Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Diaaa @ 2015 08 25, 15:08)
bet as ateinu su klausimu. skaiciau anoj temoj,kad iki 50metu jei susergi veziu,tai priklauso nemokami genetiniai tyrimai . sakykit ,gal kuri neseniai daretes? mano mamai neseniai isoperavo augli, tiksliau- pasalino visa kruti ir dali limfmazgiu.

Sveikatos mamai 4u.gif
Dėl tyrimų tai pirmiausiai turi išsitirti mama, siuntimą paimti iš gyd. tik ten eilės doh.gif jei nustatys paveldimą tai tada reikės tirtis ir jums. Bet jei iki šiol giminėje nebuvo, tai labai maža tikimybė, kad dabar nustatys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(draugea @ 2015 08 25, 13:59)
Kaip cia pasveiksi su tokia liga doh.gif Toki klausima turiu del tamoxifeno-kaip su svoriu reikalai? mirksiukas.gif Ar kam padidejo nuo vaistu?Ar greitai dideti pradejo?Nera problema didele tas svoris,bet rubu gaila blush2.gif As per tas chemijas ne tai,kad numeciau,o dar kelis priaugau.Jei dar nuo tamoxifeno prades augti,tai reikes garderoba keist  g.gif  biggrin.gif

Man padidejo svoris nuo tamoksifeno sad.gif Deja...Palaipsniui palaipsniui , taip kaip ir nepastebimai...ale padidejo.

QUOTE(Diaaa @ 2015 08 25, 14:08)
jusu klausimas truputi neskaniai nuskambejo  blush2.gif  yra tu serganciu, pilna, deja  unsure.gif  ne visos tik SM naudojasi,ir nebutinai sia tema skaito..

bet as ateinu su klausimu. skaiciau anoj temoj,kad iki 50metu jei susergi veziu,tai priklauso nemokami genetiniai tyrimai . sakykit ,gal kuri neseniai daretes? mano mamai neseniai isoperavo augli, tiksliau- pasalino visa kruti ir dali limfmazgiu. siandien israse namo,poryt isvaziuoja i sanatorija. noreciau  uzregistruot ,kai grys, i Santariskes genetiniams tyrimams, bet tikrai nezinau nei kur ,nei kaip, gal kas pagelbetumet? 4u.gif

Atsiprasau uz neetiska pasisakyma....Nenorejau nieko iskaudint blush2.gif 4u.gif

Taip. Jei vezys nustatomas iki 50 metu daromas nemokamas genetinis tyrimas. Man dare. O kas man israse siuntima...as dabar nepamenu...O uzsirasyt pas genetika reikia labai is anksto, nes as laukiau eileje gal 3 menesiu, tada atsakymo laukiau dar menesi. Nes mano mamai operuotas auglis, man pasalinta visa krutis. Yra dar sesuo. Bet aciu dievui, netuiu as to geno, kuris lemia vezio atsiradima. Sveikatytes mamai. Sanatorija labai padeda. Atsigaus, sustipres.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 25 rugpjūčio 2015 - 19:42
QUOTE(ingriga @ 2015 08 25, 19:01)
Sveikatos mamai  4u.gif
Dėl tyrimų tai pirmiausiai turi išsitirti mama, siuntimą paimti iš gyd. tik ten eilės  doh.gif jei nustatys paveldimą tai tada reikės tirtis ir jums.

Tai sitiek as suprantu,kad pirma turi tirtis mama ir jei paveldimuma rastu,tada tik as. As ir noriu suzinot,kur mama galiu registruot,nes zinau kad eiles ilgos.
QUOTE(Undzinka @ 2015 08 25, 20:36)

Atsiprasau uz neetiska pasisakyma....Nenorejau nieko iskaudint  blush2.gif  4u.gif

Taip. Jei vezys nustatomas iki  50 metu daromas nemokamas genetinis tyrimas. Man dare. O kas man israse siuntima...as dabar nepamenu...O uzsirasyt pas genetika reikia labai is anksto, nes as laukiau eileje gal 3 menesiu, tada atsakymo laukiau dar menesi. Nes mano mamai operuotas auglis, man pasalinta visa krutis. Yra dar sesuo. Bet aciu dievui, netuiu as to geno, kuris lemia vezio atsiradima. Sveikatytes mamai. Sanatorija labai padeda. Atsigaus, sustipres.

