Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

O pas mane tai šiltnamis dar vasariškai atrodo labai. blush2.gif wub.gif Pomidorų daug, nokimas pakankamas. Adija pasakė ir šventa. Tikiuosi deriaus iki lapkričio biggrin.gif biggrin.gif Aišku derlius ne toks kaip liepą, bet užtenka ir sultims ir valgymui ir visiems geriems kaimynams. Dar kai kuriems pomidorams būdingas trūkinėjimas smarkus, bet nieko tokio, tik reikia laiku nuskinti, kad trūkimo vietose nepelytų.

Vasarą buvau sudžiovinus pimidorų, sudėjau juos į popierinį maišelį, o ten žiūriu pilna maistinių kandžių. Nugis viską išmečiau ir nutariau daugiau daryti tik su aliejum. Palade, pasakyk, ką reiškia pas tave recepte paskutinis žodis "pasterizuojama". Užpilama aliejum ir pasterizuojama. Turi galvoje, kad tą aliejų reikia dar užkaitinti? O nekaitintas kuo blogai? Norėčiau kažkaip užkonservuoti džiovntus, kad būtų minimaliai termiškai apdorota, bet maksimaliai apsaugota nuo gedimo ir visokių vabzdžių invazijų.

Dar pasakykit, kas žinot, ar pomidorams gręsia pavojus jeigu šiltnamyje vynuoges užpuolusi miltligė?

Pas mane kiek klausimų susikaupė. Soriukas, jeigu kalbėjote, temos sekti nebespėju... ar keičiate kasmet šiltnamyje žemę? Reikia suplanuoti rudens darbus jau.
Atsakyti
Paliejau savo augintinius, jei subjurs oras, kazin kada teks g.gif Siltnamy lafaaaaa, vasara +32 bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 14, 12:34)
ar keičiate kasmet šiltnamyje žemę? Reikia suplanuoti rudens darbus jau.

O kam?
Sėja sideratus,žemės pagerinimui,pas kitas mulčas pūva ir gerina dirvos struktūrą
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 14, 11:34)
Palade, pasakyk, ką reiškia pas tave recepte paskutinis žodis "pasterizuojama". Užpilama aliejum ir pasterizuojama.

kai užpili aliejumi pomidorus stiklainėliuose, tuos stiklainėlius statai į puodą su vandeniu, pridengi švariais dangtukais, bet neužsuki ir kaitini nuo vandens užvirimo 10 min. paskui stiklainius užsuki, apverti.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 13, 22:50)
Užtat aš į savo šiltnamius retai jau ir beužklystu,nors vienam dar kabaluoja normaliau ,kitam vaizdelis panašus,bet aš tinginė,tai lapų daugiau ir krūva šviežių pažastukų  biggrin.gif

va aš kai kartą savaitėj į šiltnamius užsuku, ir tai trumpam, tai pas mane vaizdas kaip vasarą smile.gif Tankmė žaliuoja, pomidorų masė kabalduoja wub.gif Dabar jau baisiai skanūs hibridai biggrin.gif O jau Bolzano šiuo metu koks grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 14, 21:51)
  Tankmė žaliuoja, pomidorų masė kabalduoja  wub.gif  Dabar jau baisiai skanūs hibridai  biggrin.gif  O jau Bolzano šiuo metu koks grožis  wub.gif

Tai tu dar didesnė tinginė nei aš.Aš nors kažką išskyniau kažkada,vat user posted image.Vienam šiltnamy ir pas mani dar iki kaklo,bet senam jau palyginus prastai.Bet ten skanios vynuogės kaba wub.gif
O man dar hibridai nea,neina schmoll.gif Net tas pats Bolzano nea schmoll.gif Vienžo,kol kas ne badas ,nes ir sulčių šviežių jau nespaudžiu,bo melionų ir aviečių gėrimas man daba vau,o vakuot jau nieko nevakuosiu.Ir tingiu,ir nėr tikslo ax.gif
Man iš hibridų tik Giuljeta valgoma.Ir net nesuprantu,ko jin taip man prilipo g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 14, 20:51)
va aš kai kartą savaitėj į šiltnamius užsuku, ir tai trumpam, tai pas mane vaizdas kaip vasarą  smile.gif  Tankmė žaliuoja, pomidorų masė kabalduoja  wub.gif  Dabar jau baisiai skanūs hibridai  biggrin.gif  O jau Bolzano šiuo metu koks grožis  wub.gif

