Meilę skelbiantis balsas- be pradžios ir pabaigos- visai arti. Akimirksniu jis-mano viduje- švelnus,hipnotizuojantis, visus kitus garsus sugeriantis balsas tirpdė kūną beribiam meilės šauksme kartu su akimirkos troškimu, kad balsas ištaręs žodžius "Aš myliu" ir kūne apsigyvenęs, išlaisvintų laiką be meilės "iki" ir "po" ir išsaugotų skaidrią erdvę sielos judėjimui būsimajame laike. Sąmonės akimirka- išduoda deja,mano pačios balsą- vienatvės balsą, kuris pasklidęs po visą kūną, įdvasina kiekvieną kūno ląstelę pasikartojančių žodžių "Aš myliu tave" būtimi bei jų slapta prasme.
Kodėl dažniau sakoma Tai bus tau gera pamoka nei Buvo gera pamoka? Veik visas alkoholio pamokas išmokau būdamas dvidešimt ketverių. Tačiau, bergždžiai užmušinėdamas kančią dauginantį laiką, inertiškai girtavau iki keturiasdešimt trečio gimtadienio. Liko kelios alkoholiu sulietos draugystės. Tik štai tų draugų nebėra. /Aidas Marčėnas/
Ir širdis, ir tas pats kūnas, ir kraujas, kuris tebegali ir mylėti, ir kentėti, ir gailėtis, ir atmintis, o tai vis dėlto gyvenimas. /Fiodoras Dostojevskis/
... meilei reikia pinigų... Jinai tars jam: "Aš esu tavo ...", ir jis tuojau griebs ją ir išsiveš, taigi reikia, kad būtų kuo išsivežti. /Dostojevskis, Fiodoras. Broliai Karamazovai, 2 tomas. Vilnius: Vaga. 1986, 424p./