Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Undzinka @ 2016 03 08, 22:55)
Man liepos menesi salino polipa.

Kuri krutis operuota g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2016 03 09, 10:16)
Kuri krutis operuota  g.gif

Man pasalinta kaire krutis ir limfmazgiai is pazasties. Metastaziu nebuvo. Uztat gavau tik 4 raudonas chemijas. O svytinimo nedave, nes kaipir nebuvo ka svytinti.
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2016 03 08, 22:51)
Manau Tikrai su laiku pamažės/paretės  mirksiukas.gif Man sumažėjo, o gerti sakė nieko su estrogenų negalima  doh.gif ginek. patarė pagerti raminančių Sympathyl
Kiek jau laiko kankiniesi  g.gif
Man vakar polipą pašalino irgi turbūt jo pašalinis poveikis  doh.gif Tikiuosi atsakymas bus gražus kaip ir polipas  biggrin.gif

Karščio priepuoliai kamuoja daugiau nei metus. Tiek laiko jau geriu tą Tamoksifeną. Nuo jo išvešėjusi gimdos gleivinė, balansuoju ant ribos, jei vešės daugiau, teks daryti abrazijas. Ir aptiko gimdoje mijomos užuomazgą. Čia irgi, sako, Tamoksifeno šalutinis poveikis. Man trečia vėžio stadija, su daugybinėmis metastazėmis į limfmazgius, pašalinta dešinė krūtis ir virš 25 suvėžėjusių limfmazgių iš pažasties, iš virš krūtinkaulio. Todėl ir gydymą gavau labai stiprų. Šiuo metu viskas gerai (tfu tfu tfu) tikiuosi, kad išlipau iš tos duobės. O Tamosifeną sakė teks gerti mažiausiai 5 metus, o gali tekti ir visus 10. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2016 03 09, 19:06)
Karščio priepuoliai kamuoja daugiau nei metus. Tiek laiko jau geriu tą Tamoksifeną. Nuo jo išvešėjusi gimdos gleivinė, balansuoju ant ribos, jei vešės daugiau, teks daryti abrazijas. Ir aptiko gimdoje mijomos užuomazgą. Čia irgi, sako, Tamoksifeno šalutinis poveikis. Man trečia vėžio stadija, su daugybinėmis metastazėmis į limfmazgius, pašalinta dešinė krūtis ir virš 25 suvėžėjusių limfmazgių iš pažasties, iš virš krūtinkaulio. Todėl ir gydymą gavau labai stiprų. Šiuo metu viskas gerai (tfu tfu tfu) tikiuosi, kad išlipau iš tos duobės. O Tamosifeną sakė teks gerti mažiausiai 5 metus, o gali tekti ir visus 10. sad.gif

Kažkaip paskaičiau ir pagalvojai ar ne paprasčiau butu pašalintas gimdą su visais priedais (nebent dar vaikų norima susilaukti po ) ,vis vien jau klimaksas.. rizika sumazeja ka ten kas nors atsirast negero gali...taip nedaro?
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2016 03 09, 18:53)
Kažkaip paskaičiau ir pagalvojai ar ne paprasčiau butu pašalintas gimdą su visais priedais (nebent dar vaikų norima susilaukti po ) ,vis vien jau klimaksas.. rizika sumazeja ka ten kas nors atsirast negero gali...taip nedaro?

Jei polipai auga ir gimdos gleivine vesi yra siuloma salinti gimda. Cia sprendzia ginekologas. O be to, jei labai viskas ten vesi, po dvieju metu keicia vaistus - nuima tamoksifena ir skiria kazka kita.
Atsakyti
labas,
iki šiol tik skaitinėdavau šią temutę.
Po 1st. krūties vėžio operacijos (pašalintas auglys, ne visa krūtis), chemoterapeutė, peržiūrėjusi naviko tyrimus, išrašys vaistus, kuriuos turėsiu gerti 5 metus ir siunčia švitintis. Chemoterapijos neskiria. Bet vyras, paskutiniu metu prisikaitęs apie tai, sako, kad visais tokiais atvejais skiriama chemoterapija, nors tu ką doh.gif
Lyg ir reiktų džiaugtis - negausiu chemijos ir gerai.
Gydytoja vizito metu paaiškino man kiekvieną tyrimų rodmenį. Noriu pasakyt, neskyrė aklai man tokio gydymo. Bet va, pasėjo, maniškis nerimo grūdą, o jis šiuo metu labai gajus unsure.gif
Svarbiausia, kad ir čia skaitydama neužtikau, kad kas nors būtų išvengęs chemijos... Gal vis tik yra tokių, ir galėtų pasidalinti patirtimi?
Atsakyti
QUOTE(JuVyTa @ 2016 03 09, 19:45)