Pas mane tas pats blush2.gif Nors siltnamiai ant kiemo, bet nera kada iki ju nubristi. Dziaugiuosi,kad bent braskyna susitvarkiau censored2.gif
Atsakyti
man po sios nakties salnu baisu ir iki siltnamiu eit doh.gif
https://www.facebook..._...3756&type=3
:-( pirmas rytas kai masina skust reikejo...
Atsakyti
O aš atradau trečią skanų ir man gražų - Serdce Desdemony. Širdsies formos, geltonas, sultingas ir mėsos turintis. Svarbiausia, kad man patinkančio svorio..apie 400gr
Labai patiko grožiu (man) - Litle Lucky. Geltoni, raudona dėme viršūnėlėje, lyg kokia karūna. Bet raudona ne tik odelė, bet ir mėselėsmile.gif
Patiko Šehrezada. Pūkuotukai, raudoni, dideli, sulčių ir mėsos turintys.
Patinka Fluffy - gelsvi pūkuotukai. Taip gera nuo jų šiltnamyje būti..lyg maži kačiukai,kuriuos norisi glostyti. Tik šie iš praeitų metų auginimo pakliuvo šiemet.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 09 15, 09:05)
O aš atradau trečią skanų ir man gražų - Serdce Desdemony. Širdsies formos, geltonas, sultingas ir mėsos turintis. Svarbiausia, kad man patinkančio svorio..apie 400gr
Labai patiko grožiu (man) - Litle Lucky. Geltoni, raudona dėme viršūnėlėje, lyg kokia karūna. Bet raudona ne tik odelė, bet ir mėselėsmile.gif
Patiko Šehrezada. Pūkuotukai, raudoni, dideli, sulčių ir mėsos turintys.
Patinka Fluffy - gelsvi pūkuotukai. Taip gera nuo jų šiltnamyje būti..lyg maži kačiukai,kuriuos norisi glostyti. Tik šie iš praeitų metų auginimo pakliuvo šiemet.

Nu vat netikiu, kad dar tik tris.. biggrin.gif prašom daugiau įspūdžiais pasidalinti. O aš suprantu, kad gerų - per daug.... Lauke jau tuščia, vakar kad priviriau padažų..ir beliko šiltnamyje likučiai..pas mani ruduo.. blush2.gif
Atsakyti
pagal lapų kiekį jau ruduo šiltnamy, o pagal kabančius bumbolus tai iki kito derliaus užtektų. teks dar padažų pavaryt. šiemet leidau sau visišką prabangą konservavime, jokių cukinijų ir kitų ne tokių garbingų daržovių. viskas iš pomidorų, paprikų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 15 rugsėjo 2014 - 10:05
QUOTE(adija5 @ 2014 09 14, 22:46)
Vienam šiltnamy ir pas mani dar iki kaklo,bet senam jau palyginus prastai.Bet ten skanios vynuogės kaba wub.gif
O man dar hibridai nea,neina  schmoll.gif Net tas pats Bolzano nea  schmoll.gif Vienžo,kol kas ne badas ,nes ir sulčių šviežių jau nespaudžiu,bo melionų ir aviečių gėrimas man daba vau,o vakuot jau nieko nevakuosiu.Ir tingiu,ir nėr tikslo  ax.gif
Man iš hibridų tik Giuljeta valgoma.Ir net nesuprantu,ko jin taip man prilipo  g.gif

aišku, kur jau ten kokie tai pomidorų hibridai bus skanūs blink.gif

O man va Bolzano dabar labai skanūs ir baisiai gražūs - kaip kalėdiniai žaisliukai šviečia wub.gif O jau vaisių primegzta... jei pašildyčiau šiltnamį, turbūt iki Kalėdų laisvai derėtų. Kur patingėjau pažastis paskabyt, jau ir tos su pomidorais. Kai kurios jau ir su sunokusiais.
Norėjau vakar ką nors išrauti, kad erdviau būtų šiltnamy - neradau ką blink.gif Jau ir tie, kur atrodė besibaigiantys, ir tie iš kažkur vaisių prisiaugino. Ai, turėjau vieną kandidatą išmetimui - tą patį Red Pear, bet vyras neleido, kažkuo baisiai jam anas patiko blink.gif Galės vienas juos ir lest.
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 09 15, 06:20)
Pas mane tas pats  blush2.gif  Nors siltnamiai ant kiemo, bet nera kada iki ju nubristi. Dziaugiuosi,kad bent braskyna susitvarkiau  censored2.gif

drinks_cheers.gif analogiškai.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 09 15, 10:03)
šiemet leidau sau visišką prabangą konservavime, jokių cukinijų ir kitų ne tokių garbingų daržovių. viskas iš pomidorų, paprikų

labai teisingai biggrin.gif
Atsakyti