QUOTE(Verteris @ 2014 12 07, 14:49)
O gal pirma paskaičiuoti šilumos kwh kainą iš dujinio ir granulinio katilo? Po paskutinio kainų pokyčio, dujinio katilo šilumos kaina gal tik kokiais 10% brangesnė, nei iš granulinio (čia skaičiuojant 1,45 lt/m3 dujų ir 600-650 lt/tona granulių).
Šokolade, jei nesiruošiat/negalite statyti akumuliacinės talpos, tada geriau žiūrėkit pigius paprastus katilus - nugesinto/uždusinto generacinio katilo naudingumas bus žemas, tas pats kas paprasto katilo, todėl nematau prasmės mokėt už jį daugiau. Aš jūsų vietoje statyčiau kokį paprastą ketinį viadrusą. Arba, jei vyras ūkiškas ir katilinėje normalaus aukščio lubos, gal net kokios 'žvakės' variantą pasvarstyčiau. Tik kad su tokiu katilu susidraugauti/susireguliuoti ilgai gali užtrukti
na dabar tos dujos atpigusios, bet kiek ilgai laikysis tokia kaina neaisku ir manau netolimoje ateityje jos labai smarkiai brangs, zinoma brangstant dujoms brangs viskas ir malkos ir granules...
esmė tame kad vyras nera ūkiškas ir šiuose reikaluose yra visiškai žalias

na esame abu asfalto vaikai uzauge daugiabuciuose ir apie peciu kurima nieko nenusimanome, kad būtų ūkiskas manau taip smarkiai ir nesvarstytume ka deti

lubos nera labai aukstos
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2014 12 07, 14:53)
dėl dujų galbūt.. žmogus paklausė aš atsakiau.

šiuo metu mūsų granulinis iškeliavo į naują namą, senas liko šildomas dujom. naujam name nėra dujų, todėl stovi granulinis.. mane tiesiog nustebino santechniko pasitalai kad kieto kuro sumontuot yra galimybės o granulinio - ne.. gi esmė ta pati.
Šokolade, mano vyras jau n metų dirba su šildymo sistemom.. mes per savo gyvenimą neturėjom tik šilumos siurblių

net kolektorius ant namo stogo sudėtas

malkinį keitėm į granulinį dėl patogumo
mes pirkom nama, kuriame anksčiau stovejo dujinis ( ji paliko) ir malkinis ( šį išsiveže

) peciai