Viskas gerai,as irgi nepiktai,tiesiog tu serganciu tikrai yra, tik turbut daugumai ne SM galvoj..
vat as zinau ,kad priklauso mamai,kad ilgai trunka,kol prieis,istirs,todel ir domiuos-kur skambint,kad butu galima uztegistruot. Siuntima tikrai gaus. Esu ne tik as,auginu dukra,noriu zinot ar yra tikimybe paveldet.
aciu uz linkejimus mamai 4u.gif dziaugiuosi,kad iskart po operacijos gavo sanatorija,pailses,sustipres,atsigaus ax.gif

Dar klausimas- ar pasalinus visa kruti su limfmazgiais yra mazesne tikimybe vel susirgti veziu,ar tai itakos neturi?
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2015 08 25, 21:24)
As ir noriu suzinot,kur mama galiu registruot,nes zinau kad eiles ilgos.

Dar klausimas- ar pasalinus  visa kruti su limfmazgiais yra mazesne tikimybe vel susirgti veziu,ar tai itakos neturi?

1. jei Vilniuje, tai į Sanrariškių klinikas
http://genetika.vhos...=...7&Itemid=53
2. Dėja ne verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2015 08 25, 21:32)
1. jei Vilniuje, tai į Sanrariškių klinikas
http://genetika.vhos...=...7&Itemid=53
2. Dėja ne  verysad.gif

aciu 4u.gif uzteks ,kad zinau mamos asmens koda , galesiu pati uzregistruot? blush2.gif

panasiai ir galvojau ...
kol kas gydytoja sake ,kad prognozes geros, kadangi perpasakojo pati mama,tai jos zodziais - i limfmazgius nebuvo isplite, kas reiskia gerai, kruties audinius(t.y. visa kruti) pasalino. Ar naivu tiketis ,kad sito blogio galbut daugiau ir nesulauksim? man idomu ar ir abi krutis pasalinus yra tikimybe ,kad vezys grys, tik kitame pavidale, t.y. ne krutyje?
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2015 08 25, 21:26)
aciu 4u.gif  uzteks ,kad zinau mamos asmens koda , galesiu pati uzregistruot? blush2.gif

panasiai ir galvojau ...
kol kas gydytoja sake ,kad prognozes geros, kadangi perpasakojo pati mama,tai jos zodziais - i limfmazgius nebuvo isplite, kas reiskia gerai, kruties audinius(t.y. visa kruti) pasalino. Ar naivu tiketis ,kad sito blogio galbut daugiau ir nesulauksim? man idomu ar ir abi krutis pasalinus yra tikimybe ,kad vezys grys, tik kitame pavidale, t.y. ne krutyje?

Santariskese dirba vienintelis onkologas genetikas kiek zinau. As pas ji buvau. Ramunas Janavicius. Siaip buvo idomi patirtis. Kai mama eis pas ji, Jus gait eiti kartu (as ejau su sese). Pries einant apgalvokite, prisiminikte savo gimines ligas, ypac onkologines, nes piesia gimines medi (ligu).
Pas mane analogiska situacija. Pasalinta visa krutis ir visi limzmazgiai. Limfmazgiuose metastaziu nerasta. IIa stadija. Jau 1.5 metu po operacijos jokiu pakitimu. Labai tikiuosi, kad ir nebus, nes tikiu, kad laiku susigriebiau ir laiku isoperavo.
I kokia sanatoria mama vaziuoja?
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2015 08 25, 22:26)
Ar naivu tiketis ,kad sito blogio galbut daugiau ir nesulauksim?