Aš irgi nuo chemijos išsisukau mirksiukas.gif Jie turi planus, pagal juos skyria gydymą.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2016 03 09, 18:06)

o išvešėjus gimdos gleivinei, atsiradus miomoms, polipams ir pan. kažkokius jaučiat pašalinius reiškinius ? kiek skaičiau, tai tepliojama tarp mėnesinių. Bet kadangi man dirbtinis klimaksas su visom karščio bangom, tai ir nebesergu daugiau nei metus. Ir dar susimasčiau ar su ultragarsu tikrinama ar nėra visų šitų gėrybių.
Beje, savaitę negėriau Tamoxifeno. Sirgau, turėjau temperatūros, gerklę siaubingai skaudėjo ir tamoksifenas buvo pasibaigęs, na žodžiu biggrin.gif , taigi karščio bangos aprimo, paskui vėl pradėjau gerti - atsinaujino sad.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonasrudeninis @ 2016 03 14, 13:12)
o išvešėjus gimdos gleivinei, atsiradus miomoms, polipams ir pan. kažkokius jaučiat pašalinius reiškinius ? kiek skaičiau, tai tepliojama tarp mėnesinių. Bet kadangi man dirbtinis klimaksas su visom karščio bangom, tai ir nebesergu daugiau nei metus. Ir dar susimasčiau  ar su ultragarsu tikrinama ar nėra visų šitų gėrybių.
Beje, savaitę negėriau Tamoxifeno. Sirgau, turėjau temperatūros, gerklę siaubingai skaudėjo ir tamoksifenas buvo pasibaigęs, na žodžiu  biggrin.gif , taigi karščio bangos aprimo, paskui vėl pradėjau gerti - atsinaujino sad.gif

Vartojant Tamoksifeną būtina ginekologo nuolatinė priežiūra, kas 3 mėn. atliekama gimdos echoskopija. Man irgi sukėlė dirbtinį klimaksą. Dėl išvešėjusios gleivinės ir miomos nejaučiu jokio diskomforto.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2016 03 14, 19:49)
Vartojant Tamoksifeną būtina ginekologo nuolatinė priežiūra, kas 3 mėn. atliekama gimdos echoskopija. Man irgi sukėlė dirbtinį klimaksą. Dėl išvešėjusios gleivinės ir miomos nejaučiu jokio diskomforto.

Man kas pusmetį tikrina, bet be echoskopijos, tik tepinėlį paima g.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonasrudeninis @ 2016 03 15, 14:29)
Man kas pusmetį tikrina, bet be echoskopijos, tik tepinėlį paima  g.gif

Nemanau, kad tepinelis parodytu ar isvesejus geivine ir ar yra polipas. Tik echoskopija ta parodo. Ir echoskopija ne per pilva, o per maksti
Nors turejau ir polipa (1cm) ir tebeturiu mioma (tiksliau dali jos, nes salinant polipa pasalino ir dali miomos, kiek pasieke per apacia)- jokiu salutiniu pojuciu nebuvo. Tik kol dar buvo menesines, del miomos jos budavo labai gausios ir gerokai ilgesnes sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 03 15, 14:47)
Nemanau, kad tepinelis parodytu ar isvesejus geivine ir ar yra polipas. Tik echoskopija ta parodo. Ir echoskopija ne per pilva, o per maksti
Nors turejau ir polipa (1cm) ir tebeturiu mioma (tiksliau dali jos, nes salinant polipa pasalino ir dali miomos, kiek pasieke per apacia)- jokiu salutiniu pojuciu nebuvo. Tik kol dar buvo menesines, del miomos jos budavo labai gausios ir gerokai ilgesnes sad.gif

Ačiū labai, reiškias reikės pasakyti, kad apžiūrėtų geriau lotuliukas.gif mėnesinės kaip baigėsi po antros chemoterapijos, tai jau daugiau nei pusantrų metų kaip nėr, na ir nepasigendu biggrin.gif
Atsakyti