaiste, buvo tokia parduotuve ir Vilniuje Siaures miestelyje, bet issikele ir net nezinau kur.
Atsakyti
springlet, neishsikele, o pasinaikino. As toj Kepejo parduotuvej lankiausi nekart, tai ten ju filialas buvo vilniuj. Sake, neapsimokejo, tai uzdare. O Kaune ji yra sv. Gertrudos g. netoli pilies. L.gera parduotuve
Atsakyti
o aš noriu pasiūlyt išsikept Kūčiukus

reikės:
vandens 100g
kiaušinių 2,5 vnt
miltųb 830g.
aliejaus 150g.
cukraus 200g.
mielių 50g.
aguonų 20g.
druskos 2g.


užminkot mielinę tešlą iš nutrodytų produktų, pakildinat, padarot norimos formos kūčiukus, tada sudedat į sietelį barstydamos miltais juos pasijojat, jei taip galima pasakyt, na jie įgauna tokią apvalių fomą ne tokie kampuoti lieka, dedat į skardą ir kepat. Geriausia tai, kad jie ganetinai lgai lieka minkšti, tik reikėtų užryštam maišely laikyt. aš vienais metais kepiau,tai mamai labai patiko, vis prašo, o aš važiuodama namo recepta pamirštu sad.gif
Atsakyti