Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

QUOTE(saulute32 @ 2014 09 07, 22:24)
jau buvau persigandus kad trecia diagnoze bus lotuliukas.gif

aciu uz patarima, leksiu ryt pirkti Revus - gaila pomidoru, nes ju dar baisiai daug unsure.gif  uztenka viena karta nupurkst? g.gif

o nuo ko tas maras isimeta? imanoma to kazkaip isvengt g.gif ir dabar jau siltnami reiks kazkaip dezinfekuot, kai nuimsiu visa derliu? g.gif skaiciau kad saskes kazkokias duminat? kur ju yra pirkt? seklinese  buna ar senukuose ieskot g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
realiai neuztenka,[kol kas purskiau 1x pries 10 dienu,reiktu jau pakartot]bet to buteliuko uzteks visiems 3 kartams ax.gif
per didele dregme,salia bulviu augint negalima,gamtines salygos,dirvos uzkratas l
.yra pirkt zs,senukuose,statybiniu prekiu parduotuvese.dezinfekcija nuemus derliu arba pavasari.pati naudoju pavasari,+idirbdama zeme dar ir taip pribarstau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 09 07, 22:24)
o nuo ko tas maras isimeta? imanoma to kazkaip isvengt g.gif

Kartoju - elementari higiena. Žmogaus. Ir mažiau landžioti po šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 09 08, 08:54)
Pas mane jau irgi  maras pradejo belstis i siltnami verysad.gif
n

zali man jokioj formoj irgi schmoll.gif ale tu ,mamka,ir pavarai,sitek darbo blink.gif blink.gif parasysi ar per 3 dienas neatsiras demyciu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 09 08, 09:56)
Kartoju - elementari higiena. Žmogaus. Ir mažiau landžioti po šiltnamį.

pats taikliausias pastebejimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 09 08, 09:51)
tai tie žali, juodi, balti ...oi ... Užtat su mielu noru juos skinu ir įdedu svečiams lauktuvių  biggrin.gif Tada toks palengvėjimas ateina  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 09 08, 09:56)
Ir mažiau landžioti po šiltnamį.

O iš viso ko ten eit į tą šiltnamį..

Nu, klausimas čia toks su klaustuku, turbūt. Kažin ar pagrindinė maro priežastis nuo vaikščiojimo-nevaikščiojimo g.gif Pagal tai, kad į savo šiltnamį minu per dieną N kartų ir prieš kiekvieną įėjimą į šiltnamį nesiprausiu po dušu, nedezinfekuoju batų, spec. drabužiai irgi nekabo ant pakabos prie šiltnamio, tai maras pas mane seniausiai jau turėjo būti.
Aš tai sakyčiau, kad čia labiau sėkmės dalykas, sulauks pomidorai maro ar be ligų praslys tais metais.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 09 08, 09:31)

Aš tai sakyčiau, kad čia labiau sėkmės dalykas, sulauks pomidorai maro ar be ligų praslys tais metais.

dar manau vietoves klimatines salygos lemia. pas mus labai tirsti rukai ir saltos naktys verysad.gif as jau kai pamatau( su vaikais vazinedama dviraciu), kad aplinkui kaime siltnamiuose pomidorai nujuode- galiu but tikra, kad po dienos ar kitos ir pas mane ateis. nes skraido bites, skaido muses- nereik nei vaikscioti... galu gale tos pacios maro grybo sporos su veju ir ruku keliauja...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 09 08)
Nu, klausimas čia toks su klaustuku, turbūt. Kažin ar pagrindinė maro priežastis nuo vaikščiojimo-nevaikščiojimo g.gif  Pagal tai, kad į savo šiltnamį minu per dieną N kartų ir prieš kiekvieną įėjimą į šiltnamį nesiprausiu po dušu, nedezinfekuoju batų, spec. drabužiai irgi nekabo ant pakabos prie šiltnamio, tai maras pas mane seniausiai jau turėjo būti.

