Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(largoconfuoco @ 2013 03 07, 16:55)
Sveikos, nuo kada reikia skaičiuoti liuteininę fazę? nuo pirmos pakilusios temperatūros dienos? toji diena laikoma ovuliacijos diena ar diena prieš?

Pirmoji liuteininės fazės diena - tai pirmoji pakilusios BKT diena, o "ovuliacijos diena" NŠP kontekste apskritai geriau nevartoti, nes namų sąlygomis (be ultragaso aparato) jos niekaip nenustatysi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 08 kovo 2013 - 18:37
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 03 08, 20:36)
Pirmoji liuteininės fazės diena - tai pirmoji pakilusios BKT diena, o "ovuliacijos diena" NŠP kontekste apskritai geriau nevartoti, nes namų sąlygomis (be ultragaso aparato) jos niekaip nenustatysi. smile.gif

Aišku. Čia temoj vis teko užtikti pasakymus "po užfiksuotos O dienos" arba kažkelinta "diena po ovuliacijos" - užtat ir kilo toks klausimas, kuri konkrečiai diena laikoma ovuliacijos diena..

o ciklai penki jau po gimdymo praėjo, bet gal dar nereiktų susirūpinti dėl trumpos liuteininės fazės g.gif šiaip ji man niekada ilga nebūdavo.
Atsakyti
jeigu vis dar maitini MP, tai nepergyvenk per daug, kad dar kol kas liuteinine faze nera normali pilnai. taip buna ir neretai. va jei baigus maitinti bent pora dienu dar nepailges liuteinine faze ir nesieks min 10 dienu, tada gal ir verta sunerimti. (mano nuomone).
Atsakyti
http://www.osteopath...0154-2/abstract

straipsnis rimtame ir gerbiamame visam pasauly med. zurnale apie NSP.

straipsnio abstract:

Each year, over three-fourths of the women of reproductive age in the United States seek family planning services from primary care clinicians. Women and their doctors should be informed of all effective family planning options and their respective effects on a woman's reproductive health. Family physicians are well-trained to support the behavior choices necessary for the successful adoption of any reversible family planning method. However, many are unfamiliar with fertility awareness-based methods (FABM) of family planning or have misconceptions about their effectiveness, complexity, or suitability for their patients. FABM teach women to observe the physical signs and symptoms that follow hormonal fluctuations throughout the menstrual cycle to identify a couple's fertile window, which can be used to avoid or achieve pregnancy. One in 5 women in the United States expressed interest in using FABM when informed about such options. When correctly used to avoid pregnancy, modern FABM have unintended pregnancy rates<5 (per 100 women years). Studies of modern FABM show that their typical unintended pregnancy rates are comparable to those of commonly used contraceptives. This article presents a review of the FABM literature to (1) familiarize the reader with the physiological basis and features of modern FABM, (2) present and utilize a framework to evaluate clinical evidence using the Strength of Recommendation Taxonomy (SORT), which supports the effectiveness of modern FABM for avoiding pregnancy, and (3) serve as a resource for health care professionals offering FABM options to their patients.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smarty_978: 11 kovo 2013 - 17:44
user posted image

Labas.. "Užduotėlė" prajudint temai.. smile.gif kaip manote, ar galima teigti, jog tikrai įvyko O, ar dar ne? smile.gif 20 CD - ~36,48, trys pakilusios temp. dienos - 36,6, tad nėra tiksliai per 0,2... Bet visa kita kaip ir susidėlioja tvarkingai smile.gif
Atsakyti
Klausykit, o po gimdymo atsinaujinus mmm, galima vadovautis prieš tai buvusių ciklų duomenimis (turiu galvoj ilgį)? Stebėjau du ciklus dabar, tai iškart tolygūs, su aiškiom gleivėm ir GK pokyčiais, tik va su BT neprasidedu, nes vis kokia slogelė ar perštinti gerklė, o dar kur dažnas žindymas paryčiais doh.gif
Atsakyti
Gintare - pasakyti, kada tikrai garantuotai organizme ivyko O vien pagal gleives ir BT neimanoma ( neturint echoskopo smile.gif ). bet pagal mane, tai nuo 25CD vakaro prasideda post-ovuliacinis nevaisingumas. Nes jei trecia temperatura po gleiviu piko nepakankamai auksta taisyklei ( kaip siuo atveju), tada pridedam 24val... ir prasideda nevaisingumas.

indica - pogimdyviniu metu ciklu pries gimdyma istorija naudoti galima. Ir ilgi, ir BT kilimo ankstyviausia diena.... remiantis 12a paskutiniu dokumentuotu ciklu. ( pagal CCL).
o BT patarciau matuoti. nu gal ir bus ten-sen-visur-bet kur. bet tai yra info, padedanti pazinti, kas veikia tavo oranizma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2013 03 14, 11:20)
Klausykit, o po gimdymo atsinaujinus mmm, galima vadovautis prieš tai buvusių ciklų duomenimis (turiu galvoj ilgį)? Stebėjau du ciklus dabar, tai iškart tolygūs, su aiškiom gleivėm ir GK pokyčiais, tik va su BT neprasidedu, nes vis kokia slogelė ar perštinti gerklė, o dar kur dažnas žindymas paryčiais doh.gif

Man asmeniškai padėjo tie buvę turimi ciklai. Bent jau trumpiausias turėtas padėjo, nes dabar visi vos ne vadovėliniai pasidarę, 27-29 CD. Tokių trumpų tik porą esu turėjus. Keista, bet yra kaip yra. O BT matuok tikrai. Kartais tik atrodo, kad labai išsikraipys. Pati irgi dar maitinu ir naktim keliuosi. O BT gana aiški yra. Šį ciklą labiau iškraipė BT ne kėlimasis naktim, o tai, kad pas tėvus buvau išvažiavus, o ten labai karšta namuose, tai ir BT daug aukštesnė nei įprasta buvo.
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2013 03 14, 11:20)

Aš matuoju ir maitinu naktim dar gana daug (mažai skaitosi, jei tik keturis kartus tenka maitint biggrin.gif ), bet kilimas matosi kuo puikiausiai thumbup.gif Vieną ciklą turėjau "spyglį" grafike, ir ne dėl kokio alkoholio, bemiegės nakties, ar dar ko, o dėl to, jog tą naktį mažoji nusprendė atsikelti tik du kartus. biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Labas smile.gif)
papildau grafikėlį. Kas čia per tiesė? biggrin.gif termometras tikrai gerai rodo, matavaus ir vėliau, kyla ir aukščiau stulpelis. Pasimatavus 30-40 min vėliau, temperatūra kyla iki ~36,72. Bet tuo pat metu matuojantis jau 5 dienas 36,6.. Gal kas pakomentuos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2013 03 16, 15:57)

papildau grafikėlį. Kas čia per tiesė? biggrin.gif termometras tikrai gerai rodo, matavaus ir

pas mane daznai buna tiese smile.gif nes mano trmometras nerodo dvieju skaiciu po kablelio biggrin.gif
Atsakyti
Mano termometras taip pat rodo tik vieną skaičių po kablelio, tai 5-6 dienų tiesė dažnokai būna.
Atsakyti