Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(Fjell @ 2013 03 28, 18:36)
Ovuliaciją nusistačiau kaip ir grafike parodyta

Prašom išversti smile.gif Pagal jokį iš NŠP metodų neįmanoma nustatyti ovuliacijos dienos - tik vaisingosios fazės ribas. Taigi kurią CD skaičiavai kaip pirmąją pakilusios BKT dieną, kada buvo gleivių piko diena (jei pavyko jį nustatyti) ir nuo kurios dienos vakaro, Tavo manymu, prasidėjo vėlyvoji nevaisingoji fazė?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 03 28, 21:11)
Prašom išversti smile.gif Pagal jokį iš NŠP metodų neįmanoma nustatyti ovuliacijos dienos - tik vaisingosios fazės ribas. Taigi kurią CD skaičiavai kaip pirmąją pakilusios BKT dieną, kada buvo gleivių piko diena (jei pavyko jį nustatyti) ir nuo kurios dienos vakaro, Tavo manymu, prasidėjo vėlyvoji nevaisingoji fazė?

Persiprašau 4u.gif
Kaip pirmą pakilusią BKT dieną skaičiavau 20CD. Su gleivėm dar nesu įgudusi kiek reikia, todėl pagal jas ankstyvos ar vėlyvos nevaisingos fazės nenustatinėju. Pagal mane nevaisinga vėlyva fazė prasidėjo 23CD vakarą (yra 0,2C pakilimas lyginant su ankstesnių 6 dienų aukščiausia - 36.15C temperatūra), bet dar nepasitikėjau dėl viso pikto grafiku ir palaukiau 25 CD vakaro, o po to dar pradėjo tempertaūra kilti ir susimaišiau, nes anksčiau pakilusi ji panašiai ir laikydavosi g.gif
Atsakyti
sveikos.

norėčiau paklaust, nuo ko pradėt nusiteikus taikyti IŠ TIKRŲJŲ nšp? visokie pusiau nšp netinka, nes rezultatą vieną jau turiu blush2.gif žindau, vienos mėnkės buvo anksti po gimdymo, dabar vėl nieko. tikėtina, kad mmm pasikartos 10 ar 12mėn po gimdymo, kaip buvo pirmus du kartus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 29 kovo 2013 - 14:06
QUOTE(Fjell @ 2013 03 28, 22:01)
Persiprašau  4u.gif
Kaip pirmą pakilusią BKT dieną skaičiavau 20CD. Su gleivėm dar nesu įgudusi kiek reikia, todėl pagal jas ankstyvos ar vėlyvos nevaisingos fazės nenustatinėju. Pagal mane nevaisinga vėlyva fazė prasidėjo 23CD vakarą (yra 0,2C pakilimas lyginant su ankstesnių 6 dienų aukščiausia - 36.15C temperatūra), bet dar nepasitikėjau dėl viso pikto grafiku ir palaukiau 25 CD vakaro, o po to dar pradėjo tempertaūra kilti ir susimaišiau, nes anksčiau pakilusi ji panašiai ir laikydavosi  g.gif

Na labai įdomus ir man bus labiau patyrusiųjų komentaras, nes jei tai būtų mano grafikas, tai pirmąją pakilusios temperatūros dieną įvardinčiau CD21. Juk CD12 buvo labai panaši temperatūra kaip ir CD20, tai jos neskaityčiau kaip pakilusios.

O šiaip, man asmeniškai nerimą keltų penkios iš eilės dienos su vienoda temperatūra. g.gif Ar tikrai viskas gerai termometrui? Mano skaitmeninis, su dviem skaičiais po kablelio, matuoju turbūt irgi šeštą ciklą jau, nu ir dar nei karto nebuvo net dviejų vienodų taškų iš eilės..
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 03 29, 15:30)
jei tai būtų mano grafikas, tai pirmąją pakilusios temperatūros dieną įvardinčiau CD21. Juk CD12 buvo labai panaši temperatūra kaip ir CD20, tai jos neskaityčiau kaip pakilusios.

