Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(Rdk @ 2013 01 27, 07:59)
ateinu db as su savo kalendoriumi nebesuprantu, kodel tempa nukrito  blink.gif ir siaip ,,jauciau", kad O vyko taip, kaip rodo kalendorius, nes gleiviu per  O pas mane buna tona biggrin.gif o db ,,bac" sausa ir tempa nukrito, kur visada kildao i padanges g.gif

Man būna, kad temperatūra pakrenta, įdedu savo grafikėlį: http://tevu-darzelis...467@1208257a815
Atsakyti
Mergaitės, ar reikia matuoti BKT per MM? Man dar tik pirmasis NŠP ciklas, t.y. mokausi.
Atsakyti
QUOTE(Linuskė @ 2013 01 27, 23:52)
Man būna, kad temperatūra pakrenta, įdedu savo grafikėlį: http://tevu-darzelis...467@1208257a815

Geras, kokia žema tavo temperatūra bigsmile.gif Kelintą valandą matuoji? smile.gif

QUOTE(courtney @ 2013 01 28, 18:06)
Mergaitės, ar reikia matuoti BKT per MM? Man dar tik pirmasis NŠP ciklas, t.y. mokausi.

Jei matuoji burnoje, gali matuoti, o šiaip nuo penktos dienos, jei neklystu. g.gif

Aš irgi savo grafiką parodysiu: http://tevu-darzelis...562@1301136e7cd

Šį ciklą įdėmiai stebėjau gleives ir lyg vakar aptikau piką. bigsmile.gif Bent jau ryte tikrai tikrai buvo laaabai vandeningos ir tąąąąsios. Šiandien jau jų mažiau, bet vis dar skaidrios ir kažkiek tąsios. Temperatūra šiek tiek pakilo, tai matyt tikrai ovuliacija? bigsmile.gif Laukiu rytojaus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 01 28, 18:20)
Šį ciklą įdėmiai stebėjau gleives ir lyg vakar aptikau piką.  bigsmile.gif Bent jau ryte tikrai tikrai buvo laaabai vandeningos ir tąąąąsios. Šiandien jau jų mažiau, bet vis dar skaidrios ir kažkiek tąsios. Temperatūra šiek tiek pakilo, tai matyt tikrai ovuliacija?  bigsmile.gif Laukiu rytojaus. biggrin.gif

Gleivių piko diena nustatoma ne pagal tai, kada jų daugiausia, o kada tos vaisingos buvo matytos paskutinį kartą.
"Gleivių piko diena - tai paskutinė diena, kai moteris dar jautė "slidu" ir (arba) matė vaisingo tipo gleives (skystas, skaidrias, tąsias, slidžias).

Nustatant gleivių piko dieną svarbiau ne gleivių kiekis, o jų tipas. Kartais 1-2 dienos iki ovuliacijos gleivių gali vėl šiek tiek sumažėti, tačiau kol gleivės atitinka bent vieną iš šių charakteristikų: skaidrios, tąsios ir/arba sukeliančios drėgnumo pojūtį - tol jos laikomos vaisingesnio tipo gleivėmis. Kita vertus, negalima nepaisyti ir didelio gleivių kiekio - jis taip pat rodo dar besitęsiantį vaisingąjį laikotarpį.
Gleivių piko diena pažymima tik tada, kai po jos užfiksuojamos 2-3 sausos arba aiškiai nevaisingo tipo gleivių dienos. Iki piko dienos bet kokio tipo gleivės laikomos vaisingomis. Gleivių piko diena yra ypatingai vaisinga - 80 proc. visų ciklų ji sutampa su ovuliacija." (daugiau čia)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 28 sausio 2013 - 17:49
QUOTE(Linuskė @ 2013 01 27, 22:52)

bet nenukrito iki linijos. Manoji krito iki linijos. Siandien nesimatavu nes su vaiku nakti is ligonines grizom...
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2013 01 28, 18:46)
Gleivių piko diena nustatoma ne pagal tai, kada jų daugiausia, o kada tos vaisingos buvo matytos paskutinį kartą.
"Gleivių piko diena - tai paskutinė diena, kai moteris dar jautė "slidu" ir (arba) matė vaisingo tipo gleives (skystas, skaidrias, tąsias, slidžias).

Nustatant gleivių piko dieną svarbiau ne gleivių kiekis, o jų tipas. Kartais 1-2 dienos iki ovuliacijos gleivių gali vėl šiek tiek sumažėti, tačiau kol gleivės atitinka bent vieną iš šių charakteristikų: skaidrios, tąsios ir/arba sukeliančios drėgnumo pojūtį - tol jos laikomos vaisingesnio tipo gleivėmis. Kita vertus, negalima nepaisyti ir didelio gleivių kiekio - jis taip pat rodo dar besitęsiantį vaisingąjį laikotarpį.
Gleivių piko diena pažymima tik tada, kai po jos užfiksuojamos 2-3 sausos arba aiškiai nevaisingo tipo gleivių dienos. Iki piko dienos bet kokio tipo gleivės laikomos vaisingomis. Gleivių piko diena yra ypatingai vaisinga - 80 proc. visų ciklų ji sutampa su ovuliacija." (daugiau čia)

