Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

Laba diena,

Atidžiai skaitau jūsų diskusiją, bet nelabai galiu pritaikyti savo vaikeliui, nes jūsų maži, o manajam jau 5 metai. Gal yra mamyčių, kuriems vaikeliai sunegalavo vyresni? Gal ir nereikėtų jaudintis, bet man atrodo, kad jei nesusiimsiu dilgėlinė pereis į rimtesnė ligą.
Mano vienam berniukui dilgelinė (pediatrė taip sakė) jau savaitė. 0,5 tabletės tavegilio nuima dėmes nuo viso kūno parai. Sekmadienį buvo lyg ir apsinuodijęs, labai vėmė, tai dvi dienas (kol negavo maisto) buvo be dėmių. Pati griežčiausia dieta namie ir darželio (o ten nemanau, kad kažką labai jau mandra duoda) maistas vėl iššaukia dėmes.
Ir dar (kvailas klausimas) ar negalėtų praėjus dviem savaitėm po erkės įkandimo pasireikšti alergija?
Dėkoju iš anksto ir ryt ryte tikiuosi rasti kokį nors patarimą ar bent nuorodą :-)
Atsakyti
QUOTE(kadama @ 2006 09 27, 10:21)
Laba diena,

Atidžiai skaitau jūsų diskusiją, bet nelabai galiu pritaikyti savo vaikeliui, nes jūsų maži, o manajam jau 5 metai. Gal yra mamyčių, kuriems vaikeliai sunegalavo vyresni? Gal ir nereikėtų jaudintis, bet man atrodo, kad jei nesusiimsiu dilgėlinė pereis į rimtesnė ligą.
Mano vienam berniukui dilgelinė (pediatrė taip sakė) jau savaitė. 0,5 tabletės tavegilio nuima dėmes nuo viso kūno parai. Sekmadienį buvo lyg ir apsinuodijęs, labai vėmė, tai dvi dienas (kol negavo maisto) buvo be dėmių. Pati griežčiausia dieta namie ir darželio (o ten nemanau, kad kažką labai jau mandra duoda) maistas vėl iššaukia dėmes.
Ir dar (kvailas klausimas) ar negalėtų praėjus dviem savaitėm po erkės įkandimo pasireikšti alergija?
Dėkoju iš anksto ir ryt ryte tikiuosi rasti kokį nors patarimą ar bent nuorodą :-)

Gal cia ne dilgelinė, o laimo liga g.gif irgi demes atsiranda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(melissa @ 2006 09 27, 10:41)
Gal cia ne dilgelinė, o laimo liga g.gif irgi demes atsiranda verysad.gif

tik nemanau, kad nuo tų dėmių tavegyl'is padėtų tongue.gif
Atsakyti
vakar vakare vėl margos berniuko kojos buvo... bet jau ne visas kūnas, vaistų nedaviau. Laukiau kol pajus vaikas nepatogumą kažkokį, tada jau slopinsiu pasekmes. Užmigo, žiauriai išprakaitavo, ryte kūnelis švarus....
Tikiuosi, kad per savaitę kažkoks brudas išsivalė iš organizmo (na, bent jau apmažėjo, kad per odą nelenda) Žiūrėsim kas bus šiandien vakare.

Negi, vyresniems vaikams nepasitaiko alergijų? Ar jau vyresnėlių mamos taip apsipratę su tuo, kad žino kaip tą ligą valdyti.... ax.gif
Atsakyti
Pasitaiko, kadama, ir vyresniems. Mano penkiamečiui irgi kažkas paašaus į dilgėlinę. Pirmąkart sirgo ja žiemą, beveik savaitę mušė rodonom dėmėm, pradėjo nuo veido, kojų, paskui rakos, nugara... Prasirgom ir pamiršau iki praėjusio penktadienio. Nors turėjom bėdų su alergijom nebelaikiau sūnaus alergišku, todėl pusė nakties pragalvojau, kol susigaudžiau, kad nuo alergijos reik duot. Šįkart truputuką pakilo temperatūra, visas kūnas degte degė, o naktį išmuše raudonom dėmėm rankas ir kojas. Keisčiausia, kad iš vakaro labai skaudėjo kojytę, o rtyte skaudama vieta buvo raudona. Po poros dienų naktį atsikėlė verkdamas, kad skauda rankytę, vakar vakare vėl kojytę verysad.gif Labai prakaituoja ir tarsi be sveikatos - žaidžia tik ramius žaidimus, pavargsta, nors paprastai labai energingas vaikas. Ryt darysim kraujo tyrimukus dėl viso pikto. Ir ieškosiu homeopato, nes manau, kad reik gydytis, buvo du kartai, bus, matyt, ir dar.
Beje, tavegylis mums schmoll.gif Pirmoji dilgėlinė aprimo tik kai alergologė paskyrė Zyrteką.
Parašyk, kaip jums sekasi, ar pasveikot?
Atsakyti
Mamytes,

