Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(given444 @ 2012 12 08, 10:27)
o as ziauiria aptingau, tiksliau del savo nemiegojimo naktimis, nebematuoju BT, stebiu tik gleives. na tas man nepatinka, nes viskas pailgeja, aisku. dabar noriu paklaust, pagal gleives berods yr du metodai, ar ne? kur tiesiog po piko skaiciuoji sausejancias dienas ( ir ju turi buti trys, bet turbut tuomet kai derini su BT matavimu), ir po piko reikia skaiciuoti visiskai sausas dienas (ir tuomet ketvirtos dienos rytas nevaisingas(cia tas bilingsu/ovuliacinis), - ar as nemaisau ko nors?  blush2.gif

Maišai smile.gif Daugiau nesiplėsiu, nes na reikia tiesiog pačiai dar kartelį prisėsti ir ramiai, nesiblaškant paskaityti 4u.gif (Stebiuosi kaip tokie klausimai gali kilti net po kursų verysad.gif )
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš prie Jūsų smile.gif . Matuoju BT jau 3 ciklas, bet kažkaip nedrąsu doh.gif , gal galėtumėt kuri pakomentuoti mano grafiką, ar tikrai dienos iki kito ciklo pradžios nevaisingos?
http://tevu-darzelis...467@121123b8fe7
Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linuskė: 08 gruodžio 2012 - 17:51
QUOTE(Linuskė @ 2012 12 08, 18:50)
Sveikos, jungiuosi ir aš prie Jūsų smile.gif . Matuoju BT jau 3 ciklas, bet kažkaip nedrąsu  doh.gif , gal galėtumėt kuri pakomentuoti mano grafiką, ar tikrai dienos iki kito ciklo pradžios nevaisingos?
http://tevu-darzelis...467@121123b8fe7
Ačiū

Sveika prisijungus 4u.gif . Temperatūra pakilo labai aiškiai. Paskutiniai trys taškai pakilę daugiau nei per 0,2 laipsnio virš dengiančiosios linijos. Taigi gali būti drąsi iki kito ciklo pradžios mirksiukas.gif .
Atsakyti
smalsutei: nu va, kaip negerai kad as maisau. todel ir klausiau, nes laiko ramiai perskaityti nera, nes net normaliam miegojimui laiko nera. todel ir parasiau i si sos skyriu, bet cia matyt info pateikiama tik sviezuolems naujokems biggrin.gif

o del gleiviu taip viskas isgaravo is atminties, nes taikiau simptoterimini metoda, "vien gleiviu" metodo niekad nemegau/nepasitikejau, tai ir info maziau susigulejo smegenyse.

smarty, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 12 09, 11:56)
smalsutei: nu va, kaip negerai kad as maisau. todel ir klausiau, nes laiko ramiai perskaityti nera, nes net normaliam miegojimui laiko nera. todel ir parasiau i si sos skyriu, bet cia matyt info  pateikiama tik sviezuolems naujokems  biggrin.gif

o del gleiviu taip viskas isgaravo is atminties, nes taikiau simptoterimini metoda, "vien gleiviu" metodo niekad nemegau/nepasitikejau, tai ir info maziau susigulejo smegenyse.

Atsiprašau, jei nuskambėjo grubokai (aš irgi ne visada būnu išsimiegojusi), bet man labai nuoširdžiai nesinori žmogaus, kuris "turi vaikų ir daug", alina organizmą nevisaverte mityba, jaučia nuolatinį miego stygių, greitu laiku sveikinti tokia pat proga, kaip Horo. Ar metodas simptoterminis, ar Bilings'ų - gleivių piko apibrėžimas praktiškai toks pats, skiriasi tik laikas, kiek reikia išlaukti po piko (kitaip yra su trečiojo pasaulio šalims skirtu dviejų dienų metodu ("sausa vakar" ir "sausa šiandien"), apie ką kažkada diskutavom įdomybių lygyje).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 gruodžio 2012 - 16:04
ne i tema. biggrin.gif nevisavertes mitybos deka isnyko puse mane kamavusiu bedu 4u.gif aisku, mitybos keitimas buna sioks toks sokas organizmui ir nemenkas, juk einant toksinams, isgyvenam daugybe nemaloniu pojuciu, bet ne visi jie reiskai "nesveikata", iskaitant ciklo sutrikimus.

man tik istrigo kad islaukimas po piko yra grieztesnis pagal povuliacini metoda. gal jau labai ziauriai nenusisnekejau?
eisiu skaityt, kad nereiketu kitas vargint klausimais. siaip, lietuviai kompleksuota tauta, reikia dziaugtis kad jie isvis klausia, kad ir kvailai 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau išgirsti senbuvių/NŠP eksperčių nuomonę.

