Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

QUOTE(diuni @ 2014 09 08, 13:22)
Mano pomikai džiaugiasi mane matydami , man taip atrodo biggrin.gif

Ir ką jie daro, kai tave pamato?Išsišiepia g.gif ?
QUOTE(Vobla @ 2014 09 08, 15:35)
manau vistik nuo vietoves labai daug kas priklauso...

Aš tai jau nieko nesuprantu,nuo ko priklauso schmoll.gif Vietovė ta pati,rūkas tas pats,vienas šiltnamis plėmuojasi nuo dėmėtligės,kitam nieko.Nedarinėju nei vieno ir abudu nesenai paliejau.Pomidorų dar yra,bado šmėkla dar negresia,bet tik valgymui.Tonom tikrai jau nekaba...Todėl,kad visą sezoną skinu vos spalvą pakeitusius,kad nereiktų bliaut ,jog žiema ant nosies,o dar tik trečia kekė ant krūmo noksta.
Viršutinės kekės idealios užmegztos,ale tokie pirdukai kaži ar bespės ant Kalėdų prinokt . Nu,suvalgysiu per Naujuosius jei nespės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 09 08, 14:45)
tai kada sėjat ir sodinat, kad dar nesunoko? maniau, kad aš paskutinė, nes tikrai po visų šalnų į šiltnamį išsodinu, su radiatoriais nevaikštau, bet ir tai jau pagrindinis derlius arba pilve, arba rūsy suštabeliuotas. kybo žali viršūnėse, bet jei juos velnias trauks, tai jau nebe bėda, jau kaip ir atsivalgėm, ir atsargom apsirūpinom

Sėjau kovo 21 d. (berods), išsodinau anksti, nes gegužės pradžioj į kelionę variau, tai prieš tai susitvarkiau. Nenušalo nei vienas.
Šiaip patys augalai gražūs labai, didžiuliai, žali, nieks neserga (tpfu tpfu tpfu), bet žalių vaisių - pilna.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 08, 16:14)
Ir ką jie daro, kai tave pamato?Išsišiepia  g.gif ?

Aš tai jau nieko nesuprantu,nuo ko priklauso  schmoll.gif Vietovė ta pati,rūkas tas pats,vienas  šiltnamis plėmuojasi nuo dėmėtligės,kitam nieko.Nedarinėju nei vieno ir abudu nesenai paliejau.Pomidorų dar yra,bado šmėkla dar negresia,bet tik valgymui.Tonom tikrai jau nekaba...Todėl,kad visą sezoną skinu vos spalvą pakeitusius,kad nereiktų bliaut ,jog žiema ant nosies,o dar tik trečia kekė ant krūmo noksta.
Viršutinės kekės idealios užmegztos,ale tokie pirdukai kaži ar bespės ant Kalėdų prinokt . Nu,suvalgysiu per Naujuosius jei nespės  ax.gif

rolleyes.gif tiesiog , aš žinau , kad jiems patinka , kai aplink juos vaikštau biggrin.gif
Yra dar pas mane nemažai irgi pomikų žalių...šiom dienom dar augti pradėjo , matosi ant vaisių...
Atsakyti
Noksta ir pas mane jau labai letai, dabar tik pavalgymui.Orai atsilo, saules daug, bet va nokimas apstojo. Uzsivakavau, issispaudziau sulciu, nes kas buvo pries tai nuraskyta, tai pradejo minksteti, valgyti nebespejom.
Turejau sveciu, mainemes seklom, tai buvo proga apziureti ka turiu, veisliu vel nauju, nebezinau, kaip reikes atsirinkti ka seti kitais metais. Ir gavau Skariu thumbup.gif
Atsakyti
pas mane zaliu irgi dar kabo daugybe biggrin.gif Kiekviena savaitgali bekeiciancius spalva isskinu. pvz si savaitgali sestadieni isskyniau 2 dezes. osekmadieni isvaziuoant darpraejau, dardeze spalva bekeicianciu priskyniau. taigi dvi dezes is praeito savaitgalio jau namelyje sunokusiu namo parsigabenau, o tris dezes sio savaitgaio skynimo benokstanciu palikau biggrin.gif Jau laukiu brolio, kad issiveztu juos pas save biggrin.gif rusyje vietos stikainiams ( ir tusciu stiklainiu) jau beveik nebera blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 09 08, 14:45)
tai kada sėjat ir sodinat, kad dar nesunoko? maniau, kad aš paskutinė, nes tikrai po visų šalnų į šiltnamį išsodinu, su radiatoriais nevaikštau, bet ir tai jau pagrindinis derlius arba pilve, arba rūsy suštabeliuotas. kybo žali viršūnėse, bet jei juos velnias trauks, tai jau nebe bėda, jau kaip ir atsivalgėm, ir atsargom apsirūpinom

