Mikra anglia (2014) - ploju atsistojus Leejai už rekomendaciją ir filmo kūrėjams už galimbę tokį gėrį pamatyti. pilnas jausmo, išgvenimo, supratimo, meilės, netekties ir grožio. toks jis man subtilus, malonus akiniai, skaudus širdžiai... skirtas sakyčiau moteriškai publikai. labai labai patiko, nors pabaiga šiek tiek viską sugadino, negi ji iš širdgėlos mirė, juk tai kaip ir nelabai realu..
QUOTE(Prietarai @ 2014 09 16, 13:34)
Mikra anglia (2014) - ploju atsistojus Leejai už rekomendaciją ir filmo kūrėjams už galimbę tokį gėrį pamatyti. pilnas jausmo, išgvenimo, supratimo, meilės, netekties ir grožio. toks jis man subtilus, malonus akiniai, skaudus širdžiai... skirtas sakyčiau moteriškai publikai. labai labai patiko, nors pabaiga šiek tiek viską sugadino, negi ji iš širdgėlos mirė, juk tai kaip ir nelabai realu..
aaa, kaip puiku, kad pažiūrėjot!!!

QUOTE(laTulipe @ 2014 09 09, 16:23)
Jis yra pastatytas pagal paaugliams skirtą knygą, todėl ir filmas atrodo būtent jiems labiau skirtas.
O The Broken Circle Breakdown tai nepalyginamai geresnis
Aš apleidau visko žiūrėjimus. Tai paskutinis prieš savaitę matytas filmas buvo An American Crime (2007) - kaip kažkada aprašydama The Girl Next Door rašiau, kad įsinorėjau jį pažiūrėti, nes pati istorija turėtų tikroviškiau atrodyti. Filmas kaip ir neblogas, didžioji dalis žiaurumų paliekami žiūrovų fantazijai, nuo pat pradžių įterpiamos scenos iš teismo posėdžio, taigi, net ir nežinant istorijos nuspėti, kad kažkas čia blogo įvyks, turėtų būti lengva. Palengva einama prie kulminacijos. Bet va kažkaip su emocijomis buvo prastai, nepalietė manęs jis, gal kad jau pakankamai anksčiau dėl šios istorijos (kad ir kiek kitokios interpretacijos) prisinervinau
O gal tiesiog iki galo įtikinti šiam filmui manęs nepavyko. Nežinau. Vietomis nuobodokas, laiko tėkmės pajausti visai nepavyko. Bet bent jau vienam kartui vertas pažiūrėti (o ir Gertrūdos personažas puikiai perteiktas).

Aš apleidau visko žiūrėjimus. Tai paskutinis prieš savaitę matytas filmas buvo An American Crime (2007) - kaip kažkada aprašydama The Girl Next Door rašiau, kad įsinorėjau jį pažiūrėti, nes pati istorija turėtų tikroviškiau atrodyti. Filmas kaip ir neblogas, didžioji dalis žiaurumų paliekami žiūrovų fantazijai, nuo pat pradžių įterpiamos scenos iš teismo posėdžio, taigi, net ir nežinant istorijos nuspėti, kad kažkas čia blogo įvyks, turėtų būti lengva. Palengva einama prie kulminacijos. Bet va kažkaip su emocijomis buvo prastai, nepalietė manęs jis, gal kad jau pakankamai anksčiau dėl šios istorijos (kad ir kiek kitokios interpretacijos) prisinervinau

O man kaip tik the girl next door atrodė kaip parodija po šito filmo.
QUOTE(mjforever @ 2014 09 16, 07:32)

