Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

Sveikos 4u.gif

Jungiuosi ir aš į šį vilties skyrelį. Nuo birželio intensyviai ieškojau keisto maudimo krūtyje priežasties, pasidariau 3 ekoskopijas pas skirtingus gydytojus. Visi teigė, kad viskas tvarkoj - mastopatija. Ateiti pasitikrinti po metų. Paskutinės ekoskopijos metu buvo matomi padidėję pažasties limfmazgiai, bet jir buvo echogeniški, tai sakė gal kokia infekcija neseniai buvo.
Paskui man pradėjo labai stipriai skaudėti tą limfmazį, apčiuopiau jį. Nuėjau dar sykį pas mamologę ketvirtą ir šiandien jau turiu biopsijos rezultatus: Infiltracinė duktalinė karcinoma, G2. Reakcija su ER teigiama, PR teigiama, HER2 teigiama (3+). Kitą savaitę KT pilvo organų (ekoskopas lyg mato pora židinukų ant kepenų) ir MRT krūtų. Pradžiai chemoterapija.. Visiškas sąmyšis. Neįsivaizduoju, kaip būti optimistu išgrdus tokią diagnozę? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 15, 20:58)
Sveikos  4u.gif

Jungiuosi ir aš į šį vilties skyrelį. Nuo birželio intensyviai ieškojau keisto maudimo krūtyje priežasties, pasidariau 3 ekoskopijas pas skirtingus gydytojus. Visi teigė, kad viskas tvarkoj - mastopatija. Ateiti pasitikrinti po metų. Paskutinės ekoskopijos metu buvo matomi padidėję pažasties limfmazgiai, bet jir buvo echogeniški, tai sakė gal kokia infekcija neseniai buvo.
Paskui man pradėjo labai stipriai skaudėti tą limfmazį, apčiuopiau jį. Nuėjau dar sykį pas mamologę ketvirtą ir šiandien jau turiu biopsijos rezultatus: Infiltracinė duktalinė karcinoma, G2. Reakcija su ER teigiama, PR teigiama, HER2 teigiama (3+). Kitą savaitę KT pilvo organų (ekoskopas lyg mato pora židinukų ant kepenų) ir MRT krūtų. Pradžiai chemoterapija.. Visiškas sąmyšis. Neįsivaizduoju, kaip būti optimistu išgrdus tokią diagnozę?  g.gif  4u.gif

Sveika.
Optimistu nebusi isgirdus sia diagnoze. Taciau pulti panika taip pat nereikia. Patarimas-pries eidama pas gydytoja, chemoterapeuta dominancius klausomus susirasyk ant popieriaus, nes ten nuejus ne velnio neprisininsi ir tiesiog nepaklausi, o paskui kankinsies kad nepaklausei (cia is patirties). As is tu, kurios visgi pasitiki dakratais o ne bobutem ir nepuola gerti uzpiltas rupuzes ar kitokius gerimus blush2.gif Klausyk ka sako daktarai, klausinek, pati domekis. Klausk cia - moterys, praejusios gydymo etapus, patars, na bent jau paguos. Labai reikalinga seimos, draugu parama, ne uzuojauta, o butent palaikymas, bent jau man padejo.
Sveikatos ir stiprybes atlaikant chemija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 03 15, 22:10)
Sveika.
Optimistu nebusi isgirdus sia diagnoze. Taciau pulti panika taip pat nereikia. Patarimas-pries eidama pas gydytoja, chemoterapeuta dominancius klausomus susirasyk ant popieriaus, nes ten nuejus ne velnio neprisininsi ir tiesiog nepaklausi, o paskui kankinsies kad nepaklausei (cia is patirties). As is tu, kurios visgi pasitiki dakratais o ne bobutem ir nepuola gerti uzpiltas rupuzes ar kitokius gerimus  blush2.gif Klausyk ka sako daktarai, klausinek, pati domekis. Klausk cia - moterys, praejusios gydymo etapus, patars, na bent jau paguos. Labai reikalinga seimos, draugu parama, ne uzuojauta, o butent palaikymas, bent jau man padejo.
Sveikatos ir stiprybes atlaikant chemija  4u.gif

ačiū už patarimą. Susirašysiu. Ryt eisiu kaip tik.