NŠP mokausi iš Rudzinsko knygos, nspinfo.lt bei SM. Pirmiausia bandau geriau suprasti savo organizmą smile.gif Bazinę temperatūrą seku dar tik trečią ciklą. Viskas buvo gana aišku: temperatūra pakildavo nuo 36.6 iki 37.0 17-a ciklo dieną. Šį ciklą dar ir gleives bandžiau stebėti. Ir dabar aš jau visiškai pasimetusi biggrin.gif FF žymėjau tik tas gleives, kurios man buvo visiškai aiškios (E-Eggwhite, W-Watery), veliau buvo arba sausa (15-16 c.d.), arba lipnios/tirštos (17-18 c.d.), dabar jau tikrai sausa.

Klausimas ax.gif Kuri ciklo diena jau yra saugi? 18 c.d. ar 22 c.d.?
Aš pati būčiau nelinkusi pasitikėti FF nubrėžta linja ir ją brėžčiau per 18 c.d.

Mano ciklas paprastai trunka 28 dienas.

Grafikas:
user posted image
Nuoroda

Lauksiu komentarų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo day_light: 09 gruodžio 2012 - 18:01
QUOTE(day_light @ 2012 12 09, 18:57)
Šį ciklą dar ir gleives bandžiau stebėti. Ir dabar aš jau visiškai pasimetusi biggrin.gif FF žymėjau tik tas gleives, kurios man buvo visiškai aiškios (E-Eggwhite, W-Watery), veliau buvo arba sausa (15-16 c.d.), arba lipnios/tirštos (17-18 c.d.), dabar jau tikrai sausa.

Klausimas ax.gif Kuri ciklo diena jau yra saugi? 18 c.d. ar 22 c.d.?
Aš pati būčiau nelinkusi pasitikėti FF nubrėžta linja ir ją brėžčiau per 18 c.d.

Mano ciklas paprastai trunka 28 dienas.

Grafikas:
Nuoroda

Pirmoji BKT pakilimo diena - 19 CD, dengiančioji linija - per 36,7 C. Kadangi tai tik pirmas gleivių stebėjimo ciklas, o ir, kaip pati sakai, žymėjai vien tai, kas buvo tikrai aišku, esu linkusi manyti, jog piką galėjai paankstinti (kartu su jau nevaisingo tipo gleivėmis nepastebėti vaisingesnių priemaišos). Bet BKT pakilimas akivaizdus (visi trys taškai ne mažiau kaip per 0,2 C virš deng. linijos), tad net ir pagal viensimptomį temperatūrinį metodą vėlyvosios nevaisingosios fazės pradžia - 21 CD vakaras. 4u.gif

Atsakyti
kiek maziausiai dienu po ovuliacijos turi praeit, kad prasidetu menesines? man kazkodel visada antroje ciklo puseje ivyksta ovuliacija, o mmm prasideda kaip visada 26 diena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rdk: 11 gruodžio 2012 - 07:35
QUOTE(Rdk @ 2012 12 11, 08:34)
kiek maziausiai dienu po ovuliacijos turi praeit, kad prasidetu menesines? man kazkodel visada antroje ciklo puseje ivyksta ovuliacija, o mmm prasideda kaip visada 26 diena smile.gif

teigiama, kad nuo ovuliacijos iki mėnesinių turi būti ne mažiau 10 dienų (idealu, jei skirtumas būtų 12-14 dienų). jei mmm prasideda greičiau nei 10 dienų po ovuliacijos, reikėtų savimi susirūpinti, ieškoti to priežasčių bei kreiptis į gydytoją 4u.gif
Atsakyti
trumpa liuteinine faze gali buti nevaisingumo priezastis ( nes apvaisintas kiausinelis keliauja iki gimdos iki 9 dienu.... na, ir per trumpa liuteinine faze nespeja implantuotis). esant pastoviai tokiai situacijai reiketu tirtis skydliaukes veikla ir progesterona..... zodziu, ner gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2012 12 11, 11:01)
teigiama, kad nuo ovuliacijos iki mėnesinių turi būti ne mažiau 10 dienų (idealu, jei skirtumas būtų 12-14 dienų). jei mmm prasideda greičiau nei 10 dienų po ovuliacijos, reikėtų savimi susirūpinti, ieškoti to priežasčių bei kreiptis į gydytoją 4u.gif
QUOTE(smarty_978 @ 2012 12 11, 11:48)

trumpa liuteinine faze gali buti nevaisingumo priezastis ( nes apvaisintas kiausinelis keliauja iki gimdos iki 9 dienu.... na, ir per trumpa liuteinine faze nespeja implantuotis). esant pastoviai tokiai situacijai reiketu tirtis skydliaukes veikla ir progesterona..... zodziu, ner gerai. 4u.gif

tai va, kazkur buvau skaicius, kad kazkaip negerai, kai per trumpas periodas, bet man vaisingumo ir nereikia ax.gif laugh.gif ... bet galvoju ar negali manes metu laikas veikti biggrin.gif nes vasara taip nebuvo, o db du paskutiniai ciklai, tai antra puse lb jau trumpa - 10 dienu (imtinai) g.gif rugseji buvo 11 dienu imtinai. Ziuresiu aip bus ateinancia vasara nes NSP ir saves stebejima, bei gleives pradejau zymetis nuo pavasario...
va, dabartinis grafikas ir už poros dienu mmm... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rdk: 11 gruodžio 2012 - 12:36