Lucia de B. Olandijos filmas, apie vieną tikrą garsią olandų bylą, įtariant med. seselę serijiniu slaugomų pacientų žudymu. Patiko, kaip istorija.
Pats filmas silpnas, bet istorija sukrečianti. Labai labai šlykštu, kad atsakingi už tai asmenys nebuvo nubausti.
Winter's Bone (2010)
100 min - Drama
kaip ir lyg ir patiko... bet buvo nuobodu žiūrėt, tas monotoniškas ėjimas ir ieškojimas, nusmurgusi aplinka, veikėjai.. tik pabaiga ir pataisė reikalą, todėl nežinau kaip vertinti, nes pražiūrėti kankinantis visą filmą ir tik likus dešimčiai minučių iki pabaigos sulaukti kažko intriguojančio ir įdomaus, manau, nėra labai gero filmo požymis
100 min - Drama
kaip ir lyg ir patiko... bet buvo nuobodu žiūrėt, tas monotoniškas ėjimas ir ieškojimas, nusmurgusi aplinka, veikėjai.. tik pabaiga ir pataisė reikalą, todėl nežinau kaip vertinti, nes pražiūrėti kankinantis visą filmą ir tik likus dešimčiai minučių iki pabaigos sulaukti kažko intriguojančio ir įdomaus, manau, nėra labai gero filmo požymis

Per tv pažiūrėjau trijų dalių vokiečių Unsere Mütter, unsere Väter/2013. Beje, filmuotas ir Lietuvoje. Keli lietuvių aktoriai biškelį pasirodo.
Man patiko, gera vaidyba, gera režisūra. Pasiskaičiau, kad jis sukėlė daug nepasitenkinimo tiek rusams, tiek lenkams. Tai suprantama, karo tematika labai jautri. Bet aš nesigilinu į tuos reikalus, man filmas patiko.
Žodžiu, apie penkis draugus, susitinkančius kavinėje prieš iškeliavimą į frontą. Jie galvoja, kad viskas baigsis greit ir susitaria per Kalėdas vėl susieit. Tačiau viskas trunka daug ilgiau ir jų gyvenimai skirtingai klostosi karo verpetuose.
Man patiko, gera vaidyba, gera režisūra. Pasiskaičiau, kad jis sukėlė daug nepasitenkinimo tiek rusams, tiek lenkams. Tai suprantama, karo tematika labai jautri. Bet aš nesigilinu į tuos reikalus, man filmas patiko.
Žodžiu, apie penkis draugus, susitinkančius kavinėje prieš iškeliavimą į frontą. Jie galvoja, kad viskas baigsis greit ir susitaria per Kalėdas vėl susieit. Tačiau viskas trunka daug ilgiau ir jų gyvenimai skirtingai klostosi karo verpetuose.
QUOTE(klementyna @ 2014 09 09, 14:44)
THE FAULT IN OUR STARS - žiūrint filmą apėmė dvejopi jausmai. iš vienos pusės labai jautrus filmas, kuris privers verkti visas/us mažybinių žodėlių mylėtukes. filmas negali nepaliesti net kiečiausios širdies, nes į vieną krūva sudėta visa puokštė skaudžių temų - meilė, draugystė, liga, mirtis, tačiau buvo vietų ,kurios erzino, nes labai dirbtinai ir neįtikinamai buvo bandoma išprovokuoti žiūrovo jausmus, trūko įsijautimo į filmą, kai absoliučiai išgyveni kartu su filmo veikėjais. nesąmoningai lyginau šį filmą su lūžęs gyvenimo ratas, pastarasis daug stipresnis. kažkas jau rašė šiame forume, kad the fault in our stars gal labiau skirtas paaugliams, toks pat įspūdis susidarė ir man. 

Prieš savaitę kaip tik žiūrėjau šį filmą. Galbūt dėl to, kad tiesiog buvau senokai pratrūkusi, bet verkiau kaip maža mergaitė... vyras jau net nieko nebesakė, tik apsikabinęs laikė

Vakar žiūrėjau ENDLESS LOVE. Verkiau mažiau (gal dėl to kad prieš savaitė išsiverkiau

Nothing Personal (2009)
85 min - Drama
oi, koks "mano" filmas, labai patiko. Beveik be žodžių, bet ir taip viskas aišku: apie olandę moterį, palikusią už savęs praeitį ir išėjusią į niekur. Nerekomenduoju niekam, bet, kaip radau komentarą prie jo - kolekcinis.
Asmeniškai man, tai kažkas tarp Into the wild ir The girl on the bridge
85 min - Drama
oi, koks "mano" filmas, labai patiko. Beveik be žodžių, bet ir taip viskas aišku: apie olandę moterį, palikusią už savęs praeitį ir išėjusią į niekur. Nerekomenduoju niekam, bet, kaip radau komentarą prie jo - kolekcinis.
Asmeniškai man, tai kažkas tarp Into the wild ir The girl on the bridge