kaip ir kasmet- geguzio pradzioj. bet siemet man dar geguzio vidury salnos pakirto., daugumai teko atzelt nuo nulio, o kai kuriuos is naujo teko atsodint. gal del to g.gif
patirtis tokia, kad niekad nesodinu velyvo derlingumo pomiku. tik ankstyvus ar vidutinio ankstyvumo.
juokinga ir tai, kad netgi polflast pas mane iki siol dar zali doh.gif siti nebuvo nei nusale, nei jokiu kitu bedu istikti. koks trecdalis dar spejo sunokt ir paskui kazkoks stopas doh.gif daigus buvau gavus is mamos, tai pas ja lauke, net ne siltnamyje tie patys daigai derejo, nuderejo, nurove ir pamirso, kad isvis tokie buvo, o pas mane po siai dienai zali.... g.gif
Atsakyti
polfast ir pas mane siltnamyje yra dar zaliu bumbulu . ir ola polkas skinu vis dar . Podsnieznikas , bony`m apskintas bet dar riesuteliu maciau yra . zodziu nera dar nei vieno, kuris atidave viska ir jau reiktu rauti von
Atsakyti
O pas mane pradejo augti bumb8uliukai ant pirmu kekiu, kurios nebuvo 'uzmezge' ir kai kurias netycia palikau nenuskynus tuscias, nes jau nesitikejau ko nors is ju.
O siaip tai labai mazai pomidoru like siltnanyje gal koks pora kg ir nuroviau dauguma , nes ko jiems ten buti tustiems.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 09 09, 00:12)
polfast ir pas mane siltnamyje yra dar zaliu bumbulu . ir ola polkas  skinu vis dar . Podsnieznikas , bony`m apskintas bet dar riesuteliu maciau yra . zodziu nera dar nei vieno, kuris atidave viska ir jau reiktu rauti von

podsnieznikas tik praeita savaite pirma vaisiu sunokino,ir toliau zydi ax.gif ola polka liepos gale pradejom ragaut ,bet ir ji vis dar zydi g.gif sakykit ,jei renki seklas is augalo,kuris realiai turejo vest vaisius pradzioj vasaros,o pradejo tik dabar ,ar kitais metais jis vel neprades nokt tik rudeniop? blush2.gif blush2.gif blush2.gif g.gif sitoj vietoj esu visai zalia,todel ir klausiu blush2.gif doh.gif
Atsakyti
noriu paklausti, kazkas is musu tarpo augino symet Balcius, jei neklystu. Kaip, patiko? Kiek supratau, jis prie zemesniu? Ar skanus, verta auginti?
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 09, 08:38)
podsnieznikas tik praeita savaite pirma vaisiu sunokino,ir toliau zydi ax.gif ola polka liepos gale pradejom ragaut ,bet ir ji vis dar zydi g.gif sakykit ,jei renki seklas is augalo,kuris realiai turejo vest vaisius pradzioj vasaros,o pradejo tik dabar ,ar kitais metais jis vel neprades nokt tik rudeniop? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  g.gif sitoj vietoj esu visai zalia,todel ir klausiu blush2.gif  doh.gif

gonzikai, o gal pas jus irgi zeme "sunki". as tai imu kaskart PRISIGALVOT , kad pas mus zeme priemolis. Saknis uzklijuoja. Gal sunkiau iskart medziagas pasisavina. o paskui kai jau saknu sistema isigazuoja, kai is tos super derlingos molingos zemes gerius ima traukt... ziurek jau ir rudenelis . ir kabo dar melejonas pomidoru ... ir paprikos tuneliuke tik tik pradeda nokt. O sodinau iskart po salnu . geguzes 9 ar 10 diena. g.gif nu nerandu paaiskinimo, juk saulute ta pati visoms sviecia ... bet kai pasiziuriu savam sode pravaziuodama kaip auga SMELIUKYJE, tai ten tokio derliaus nebuna, ir jis zymiai anksciau uzsibaigia. ir gaila ziuret vaziuojant i burokelius kastono dydzio ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 09)
sakykit ,jei renki seklas is augalo,kuris realiai turejo vest vaisius pradzioj vasaros,o pradejo tik dabar ,ar kitais metais jis vel neprades nokt tik rudeniop? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  g.gif sitoj vietoj esu visai zalia,todel ir klausiu blush2.gif  doh.gif

Taip! galima mirksiukas.gif derėjimas dar ir nuo medžiagų priklauso! blokuoja arba tiesiog trūkumas.
Atsakyti