Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(.Agė. @ 2013 01 04, 14:35)
4) Kokią literatūrą galėtumėt pasiūlyti paskaityti (skaitau ir angliškai), be jau minėtos svetainės?

Šią 4u.gif - daugiau mažiau prioritetų mažėjimo tvarka. Be to, daugelyje puslapių pateikti ir su konkrečiomis temomis susijusios literatūros sąrašai.
Papildyta:
QUOTE(1rma @ 2013 01 04, 11:20)
Du mano vaikai yra planuoti ir pavyke is pirmo karto, ovuliacija spejant vien pagal gleives, nes ta diena net i tualeta eit nereikdavo, taip slapiai jausdavausi. Nu bet dabar pagal gleives as nieko nesuprantu  blush2.gif Ar gali buti, jog taip yra del to, kad dar maitinu? Ar galima pasikliauti vien tik temperaturos pakilimu antrajai nevaisingumo fazei nustatyti?

Žindymas reikšmės turėti gali - jis linkęs ištęsti gleivių kitimo laikotarpį. Šiaip mažoka duomenų - ir grafikas nepilnas, ir gleives žymėti reiktų net tada, kai yra neaišku...
Atsakyti
QUOTE(.Agė. @ 2013 01 04, 14:35)
3) Ar pildot grafikėlius popieriuje, ar naudojat internetines programas (vėlgi teko girdėti, kad jos nepatikimos)?

Popierinė lentelė būtina, o visa kita - skonio reikalas. smile.gif Programos nėra skirtos poroms, siekiančioms nėštumą atidėti, todėl savaime suprantama, kad negalima iš jų tikėtis patikimumo, kurio net ir patys kūrėjai nelabai turėjo užmačių užtikrinti. Kitas klausimas, kiek apskritai patikima savo asmeninius duomenis laikyti internete, nesant jokių garantijų, kad kurią dieną jie netaps tau neprieinami arba prieinami kam nereikia.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 01 04, 21:18)
Žindymas reikšmės turėti gali - jis linkęs ištęsti gleivių kitimo laikotarpį. Šiaip mažoka duomenų - ir grafikas nepilnas, ir gleives žymėti reiktų net tada, kai yra neaišku...

aciu 4u.gif del zymejimo, jooo, sitas ciklas ant svenciu toks, tai skyle ant skyles doh.gif bet tas pakilimas iki 37 man kazkaip jau rodo, kad ovuliacija ivykusi blush2.gif ziuresiu, ka dar ryt termometras rodys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 04, 20:39)
zinai, kas psichologiskai sunkiausia - kai baigias ovuliacija,praeina tas vaisingas laikotarpis ir vyras baigia tavyje, tada lauki mmm, kaip saules patekancios biggrin.gif ir is vis man reikejo kokiu 4 menesiu kol persilauziau ir pradejau isitikinti NSP veiksmingumu biggrin.gif

Žinau... smile.gif aš tos tekančios saulės laukdavau gerus 4 m. kas mėnesį. Su didžiule doze streso, ir savigrauža, kam turėjau santykių, jei nebuvau tikra, ar tai saugu. Net ir 2 užvėluotos dienos atrodė kaip sustojęs laikas. Ir kai prisidėjo dar ginekologinės komplikacijos, nusprendžiau gerti KT, prieš kurias buvau nusistačius visą laiką, kiek save atsimenu smile.gif Jos atnešė ramybę ir atsipalaidavimą, buvo ir kitų pliusų. Bet žinojau, kad tik laiko klausimas, kada reiks mesti.
Tad tikiuosi kruopščiai naudoti NŠP ir nebegrįžti į senuosius streso laikus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo courtney: 06 sausio 2013 - 14:54
Sveikos smile.gif

Ateinu tiesiog pasidžiaugti, kaip puikiai veikia NŠP metodas ir kad įgaunu vis daugiau pasitikėjimo vertindama simptomus smile.gif

Vakar pagaliau sulaukiau savų mmm - šis ciklas truko 62 dienas!
Galit tik įsivaizduot, kiek iškentėjaju košmariškų minčių ir bemiegių naktų su klausimu, kas bus, jeigu - testo taip ir neišdrįsau nusipirkt biggrin.gif
Bet kasdien stebėjau temepratūrą, ji buvo žemių žemiausia iki pat 50 ciklo dienos - per tą laiką įtartinai apžiūrinėjau savo termometrą, netgi trumpam buvau pakeitusi į kitą (taip pat gyvsidabrinį), bet ir šis rodė žemą smile.gif Pakilo tempretarūra, tiesa, irgi ne taip ženkliai, kaip kituose cikluose, bet pagal visas taisykles pakilimą fiksuoti tikrai buvo galima. Na ir 61 d. jai pakritus, 62 d. pagaliau SULAUKIAU biggrin.gif (tai buvo vienas laimingiausių rytų mano gyvenime - visiškai neperdedu).