Aga, aš vakar šitą irgi dar kartą skaičiausi. Na mano džiaugsmas čia gal labiau dėl to, kad atradau tas pačias vaisingiausias gleives. Šiandien nuo pietų gleivių kaip ir nebėra (taip taip, žinau, vis tiek reikia skaičiuoti, kad šiandien dar buvo vaisingos), spėju ryt nebebus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 01 28, 18:20)
Geras, kokia žema tavo temperatūra  bigsmile.gif Kelintą valandą matuoji? smile.gif

6:00 elektroniniu termometru, bet grafikėlis gražus būna, nesuku galvos dėl pačios temperatūros, svarbu skirtumas yra, ar aš neteisi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuskė @ 2013 01 28, 20:57)
6:00 elektroniniu termometru, bet grafikėlis gražus būna, nesuku galvos dėl pačios temperatūros, svarbu skirtumas yra, ar aš neteisi?  g.gif

Taip taip, žinoma, kad skirtumas svarbiausia. wink.gif Aš tik pastebėjau, kad jei anksčiau pamatuoju, būna žemesnė, tai ir pagalvojau, gal tu itin anksti matuoji. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(courtney @ 2013 01 28, 18:06)

Jei ankstesnis ciklas aiškiai dvifazis (su neabejotinu taisykles atitinkančiu BKT pakilimu) - tada kitą ciklą BKT pradedama matuoti nuo 5-osios dienos, jei ne - būtina matuoti ir per mmm.
Papildyta:
QUOTE(Rdk @ 2013 01 27, 07:59)
ateinu db as su savo kalendoriumi nebesuprantu, kodel tempa nukrito  blink.gif ir siaip ,,jauciau", kad O vyko taip, kaip rodo kalendorius, nes gleiviu per  O pas mane buna tona biggrin.gif o db ,,bac" sausa ir tempa nukrito, kur visada kildao i padanges g.gif

Aš pirmiausai kaltinčiau termometrą (10 - 14 CD tiesė irgi ne itin gražiai žiūrisi). Iki dengiančiosios linijos BKT nukristi neturėtų, bet dėl paklaidų visko gali būti.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 01 29, 20:10)
Aš pirmiausai kaltinčiau termometrą (10 - 14 CD tiesė irgi ne itin gražiai žiūrisi). Iki dengiančiosios linijos BKT nukristi neturėtų, bet dėl paklaidų visko gali būti.

na taip..mano el. termometras rodo tik viena skaiciu po kablelio, galima paklaida ax.gif
Atsakyti
Sveikos, aš tai visai susipainiojau savo cikle doh.gif po gimdymo penktas ciklas. praėjusį mėnesį nematavau, nes vis ligos puolė visokios... iki tol aiškaus temperatūros pakilimo nebuvo - pakyla vieną dieną, po to vėl krenta. dabar irgi - vaisingas gleives pastebiu jau kokį 10 dienų. temperatūra vieną dieną pakilus buvo. jau 22 CD (pastaruosius kartus ciklas trukdavo 30). anovuliaciniai gi būna tik 1-2 ciklai, ar ne?

o termometras mano galistaninis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo largoconfuoco: 30 sausio 2013 - 09:46
na, teoriskai po gimdymo griztant vaisingumui, tai viskas atsistoja i savo vezes per tris ciklu. taigi penktas ciklas tikrai turetu buti normalus jau. nebent labai kaitaliojasi maitinimo krutimi daznumas/intensyvumas... na, pvz menesi buvo maitinama kartas dienoje, paskui staiga didinta iki kokiu triju/keturiu kartu... paskui vel mazinta... na, supratai, ka norejau pasakyti smile.gif arba buvo vartoti kazkokie vaisinguma ar jo pozymius veikiantys vaistai - antidepresantai, hormoniniai preparatai ir pan.... anovuliaciniai ciklai tikrai nera normalu ( mano pogimdyviniai po didziosios damutes visi buvo su gana aiskia O. nuo pat vaisingumo grizimo pradzios. buvo ilgas laikas, kai vis prasidedavo vaisingos gleives, bet BT nekilo nekilo... bet kai pakilo, tai po to ir pasirode pirmosios mmm. per sekancius du ciklus normalizavosi ir liuteinine faze ( pirma pogimdyvini cikla ji buvo vos 4 dienos, kai normaliai buna 12-15 dienu), ir ciklo ilgis (nuo 60 dienu iki normaliu man 29 dienu)). BET. tavo aprasytu atveju pirmiausia ziureciau temperaturos matavimus. ar tikrai matuojama taisyklingai? visada mazdaug tuo paciu metu, maziausiai 4 val nevalgius negerus ir nejudejus labai iki matavimo? jei vis dar betvarke, gal pakeisti matavimo vieta? pvz jei matuota burnoje, matuoti kuri laika makstyje? gal tiksliau butu... ir gal pasirodytu, kad visgi O vyksta tvarkingai... tik del BT matavimo klaidu grafikas aiskiai to nerodo?... g.gif:
Atsakyti