Ne, taip daryti tikrai nereikia - laukiame ne akivaizdaus temperatūros šuolio (tokio gali ir nebūti - temperatūra gali kilti diena po dienos mažais "laiptukais"), o taško, bent kiek pakilusio virš ankstesnių paeiliui 6 žemos temperatūros taškų. Kippley tiesa smulkmeniškesni - savo taisyklėse įvardija ir koks turi būti tas minimalus pakilimas, bet 0,01 C, kaip šiuo atveju, ir pagal juos yra reikšmingas skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Fjell @ 2013 03 28, 22:01)
Persiprašau  4u.gif
Kaip pirmą pakilusią BKT dieną skaičiavau 20CD. Su gleivėm dar nesu įgudusi kiek reikia, todėl pagal jas ankstyvos ar vėlyvos nevaisingos fazės nenustatinėju. Pagal mane nevaisinga vėlyva fazė prasidėjo 23CD vakarą (yra 0,2C pakilimas lyginant su ankstesnių 6 dienų aukščiausia - 36.15C temperatūra), bet dar nepasitikėjau dėl viso pikto grafiku ir palaukiau 25 CD vakaro, o po to dar pradėjo tempertaūra kilti ir susimaišiau, nes anksčiau pakilusi ji panašiai ir laikydavosi  g.gif

Temperatūrinis metodas (kaip viensimptomis - nevertinant kitų požymių) yra labai griežtas: jis reikalauja, kad trys pirmieji pakilusios BKT taškai būtų ne mažiau kaip 0,2 C virš dengiančiosios linijos, čia jau negali būti jokių tarpinių taškų ir Tavo pavyzdys puikiai iliustruoja šio metodo ribotumą... Laikyti šį ciklą anovuliaciniu žinoma būtų neprotinga, bet duomenų apie kitus požymius labai trūksta. Aš nelabai tikiu, kad per pusę metų stebėjimų vis dar gleivės nesako nieko - labiau tikėtina, jog šiam požymiui neskiri pakankamai dėmesio ir nukenčia ne kas kita, kaip patikimumas.

Beje kaip yra su ankstyvąja nevaisinga faze - ar jos metu susilaikote nuo lytinių santykių? Kol moteris negali apie jos ribas spręsti pagal gleives, negalima naudoti ir kalendorinių taisyklių.
Papildyta:
QUOTE(166cm @ 2013 03 29, 15:05)
sveikos.

norėčiau paklaust, nuo ko pradėt nusiteikus taikyti IŠ TIKRŲJŲ nšp? visokie pusiau nšp netinka, nes rezultatą vieną jau turiu  blush2.gif žindau, vienos mėnkės buvo anksti po gimdymo, dabar vėl nieko. tikėtina, kad mmm pasikartos 10 ar 12mėn po gimdymo, kaip buvo pirmus du kartus

Geriausia būtų pradėti nuo kursų arba nuo individualios/poros NŠP mokytojo konsultacijos. Vilniuje kartais būna specialūs susitikimai moterims po gimdymo, bet į juos priima tik pirma išklausius įprastinius kursus.
Atsakyti
Sveikos merginos,

jungiuosi ir as i jusu buri smile.gif
Iki pirmojo vaikucio gimimo kazkuri laika (7 men.) matavau bazine temperatūra tiesiog norėdama labiau pazinti savo kuna, veliau siekiant pastoti. Kontaceptiku niekada nesu vartojusi, esu gan grieztai pries juos nusistaciusi. Su vyru visada naudojom barjerine kontracepcija arba NLA.

Dabar po vaiku gimimo vel susidomėjau siuo metodu, tik dabar tikslas jau butu daugiau nebepastoti.

Antraji vaikuti nustojau maitinti pries pora menesiu (1m.9men.), mėnesines prasidejo 10 men. po gimdymo.

Bazine temperatūra matavau dar tik viena cikla, tuo paciu bandžiau stebėti ir gleives bei siek tiek gimdos kakleli, nes iki gimdymu i siuos dalykus per daug nesigilinau. Todel cia daugiausiai neaiškumu kyla. Matuoju gyvsidabriniu termometru makštyje.

Tiesa, sis ciklas kaip tycia labai trumpas – 26 d., paprastai buna 30-33 d. Imetu savo grafikeli, gal sios temutes senbuves galetu pakomentuoti smile.gif

http://www.fertility...ery/156684.html

Ar galima butu pasitiketi programa ir pirmaja bazines temperatūros pakilimo diena laikyti 15 CD? Ar visgi 16 CD?
Atsakyti
QUOTE(sypsiuke @ 2013 04 05, 18:07)
Tiesa, sis ciklas kaip tycia labai trumpas – 26 d., paprastai buna 30-33 d. Imetu savo grafikeli, gal sios temutes senbuves galetu pakomentuoti  smile.gif

http://www.fertility...ery/156684.html

Ar galima butu pasitiketi programa ir pirmaja bazines temperatūros pakilimo diena laikyti 15 CD? Ar visgi 16 CD?