Ką tik po "The girl next door".. Velniop, geriau būčiau nežiūrėjusi
Baisiausia, kad tai pagal tikrą istoriją pastatytas filmas (tikroji istorija dar žiauresnė).
Filmas, kuriam įvertinimo duoti negaliu.

Filmas, kuriam įvertinimo duoti negaliu.
pažiūrėjau pora filmų, kuriuos radau būtent šio skyrelio dėka. abu labai patiko:
The Magdalene Sisters (2002) - panašu labai į Song for a Raggy Boy (2003) , tik apie mergaites. skaudus, niūrus, geras filmas.
Festen (1998) - čia buvau prisiskaičiusi tokių apibūdinimų kaip "skaudi, baisi, tragiška drama". mano įspūdis šiek tiek kitoks. man ten gryna tragikomedija, juodas jumoras. jau buvau sunerimus, gal čia mano jumoro jausmas kažkoks iškrypęs, bet paskaičius IMDB komentarus nurimau. ne mano vienos
labai geras filmas.
panašu, kad komentarai apie filmą (ir mano pačios irgi) tik dar labiau skatina pažiūrėti
ach ta žmogiškoji prigimtis. man irgi taip buvo, nepaklausiau protingo patarimo nežiūrėt. ką gi, pačios kaltos 
tiesa, dar vieną filmą žiūrėjau kitoj temoj rekomenduotą:
The Alphabet Killer (2008) - tai visai nieko gero. labai silpnokas. pagrindinės aktorės vaidyba tokia prasta, kad kai kuriose vietose, kai rodomi iš principo baisūs dalykai, norėjosi kvatoti iš jos veido išraiškų. pats siužetas ganėtinai klišinis, apie vaikų žudiko maniako paieškas, bet su normalia vaidyba gal būtų visai nieko. dabar visiškai ne kažką.
The Magdalene Sisters (2002) - panašu labai į Song for a Raggy Boy (2003) , tik apie mergaites. skaudus, niūrus, geras filmas.
Festen (1998) - čia buvau prisiskaičiusi tokių apibūdinimų kaip "skaudi, baisi, tragiška drama". mano įspūdis šiek tiek kitoks. man ten gryna tragikomedija, juodas jumoras. jau buvau sunerimus, gal čia mano jumoro jausmas kažkoks iškrypęs, bet paskaičius IMDB komentarus nurimau. ne mano vienos

QUOTE(BevardeX @ 2014 09 20, 22:37)
panašu, kad komentarai apie filmą (ir mano pačios irgi) tik dar labiau skatina pažiūrėti

tiesa, dar vieną filmą žiūrėjau kitoj temoj rekomenduotą:
The Alphabet Killer (2008) - tai visai nieko gero. labai silpnokas. pagrindinės aktorės vaidyba tokia prasta, kad kai kuriose vietose, kai rodomi iš principo baisūs dalykai, norėjosi kvatoti iš jos veido išraiškų. pats siužetas ganėtinai klišinis, apie vaikų žudiko maniako paieškas, bet su normalia vaidyba gal būtų visai nieko. dabar visiškai ne kažką.
QUOTE(Monmorensi @ 2014 09 21, 13:11)

bet tas jumoras niekaip nesušvelnina, o kartais net pabrėžia savižudybę ar prievartavimus

QUOTE(LEEja @ 2014 09 21, 12:34)
bet tas jumoras niekaip nesušvelnina, o kartais net pabrėžia savižudybę ar prievartavimus

na taip, bet jumoras yra. pagal atsiliepimus aš įsivaizdavau, kad jo ten neturėtų būti. dėl to vietom jaučiausi keistokai žiūrėdama