Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

garbanegarbane 4u.gif čia laiptinė? O kaip palangę pasiekiat?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 04 06, 22:17)
garbanegarbane  4u.gif čia laiptinė? O kaip palangę pasiekiat?

Taip, čia laiptinėj tas altorius įrengtas. O palangę pasiekiu kopėčiom. Reikia gi išnaudot kiekvieną laisvą kampelį biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2015 04 06, 19:21)
įspūdinga - ir altorius, ir žiedelis wub.gif

Atgaiva - man šis kampelis
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2015 03 19, 16:19)
Sveikos,

norėčiau pasiteirauti kuo skiriasi Pelargonium odoratissimum ir Pelargonium graveolens. Prie abiejų yra paminėta, kad tai vaistinis augalas, liaudiškai vadinamas "Jeronimu". Arba man kaip tam posakyje, "kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių". Kažkaip susipainiojau.
Ir dar - ar "Jeronimų" skiriasi lapų forma. Kaip pavyzdys:
http://www.ve.lt/nau...rgonija-551026/
ir (atsiprašau autorės, kad pasinaudoju nuotrauka, bet geresnės ir aiškesnės foto neradau)
http://www.supermama...?...&p=68713622 Na gal dar čia pakankamai aiški foto
https://notdabblingi...ium-graveolens/
Vieni lapai smulkesni, daugiau karpyti, kiti mažiau. O gal čia skirtingi augalai???? Tai kas yra kas? Gal kuri "išvesit" iš šio tamsaus miško. Ačiū
Nežinau kurią kaip pakrikštyti smile.gif
My Webpage

Gal kiek padės ši nuoroda. Aš jau saviškių vardus radau.
http://www.geraniums...com/roseger.htm
Atsakyti
Keliu temutę į viršų...
Honeywood Susan pirmi žiedukai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 04 07, 11:17)
Gal kiek padės ši nuoroda. Aš jau saviškių vardus radau.
http://www.geraniums...com/roseger.htm

Ačiū labai smile.gif

QUOTE(Garbanegarbane @ 2015 04 11, 17:18)
Keliu temutę į viršų...
Honeywood Susan pirmi žiedukai

Kokia švelni gražuolė 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
esu "šviežia" pelargonijų augintoja, turiu keletą klausimėlių - jei kuri nepatingės paaiškint, būsiu labai dėkinga 4u.gif
Žodžiu, taip. Ši žiema buvo pirmoji mano pelargonijom. Kelios neišgyveno sad.gif. Supratusi, kad sąlygos nebuvo geros (tamsu, drėgna), kokiam vasario mėn. puoliau gelbėt - išnešiau į šviesesnę, sausesnę, šiltesnę patalpą. Gyvosios jau buvo prisiauginę tokių liaunų, ištįsusių, vos žalių atžalų, kurias kiek vėliau truputį atsigavusias nurėžiau, įmerkiau vandenin, bet kaip suprantu, šaknų jos taip ir neišleis. Kol kas lieju mažai.

Klausimas Nr.1: ar jau galima jas nešti į šiltnamį? Iki kokios min temperatūros jos ten galėtų saugiai būti, kada reikėtų nakčiai pargabenti?

Klausimas Nr.2: dabar jos yra vazonuose, auga ten nuo pernykščio sezono. Kada galima jas persodinti? Norėčiau persodinti į lovelius. Ar palikti visą seną žemę, ar nukratyti nuo šaknų?

Klausimas Nr.3: ar reikėtų persodinus iš karto pradėti tręšti? Kokiomis trąšomis? Tikriausiai dar ne tomis, kurios skirtos žydinčioms gėlėms (kažką tokio skaičiau, bet neatsimenu, kur. Nepykit, jei tai buvo šitoj temoj). Gal galite konkrečius trąšų pavadinimus paminėti...

Klausimas Nr.4: mano krūmai labai negražūs - nupjovus buvau nelabai žemai, o atžalas leidžia tik aukštai, tai toks negražus, plikas kotas styro... Ar įmanoma pagerinti situaciją? Kiek reikėtų nurėžti prieš kitą žiemą?

Na, gal tiek, gana įkyrėti biggrin.gif

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Sveika kavasucitrina 4u.gif
Kadangi maniškės kasmet žiemoja tokiomis sąlygomis, tai parašysiu kaip aš darau.Kitos gal papildys.

Kadangi gyvenu daugiabutyje ir turiu darželį prie namo,tai maniškės šiltuoju metų laiku gyvena lauke, o žiemoja tamsiame, drėgname su pliusine temperatūra rūsyje. Prasidėjus šalčiams,susodinu į vazonus ir nieko nedarydama, krūmus su žiedais sunešu į rūsį. Šiemet net visiškai nelaisčiau. Vasario mėnesį parsinešiau į namus, visas išėmiau iš vazonų, kadangi buvo sausos, tai savaime aišku, kad išsiėmė plikomis, sausomis šaknimis. Nugenėjau kiek man reikėjo,susodinau į naują subsratą ir gerai palaisčiau. Kai atsprogo ir pradėjo augti tada pradėjau tręšti. Aš namuose tręšiu su skistomis trąšomis,skirtomis pelargonijoms, o lauke su barstomis trąšomis.