Norejau jusu paklausti, is kur perkat savo alergiskiems vaikuciams mesyte? Noreciau savo zvirbliui duoti triusienos, bet nezinau is kur gauti, kad mesyte butu ekologiska, kad nebutu prisertas tas triusis kombikorma ir antibiotikais del greitesnio augimo, nes butent tokie dalykai labai ir sukelia maziukams alergija.Taigi, is kur perkat gera, ekologiska mesyte g.gif Ir ar jusu vaikuciu nebere nuo triusienos g.gif
Is anksto visoms dekoju wub.gif
Atsakyti
Labukas! Mano sūnui (20 mėn.) jau trečia savaitė beria kojytes ties kelio linkiu. Iš pradžių buvo nedaug, bet kuo toliau-tuo baisiau. Užsiregistravome pas gydytoją, bet pateksim tik po savaitės.Gal kam yra taip buvę? Kažkaip neramu...
Atsakyti
QUOTE(Nykstuke @ 2006 10 11, 15:15)
Labukas! Mano sūnui (20 mėn.) jau trečia savaitė beria kojytes ties kelio linkiu. Iš pradžių buvo nedaug, bet kuo toliau-tuo baisiau. Užsiregistravome pas gydytoją, bet pateksim tik po savaitės.Gal kam yra taip buvę? Kažkaip neramu...

Mums pati baisioji alergija nuo išbėrimų kojų linkiuose prasidėjo verysad.gif

Klausykit, aš nebežinau ką galvoti. Du su puse metų kariaujam su alergija. Reikalas tas, kad padarėm visus įmanomus tyrimus, visi jie duoda neigiamą rezultatą: t.y. nerodo net mažiausio lygio alergijos maistui ar aplinkai. Kai pavasaris, vasara, tai nėra jokių išbėrimų, o va dabar žiūriu ruduo, oras šąla ir vėl prasideda išbėrimai. Gal kam nors taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 12, 15:38)
Mums pati baisioji alergija nuo išbėrimų kojų linkiuose prasidėjo verysad.gif
Klausykit, aš nebežinau ką galvoti. Du su puse metų kariaujam su alergija. Reikalas tas, kad padarėm visus įmanomus tyrimus, visi jie duoda neigiamą rezultatą: t.y. nerodo net mažiausio lygio alergijos maistui ar aplinkai. Kai pavasaris, vasara, tai nėra jokių išbėrimų, o va dabar žiūriu ruduo, oras šąla ir vėl prasideda išbėrimai. Gal kam nors taip buvo?

mums lygiai tas pats, ir nebežinau ,ką daryti, čia įtariu šalčio ir drėgmės kokia nors alergija.
ašjau nebežinau ką daryt, mums tik du metukai. vaikui kol kas tik žandukus beria, būdavo tokie parausta vos ne iki pamėlinavimo, o va dabar prasidėjo dar ir dėmėlėm šlapiuojančiom berti, o kai patepu iricar tai apsausėja tokios šiurkščios pasidaro. hormoninių labai bijau, bet įtariu teks. ir nežinau pas kokį dartarą kreiptis, nes alergolai liepia maistą reguliuot, tik nesuprantu ką reguliuo jei vasara gerai. jei rasit kokią priežastį ir gydymo būdą pasisakykit prašau
Atsakyti
Blogiausia yra tai, kad sunku surasti tos nelemtos alergijos priežąstis verysad.gif Skaičiau, kad polinkį alergijai galima ir paveldėti. Mūsų šeimynoje turbūt taip ir gali atsitikti... Na,o kol kas saugom odelę ir laukiam priėmimo pas gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 10 12, 14:46)
mums lygiai tas pats, ir nebežinau ,ką daryti, čia įtariu šalčio ir drėgmės kokia nors alergija.
ašjau nebežinau ką daryt, mums tik du metukai. vaikui kol kas tik žandukus beria, būdavo tokie parausta vos ne iki pamėlinavimo, o va dabar prasidėjo dar ir dėmėlėm šlapiuojančiom berti, o kai patepu iricar tai apsausėja tokios šiurkščios pasidaro. hormoninių labai bijau, bet įtariu teks. ir nežinau pas kokį dartarą kreiptis, nes alergolai liepia maistą reguliuot, tik nesuprantu ką reguliuo jei vasara gerai. jei rasit kokią priežastį ir gydymo būdą pasisakykit prašau

Mums du su puse. Tai vat, ir aš nežinau, ar verta čia tuos pinigus alergologams kišti, jei akivaizdu, kad ta pati alergija veikia tik rudenį ir žiemą. Vasarą mes viską iš eilės valgėm: nei bėrė, nei dėmių buvo nieko doh.gif O gal čia visai ne alergija g.gif bet nuėjus pas pediatrą vistiek siunčia pas odos gydytoja. g.gif

QUOTE(Nykstuke @ 2006 10 12, 15:19)
Blogiausia yra tai, kad sunku surasti tos nelemtos alergijos priežąstis  verysad.gif  Skaičiau, kad polinkį alergijai galima ir paveldėti. Mūsų šeimynoje turbūt taip ir gali atsitikti... Na,o kol kas saugom odelę ir laukiam priėmimo pas gydytoją.

Tikiuosi, kad jums pasitvirtins tik pačios geriausios naujienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 12, 17:28)
Tikiuosi, kad jums pasitvirtins tik pačios geriausios naujienos 4u.gif

Ačiū smile.gif Būtinai užsuksiu čia papasakoti kaip sekėsi.
Atsakyti