Sveika prisijungus 4u.gif Kad programa pasitikėti negalima, šiuo atveju sako ir pati programa - linijos punktyrinės. Net ir 16 CD laikyti pirmąja BKT pakilimo diena galima tik vertinant labai liberaliai, prasilenkiant su taisyklėmis, nes nėra privalomų 6 žemos BKT taškų iki pakilimo (be trikdžių - tik 2 taškai). Ciklų trumpėjimas nutraukus žindymą yra gan tipiškas reiškinys, todėl tokioje situacijoje nematuoti BKT nuo 5 CD, kaip priklauso - didelis nusižengimas.

P.S. Tau patogu naudoti Farenheito skalę? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 05 balandžio 2013 - 23:59
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 04 05, 17:57)
Sveika prisijungus 4u.gif Kad programa pasitikėti negalima, šiuo atveju sako ir pati programa - linijos punktyrinės. Net ir 16 CD laikyti pirmąja BKT pakilimo diena galima tik vertinant labai liberaliai, prasilenkiant su taisyklėmis, nes nėra privalomų 6 žemos BKT taškų iki pakilimo (be trikdžių - tik 2 taškai). Ciklų trumpėjimas nutraukus žindymą yra gan tipiškas reiškinys, todėl tokioje situacijoje nematuoti BKT nuo 5 CD, kaip priklauso - didelis nusižengimas.

P.S. Tau patogu naudoti Farenheito skalę? unsure.gif

Aciu uz toki greita atsakyma 4u.gif
Taip sutinku bazine temperatura pirmajame cikle per velai pradejau matuoti, antraji cikla jau pradejau matuoti nuo 5 CD, tai gal viskas bus aiskiau.

Pacios fertilityfriend programos anksciau dar neteko naudoti, tai dar nevisiskai ja perpratau. Is tikruju tai i sia programa viska vedu celsijais, bet kuomet noriu grafiku pasidalinti perskaiciuoja i farengeitus. Bet ten jei neklystu apacioje yra mygtukas, kuri nuspaudus galima grafika matyti celsijais.

Pries gimdyma patiko naudotis ovusoft programa. Gal kuri is jusu ja naudojates ar patikima? Aisku suprantu, kad visiskai aklai jokia programa negalima pasitiketi.
Atsakyti
sveikos:)

norėtume naudoti nšp metodus, bet labai bijau, kad nesugebėtume...man visi tie temperatūrų matavimai ir grafikai sudėtingi atrodo. Jau auginam 5 atžalas ir daugiau neplanuojam, tad ko gero, mums nšp per vėlu mokytis naudoti, nes besimokydami gali būt kad dar ne vieną pasigausim blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2013 04 10, 16:50)
sveikos:)

norėtume naudoti nšp metodus, bet labai bijau, kad nesugebėtume...man visi tie temperatūrų matavimai ir grafikai sudėtingi atrodo. Jau auginam 5 atžalas ir daugiau neplanuojam, tad ko gero, mums nšp per vėlu mokytis naudoti, nes besimokydami gali būt kad dar ne vieną pasigausim  blush2.gif

O kokiu būdu dabar saugotės?

Tie grafikai atrodo sudėtingai, bet kai pabandai, viskas pasidaro daug paprasčiau. wink.gif Bent jau man taip buvo. Kol nematavau savo BT, kitų grafikai man atrodė mistika visiška, niekaip nesuprasdavau, kur ten kas ir kada pakyla. biggrin.gif O kai pradėjau matuoti, žymėtis, pamačiau, kad viskas laaabai aiškiai pasimato. Čia, aišku, gal tik man taip pasisekė, bet tikrai - pakilimas būna akivaizdus ir nesupainiojamas.

Dėl mokymosi ir nepastojimo, na tai galima gi pradėti nuo labai griežtai - visiško susilaikymo. Tada tai juk tikrai nepastosi? Mes, aišku, nesam tokie pavyzdingi, naudojam gumytes. Po trijų pakilusių temperatūrų - nieko. Ciklo pradžioje, jei aiškiai matau, jog sausa - irgi nieko, jei abejoju, geriau naudojam papildomą apsaugą.
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2013 04 10, 16:50)
norėtume naudoti nšp metodus, bet labai bijau, kad nesugebėtume...man visi tie temperatūrų matavimai ir grafikai sudėtingi atrodo. Jau auginam 5 atžalas ir daugiau neplanuojam, tad ko gero, mums nšp per vėlu mokytis naudoti, nes besimokydami gali būt kad dar ne vieną pasigausim  blush2.gif

Viena Lietuvoje gerai žinoma NŠP mokytoja pati šio metodo mokytis pradėjo turėdama 6 vaikus mirksiukas.gif
Atsakyti