Gal kam aiškūs šie faktoriai? Reakcija su ER teigiama, PR teigiama, HER2 teigiama (3+).
Kaip suprantu tas HER2 teigiamas mano atveju nėra gerai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 15, 21:32)

Gal kam aiškūs šie faktoriai? Reakcija su ER teigiama, PR teigiama, HER2 teigiama (3+).

Nera gerai, bet vezys aplamai nera gerai. Vat rytoj pas gydytoja ir klausk visko.
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 15, 20:58)
Sveikos  4u.gif

Paskui man pradėjo labai stipriai skaudėti tą limfmazį, apčiuopiau jį. Nuėjau dar sykį pas mamologę ketvirtą ir šiandien jau turiu biopsijos rezultatus: Infiltracinė duktalinė karcinoma, G2. Reakcija su ER teigiama, PR teigiama, HER2 teigiama (3+). Kitą savaitę KT pilvo organų (ekoskopas lyg mato pora židinukų ant kepenų) ir MRT krūtų. Pradžiai chemoterapija.. Visiškas sąmyšis. Neįsivaizduoju, kaip būti optimistu išgrdus tokią diagnozę?  g.gif  4u.gif

Mano irgi G2, ir visi kiti teigiami ER, PR 80%, ir HER. Reiskia, kad hormoninis, o HER - tai papildomai bus leidziamas Herceptinas. Is vienos puses, ieskant teigiamu dalyku neigiamuose biggrin.gif , hormonini lengviau suvaldyti
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 15, 21:32)

pridursiu G2 irgi pliusas ne G4(daug lengviau pasiduoda gydymui).
Beto kai yra teigiami(kaip mamos onkologe man aiskino)ragai tai uz ju uzsikabinti galima. Pas jus visi trys yra tai gausite ir hormonini ir herceptina(biologine terapija). Jeigu nepaslaptis koks jusu amzius... blush2.gif
Koks guzelio dydis?
Atsakyti
QUOTE(kastonasrudeninis @ 2016 03 16, 13:32)
Mano irgi G2, ir visi kiti teigiami ER, PR 80%, ir HER. Reiskia, kad hormoninis, o HER - tai papildomai bus leidziamas Herceptinas. Is vienos puses, ieskant teigiamu dalyku neigiamuose  biggrin.gif , hormonini lengviau suvaldyti

O likimo draugė. Kaip sekasi gydymas? Gal jau esi po jo?

QUOTE(dendule @ 2016 03 16, 17:44)
pridursiu G2 irgi pliusas ne G4(daug lengviau pasiduoda gydymui).
Beto kai yra teigiami(kaip mamos onkologe man aiskino)ragai tai uz ju uzsikabinti galima. Pas jus visi trys yra tai gausite ir hormonini ir herceptina(biologine terapija). Jeigu nepaslaptis koks jusu amzius... blush2.gif
Koks guzelio dydis?

Man 35 metai. Židinukų krūtyje ne vienas, bet tas didžiausias nesiekia 2 cm.

Buvau šiandien pas chemo, tai ko gero bus 8 chemijos iki operacijos, 4 raudonos, paskui keis ir pridės biologinį vaistą. Viskas priklausys nuo KT pilvo organų ir MRT krūties. Kitą penktadienį žinosiu schemą ir 29 dieną startuosim..
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 16, 18:56)

Buvau šiandien pas chemo, tai ko gero bus 8 chemijos iki operacijos, 4 raudonos, paskui keis ir pridės biologinį vaistą.  Viskas priklausys nuo KT pilvo organų ir MRT krūties. Kitą penktadienį žinosiu schemą ir 29 dieną startuosim..

Sekmes. Svarbiausia - moralinis pasiruosimas. Susimk. Ir tik pirmyn. Kur gydysies?
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 15, 22:32)