Kažkada seniau prieš nešdama į rūsį nugenėdavau, bet man toks būdas nepatiko. Kadangi jos pradėdavo leisti tokius baltus, kaip bulvės daigai ūglius. Kai parsinešdavau,tai kiti pažaliuodavo, kiti nuvysdavo.Man labiau patinka genėti vasario mėn kai parsineši. Galima ir kovo mėnesį parsinešti,bet aš anksčiau parsinešu,nes norisi į lauką išnešti jau su pumpurais ar jau žydinčias.
Ir nereikia gailėti patrumpinant šakas kad ir kokios gražios jos būtų. O dabar nu ką jau padarysit, arba tokias auginti arba nugenėt kiek norit, dar spės sužaliuoti tik žydės vėliau.

Kada nešti į šilnamį nežinau, aš į lauką nešu kai praeina šalnos. Rudenį,tai jos pakelia iki -2-3 šalčio,bet tada oras palaipsniui vėsta ir jos būna užsigrūdinusios.

Va kaip dabar atrodo maniškės. Laukiu nesulaukiu kada atšils,nes atsibodo tas apsikrovimas,pilna palangė ir stalas ir vis auga ir vis reikia daugiau vietos. Vis žadu palikti lauke ir visų nenešti namo, bet kai ateina ruduo,tai oi dar šitą, dar šita graži ir rezultate visos susikausto rūsį biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 04 12, 10:54)
Sveika kavasucitrina 4u.gif

vaaaau, kiek naujo sužinojau bigsmile.gif
nusikopinau, išsisaugojau
ačiū Jums labai labai 4u.gif
kai kuriuos patarimus dar šiemet panaudosiu, bet dauguma kitam sezonui liks smile.gif. Dabar mąstau - pjaut man dar jas dabar ar ne... g.gif. Jaučiu, kad dalį pjausiu - tas, kurios negražiausios.
Jūsų augaliukai tiesiog tobuli pagal mano 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 12 balandžio 2015 - 10:17
QUOTE(Vidam @ 2015 04 12, 09:54)

Reiks siemet pabandyt isnest i rusi ir uzmirst (jei bus imanoma uzmirst)
O jus nauju daigu neshaknydinat? Jei taip, tai kada? Kai atsigauna?
Atsakyti
Vidam, pasirodyk savo daugiabučio aplinką. Gal kokią idėją pamesi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(spoorga @ 2015 04 12, 11:23)
Reiks siemet pabandyt isnest i rusi ir uzmirst (jei bus imanoma uzmirst)
O jus nauju daigu neshaknydinat? Jei taip, tai kada? Kai atsigauna?

Aš anksčiau kelis kartus palaistydavau per visą laiką,o šiemet tiesiog taip išėjo. Ir gerai gavosi,nei viena nenunyko. Visaip esu išbandžiusi, kai turėjau mažiau tai ir kambaryje laikydavau, paskui sužinojau kad jos ir rūsyje išgyvena.

Aš šitų kai parsinešu nedauginu,nors kai pagalvoji,na ir kas kad lapai nudžiuvę, bet šakos tai gyvos g.gif manau kad prigytų , bet kadangi aš jų ir taip per daug turiu,tai net nepagalvojau apie tai biggrin.gif O norinčius apdalinu kai būna naujų atžalų smile.gif jei noriu savo atsinaujinti,nes po kelių metų vis genint jos nebegražios pasidaro, tai bet kada prisilaužau atžalų, juk jas galima dauginti ištisus metus mirksiukas.gif

Amiala paieškosiu pernykščių nuotraukų, tik reiks kad ir kokia pelargonija papultų,kad būtų į temą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 04 12, 10:47)
tai bet kada prisilaužau atžalų, juk jas galima dauginti ištisus metus mirksiukas.gif

Mhmm... g.gif Bet man geriausia isisaknydinasi pavasari. Va dabar- kisi i zeme ar i vandeni ir saknu "akyse" daugeja. Saknydinu nuo mineralinio vandens taroje- labai gerai matosi sakneles biggrin.gif O va rugpjuti tai vargau, o po to vargau visa ziema. Ir "vaikuciai" vargo visa ziema ant palangiu.
Jei pavyktu issaugoti, tai jusu patarimas nest i rusi thumbup.gif

P.s. ne tik Amiala
laukia jusu groziu mirksiukas.gif
Atsakyti