Ne su žmogaus prakaitu užkratas atsiranda, o atsinešamas ant drabužių, batų, rankų, galvos ir t.t. Rūkai, drėgnas oras tik sąlygos, prie kurių greičiau padarinius pamatom wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 rugsėjo 2014 - 09:57
QUOTE(Ex @ 2014 09 08, 09:31)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nu, klausimas čia toks su klaustuku, turbūt. Kažin ar pagrindinė maro priežastis nuo vaikščiojimo-nevaikščiojimo g.gif  Pagal tai, kad į savo šiltnamį minu per dieną N kartų ir prieš kiekvieną įėjimą į šiltnamį nesiprausiu po dušu, nedezinfekuoju batų, spec. drabužiai irgi nekabo ant pakabos prie šiltnamio, tai maras pas mane seniausiai jau turėjo būti.

as irgi nepatenku i ta apybrezima smile.gif... tik is kitos puses smile.gif... siltnami bunu labai retai, nebera ka ten veikti smile.gif... o maras tai yra biggrin.gif ... matyt vagis inese biggrin.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 09 08, 09:51)
4u.gif

Kliuvai augo du, Miodas vienas ir Mazarinis vienas. Sakau,  kai nežinai, tai daug tokių nesusipratimų ir gaunasi. Bet su kiekvienu tokiu nežinojimu per laiką atsirinksiu tikrai, kas tinka ir patinka man  smile.gif

Geltoni ir oranžiniai - mano silpnybė  biggrin.gif  Nu net kojos linksta ir pati ranka tiesiasi link jų sėklų pokelių.
Aš buvau pripratusi tik prie raudonų ir geltonų pomidorų, tai tie žali, juodi, balti oi su kokiu nepasitikėjimu dedami burnon, nu vat nepratusi dar prie egzotikos. Užtat su mielu noru juos skinu ir įdedu svečiams lauktuvių  biggrin.gif Tada toks palengvėjimas ateina  biggrin.gif

O apie kurį Miodą kalba eina? Rozovij Miod? Medovyj Spas? ar dar kitą? apšvieskit prašau.. biggrin.gif
O man žali skoniu lenkia visus, džiaugiuosi juos atradus, išmėginus čia merginų prisiklausius apie nerealius skonius..Visgi smalsumas - varomoji jėga progreso..biggrin.gif
Iš oranžinių - NR.1 German Orange Strawberry..Sungold ir Čiuxloma
Geltonų dar skanių, kad svaigtų galva neaptikau, bet labai gražių salotinių buvo.. blush2.gif ( Zolotyje Kupola labai jau gražiai žiūrisi, bet kažkokio ypatingo cinkelio neužtikau.. Tiesa, Medovaja kaplia nr. 1 pagal saldumą
Ir juodi labai patinka, jų tokia gausybė, tik mėgint ir mėgint.. lotuliukas.gif tikrai labai skanių yra.
pvz. Black Ukraina- nu vien išvaizda ko verta, o jau skonis- kaip mėsa sutirpsta burnoj..
http://public.fotki....-370.html#media

Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2014 09 08, 11:18)
O apie kurį Miodą kalba eina? Rozovij Miod? Medovyj Spas? ar dar kitą? apšvieskit prašau.. biggrin.gif

Rozovij Miod. Spasas bus kitąmet, bet tik vienas. Šiemet du augo, neįveikiam mes du suaugę ir vienas vaikas dviejų krūmų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 09 08, 10:46)
Ne su žmogaus prakaitu užkratas atsiranda, o atsinešamas ant drabužių, batų, rankų, galvos ir t.t. Rūkai, drėgnas oras tik sąlygos, prie kurių greičiau padarinius pamatom wink.gif

Taip taip, suprantu, aš irgi apie tą pačią higieną smile.gif Elementarios higienos reikia, tik nebūtina galvą plaut einant į šiltnamį biggrin.gif nu, čia baikinu..
Kažin ar atsiras tokia, kuri zulins savo užpakalį į kaimynės sergančius pomidorus, o po to ateis į savo šiltnamį nusipurtyt..

Bet nebūtina ir eiti niekur, maras oru plinta, į šiltnamius ant rankų nenešamas ateina.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 09 08, 10:31)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

g.gif tai jau tikrai...nevaikščiot- galima neiti 2 savaites daigus išsodinus ..o paskui-laistyk , genėk , raišiok...aš beveik kasdien lendu...ypač kai nokti pradeda , o būtent tuomet ir prasideda marų sezonas...o kaip išskinsi tuos pomikus nėjęs į šiltnamį...
Šiemet aš niekuo dar nepurškiau , ...šiemet dar sveiki...pabelst reik į medį rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
Ar yra kokia gudrybė, kaip sunokint žalius pomidorus dėžėse?
Šiltnamy nenoksta nu niekaip. Nuskynus irgi kažkaip nelabai. Pirmi metai, kai šitiek žalių šiltnamy kaba.
Atsakyti