Be abejo, toks ilgas ciklas rodo, kad yra kažkokios priežastys, tad toliau stebėsiu.

Įsivaizduokim, jei tokiu atveju moteris, taikanti "ale NŠP" - t.y. maždaug pasiskaičiuojanti dienas iki mėnesinių ir šį kartą būtų "pasiskaičiavus", nėštumo rizika tikrai būtų didelė.

Dar įsitikinau, kad tiesiog BŪTINA vadovautis temperatūra, nes gleivės oi kaip gali apgauti - apie 18 dieną jau būčiau drąsiai nusistačiusi gleivių piką, bet temperatūra aiškiai parodė STOP.

Na, ir šiaip po šio ciklo kažkaip didžiuojuosi savimi, kad taip ekspertiškai sugebėjau viską įvertinti (atmetus emocinį vertinimą, pagal kurį buvo tiesiog baisu, nes neateina mėnesinės!) blush2.gif

Ir tai dar vienas įrodymas, kad NŠP puikiai pritaikomas (gal net ir labiau pasitarnauja) toms moterims, kurios turi nereguliarius ciklus.

Taigi ačiū šiam skyreliui, ypatingai Smalsutei wub.gif , kad išmokė mane vieno svarbiausių dalykų gyvenime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2013 01 11, 12:28)
Ateinu tiesiog pasidžiaugti, kaip puikiai veikia NŠP metodas ir kad įgaunu vis daugiau pasitikėjimo vertindama simptomus smile.gif

Labai smagu tai girdėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2013 01 11, 12:28)

Ačiū, kad dalinatės patirtimi, tai suteikia drąsos ir pasitikėjimo NŠP metodu ir savimi 4u.gif . Aš mmm taip pat laukiu kaip saulės patekant ir netgi jų skausmas yra malonus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(courtney @ 2013 01 06, 14:54)
Žinau...  smile.gif  aš tos tekančios saulės laukdavau gerus 4 m. kas mėnesį. <...>

QUOTE(Linuskė @ 2013 01 14, 09:58)
<...> . Aš mmm taip pat laukiu kaip saulės patekant ir netgi jų skausmas yra malonus  biggrin.gif

Merginos, bet nejaugi su laiku neatsiranda vis daugiau užtikrintumo? Aš suprantu, pirmą ciklą, taip, baisu. Na, dar antrą... Bet vėliau? Kai kaskart mmm sulauki, juk turi ateiti žinojimas, jog čia neatsitiktinumas...
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2013 01 17, 10:11)
Merginos, bet nejaugi su laiku neatsiranda vis daugiau užtikrintumo? Aš suprantu, pirmą ciklą, taip, baisu. Na, dar antrą... Bet vėliau? Kai kaskart mmm sulauki, juk turi ateiti žinojimas, jog čia neatsitiktinumas...

taip, man uztikrintumas arba kitaip pasakius, pasitikejimas NSP prasidejo po kokiu 3-4 men smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rdk: 17 sausio 2013 - 11:48
QUOTE(Rdk @ 2013 01 17, 12:47)
taip, man uztikrintumas arba kitaip pasakius, pasitikejimas NSP prasidejo po kokiu 3-4 men smile.gif

Man jis atėjo greičiau, kažkodėl iškart pasitikėjau biggrin.gif Tik MB prireikė kursų ir kokio mėnesiuko, kad apsiprastų ir atsipalaiduotų smile.gif
Atsakyti
Na pagaliau po gimdymo sulaukiau pirmųjų mmm, bet turbūt BT dar nelabai pavyks normaliai išmatuoti - kadangi vis dar žindau pagal poreikį, o mažoji nuo maždaug 4val. ryte pradeda kas pusvalandį ar net dažniau budinėti ir reikalauti (.) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2013 01 17, 12:13)
Man jis atėjo greičiau, kažkodėl iškart pasitikėjau biggrin.gif Tik MB prireikė kursų ir kokio mėnesiuko, kad apsiprastų ir atsipalaiduotų smile.gif

o pas mus atvirksciai, mb iskart prisitaike biggrin.gif na, jis nebijo netyciuku, ne taip kaip as biggrin.gif
Atsakyti