Aš visai nesenai mačiau formeles (silikonines ir plastikines) "Senukuose', kažkur puodų skyriuje..
Mamos kepėjos, man nesigauna meduoliai pagal jokį receptą..Rodos darau kaip parašyta, bet kai iškepa, tai tie meduoliai baisiai kieti, labai sunkiai įkandami, kepimo metu išsilydo į šonus kaip blynai kokie, kas čia galėtų man trukdyt gerai juos iškept? rodos ir neperkepu ir darau viską pagal instrukciją..
Dar labai norėčiau paprašyti, gal kas žino kalėdinių imbierinių sausainiukų receptą? Tokie trapūs, įv. formų..O tie tradiciniai kalėdiniai kepiniai su glajumi irgi meduolinės tešlos ar ne? na tokie storesni, kokio 1 cm storio, kvapnūs ir minkšti, su piešiniais iš glajaus? Čia kažin tiktų Bea receptas ar Irge receptas geriau Ūkur ji paie eglutę rašė). Aš tai kalėdinę eglutę kitokią kepu ( ne meduolinę, o trapią..), pasikartosiu iš temos apie skruzdėlyno kepimą:
paplotėliams reikia:
500 gr. miltų
300 gr. cukraus
300 gr. sviesto
10 kiaušinių
pakelio van. cukraus
2 st. tirštos uogienės
Peino glajui:
200 gr. cukraus
200 ml pieno
pakelio van.cukraus
1.išsukti sviestą
2. į sviestą mušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. šaukštą persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai
3. suberti van. cukrų
4. užminkyti tešlą ir padėti šaldytuvan 2 - 3 val. kad sustingtų
5. iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dydžio (nuo mažiausio iki didžiausio) paplotėlių (kuo ploniau iškočiosite, tuo bus trapiau)
6. iškočiotų paplotėlių kraštus galima apipjaustyti figūriniu ratuku ar išpjaustyti trikampiukais ar pan.
7. kepti paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 200 laipsnių t- tūroje
8. paplotėlius atšaldyti sakrdoje ant kurios kepė, po to sudėti vieną ant kito nuo didžiausio iki mažiausio, pertepant tiršta uogiene.
9. pieną su cukrumu glajui virinti uždengtame puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia
10. suberti van. cukrų
11. atšaldytą glajų išsukti iki purumo
12. "eglutę" apipilti glajumi, kad nutekėtų per paplotėlių kraštus.
13. galima apibarstyti kokoso drožlėmis, aguonomis ra cukraus pudra
paplotėlius labai plonai lengva iškočioti, jei kočėlą apsuksite lininiu audeklu