Tik to ir reikia tikėtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2015 08 25, 22:38)
Santariskese dirba vienintelis onkologas genetikas kiek zinau. As pas ji buvau. Ramunas Janavicius. Siaip buvo idomi patirtis. Kai mama eis pas ji, Jus gait eiti kartu (as ejau su sese). Pries einant apgalvokite, prisiminikte savo gimines ligas, ypac onkologines, nes piesia gimines medi (ligu).
Pas mane analogiska situacija. Pasalinta visa krutis ir visi limzmazgiai. Limfmazgiuose metastaziu nerasta. IIa stadija. Jau 1.5 metu po operacijos jokiu pakitimu. Labai tikiuosi, kad ir nebus, nes tikiu, kad laiku susigriebiau ir laiku isoperavo.
I kokia sanatoria mama vaziuoja?

mamos teta yra mirusi nuo kruties vezio, o siu metu balandi palaidojom seneli (mamos teti)- kraujo vezys... abu zmones giminystes rysiais nesusyje,bet kaip sakant del sventos ramybes noretusi padaryt tuos genetinius.
Mamai nustatyta tik pirma stadija, tas lyg ir dziugina. metastaziu limfmazgiuose nera, buvo berods kruties latakuose, ar kazkaip ( negaliu tiksliai pasakyt, nes zinau tik tiek,kiek pati mama pasakojo) todel ir dare kruties mastektomija.
vaziuos i Sventaja ketvirtadieni, prie juros wub.gif 20 dienu. kaip supratau labiausia rankai bus proceduros, nes sunkiai valdo. gryzus laukia chemoterapija dar kazkokia. o tada jau aisku seks nuolatiniai tikrinimai visa likusi gyvenima, as optimistiskai svajoju,kad daugiau blogu ziniu ir neteks girdet rolleyes.gif
Atsakyti
Man dabar idomu labai pasidare,kodel jums salino visus limfmazgius,jei nerado pazeistu?Dabar gi pries operacija nudazo ir tada sprendzia kiek ju salinti.Man pasalino tik sargini,buvau apsidziaugus,bet dabar pradedu abejoti ar teisingai padare.Gal kuriai is jusu paaiskino kodel salino visus limfmazgius?Gaila,kad anksciau nepasidomejau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(draugea @ 2015 08 26, 08:06)
Man dabar idomu labai pasidare,kodel jums salino visus limfmazgius,jei nerado pazeistu?Dabar gi pries operacija nudazo ir tada sprendzia kiek ju salinti.Man pasalino tik sargini,buvau apsidziaugus,bet dabar pradedu abejoti ar teisingai padare.Gal kuriai is jusu paaiskino kodel salino visus limfmazgius?Gaila,kad anksciau nepasidomejau verysad.gif

sito negaliu atsakyt, ne man cia taip, o mamai,tai kiek pati pasakojo ,tiek zinau
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2015 08 26, 08:08)
sito negaliu atsakyt, ne man cia taip, o mamai,tai kiek pati pasakojo ,tiek zinau

Cia gal Undzinka daugiau paaiskins? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(draugea @ 2015 08 26, 07:06)

Nezinau, ka ten dabar dazo, bet kai mane operavo pries 1.5 metu, gydytojas Mudenas nieko man neaiskino labai. Pasake, kad salins kruti visa, nes yra vienas auglys ir daug smulkiu kalci....kalci....na kazkokiu ten dariniu (jau pamirsau). Limfmazgius salino matyt del apsidraudimo ir dar del to, kad auglys buvo tokio dydzio kada jau gali oradet metyt metastazes. Kai po operacijos paklausiau kiek pasalino - atsake visus, kiek maciau. Isvadoje perskaiciau, kad 19 pasalino. Tyrimas parode, kad metastaziu nerasta. Tuo zinoma dziaugiuosi, bet ranka prastai...pazastys uztirpes iki siol, tinsta, skauda. Gavau spalio menesiui talona pas rebilitologa santariskese, masazo reikia.
Atsakyti