Sveika, kiekvienam blogam dalyke matyk gera puse smile.gif Pas tave bet jau viskas teigiama ir HER 3+, ir tik G2, tai is dalies ir gerai, nes tinka ir harmoniniai ir biologiniai vaistai, ir yra valdomas, o vat pas mane visi trys rodikliai neigiami (-), tai vadinamas trigubai neigiamas kruties vezys, ir jis yra, kaip prisiskaiciau internete, pacios blogiausios rusies is kruties veziu ir su blogiausia prognoze, ir tai yra genu mutacija, ir dar G3, o tai reiskai sunkiai valdomas, na bet ka gali pakeisti, ogi nieko. Atlaikiau 8 chemijas, 25 svitinimus ir viskas, toliau herpentino gerti nereikia, nes jis man netinka, kazkurtai pasauly, bando israsti antigena, kuris padetu sergant tokios rusies kruties veziu, bet radau tik viena straipsni, kuriam raso, kad jo kaina 165 000 euru, tai musu lietuvelej jo tikrai nebus turbut niekada, ir ka, gyvenu toliau ir dar zadu gyventi, gryzau i darba ir bus kaip bus, kazkaip kaip ir visos turbut, tikiuos kad viskas bus gerai, nors dar tik pradzia po agresyvaus gydymo, sio menesio gale vaziuosiu pirma karta pasitikrinti po 3 men. Tad laikykis, nenusimink, sekmes tau, ir zinok, kad gyvenimas ties diagnoze nesibaigia, jis dar taves laukia ilgas, bus tu pakalniuku gal, bet bus dar daug ir saules smile.gif , Sekmes.
Atsakyti
murkis murkis, šaunuolė tu! Tiek optimizmo tavyje! Ačiū smile.gif lauksim žinių kaip tau seksis patikrinime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murkis murkis @ 2016 03 16, 20:57)
Sveika, kiekvienam blogam dalyke matyk gera puse smile.gif Pas tave bet jau viskas teigiama ir HER 3+, ir tik G2, tai is dalies ir gerai, nes tinka ir harmoniniai ir biologiniai vaistai, ir yra valdomas, o vat pas mane visi trys rodikliai neigiami (-), tai vadinamas trigubai neigiamas kruties vezys, ir jis yra, kaip prisiskaiciau internete, pacios blogiausios rusies is kruties veziu ir su blogiausia prognoze, ir tai yra genu mutacija, ir dar G3, o tai reiskai sunkiai valdomas, na bet ka gali pakeisti, ogi nieko. Atlaikiau 8 chemijas, 25 svitinimus ir viskas, toliau herpentino gerti nereikia, nes jis man netinka, kazkurtai pasauly, bando israsti antigena, kuris padetu sergant tokios rusies kruties veziu, bet radau tik viena straipsni, kuriam raso, kad jo kaina 165 000  euru, tai musu lietuvelej jo tikrai nebus turbut niekada, ir ka, gyvenu toliau ir dar zadu gyventi, gryzau i darba ir bus kaip bus, kazkaip kaip ir visos turbut, tikiuos kad viskas bus gerai, nors dar tik pradzia po agresyvaus gydymo, sio menesio gale vaziuosiu pirma karta pasitikrinti po 3 men. Tad laikykis, nenusimink, sekmes tau, ir zinok, kad gyvenimas ties diagnoze nesibaigia, jis dar taves laukia ilgas, bus tu pakalniuku gal, bet bus dar daug ir saules smile.gif , Sekmes.

Oi, suklydau, ne herpentino gerti negaliu, o tamoksifeno, o herpentinas yra biologinis vaistas irgi netinka, nes jis tinka tik kai HER (3+) ir yra lasinamas.
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2016 03 16, 18:56)

Buvau šiandien pas chemo, tai ko gero bus 8 chemijos iki operacijos, 4 raudonos, paskui keis ir pridės biologinį vaistą.  Viskas priklausys nuo KT pilvo organų ir MRT krūties. Kitą penktadienį žinosiu schemą ir 29 dieną startuosim..

siunciu pozityvumo sunkus etapas laukia bet tikrai iveikiamas 4u.gif
mano mamai G2 her+++ kiti du neigiami. Gavo pries operacija 4 raudonas poto is taksikanu grupes kazkuri su herceptinu, tai galiu pasakyt ir gydytojai sake ir rezultatas super, labai gerai antras derinys veikia 4u.gif . Svarbu nusiteikti tik optimistiskai! 4u.gif Beje po 8 chemiju jai dare operacija ir jau kai atidare nebuvo ka operuoti smile.gif tik sudziuvusi luksta kur nebuvo net veziniu lasteliu 4u.gif
Beje chemija atlaike buvo sunkiu momentu bet atlaike ir niekada nereikejo atideti o jai 60m
Atsakyti