Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Noriu paklausti, del ko labai rasoja vazono sieneles (laisciau pries 5 dienas, kambario temperatura 16 laipsniu)? Ka daryti kai dziuna orines saknys?
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2015 02 02, 12:22)
Deja neturiu nuotraukų. Buvo rožinis vienspalvis, namuose pražydo baltas su rožinėm dėmėm blink.gif

tai internete gausu falenopsių nuotraukų, gal parinksite panašias smile.gif kaip suprantu, buvo toks, tapo kažkoks toks? kaip ir sakiau, tikėtina, kad kažkuris iš tėvų, senėlių ar prosenelių buvo dėmėtas, tai ir pražydo taip. arba susipainiojote savo orchidėjose smile.gif

QUOTE(IevaLaz. @ 2015 02 02, 19:02)
Noriu paklausti, del ko labai rasoja vazono sieneles (laisciau pries 5 dienas, kambario temperatura 16 laipsniu)?

Ka daryti kai dziuna orines saknys?

vėsu, substratas blogai džiūsta, tai ir susikaupia drėgmė. esant tokiai temperatūrai reikėtų saikingai laistyti, gal net tik purkšti, ir kartais tik perlieti vazoną vandeniu. dėl užsilaikančios drėgmės gali pradėti pūti šaknys.

drėkinti orą aplink augalą.
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2015 02 01, 20:33)
Žinoma, kad geriau specialus substratas, bet jei nėra kur arti ir reiks ilgai laukti, tai geriau dabar išrankioti žieves ir sodinti į jas, nes taip kaip pas jus pasodinta nėra gerai smile.gif

Is viso maiso ciut pririnkau vazonui. Nes musu mieste nera, o kol i kita nuvaziuosiu tai dar numirs.
Nu bus matyt kaip cia ji gyvens.
kazkaip apie persodinima paskaiciau, o apie zeme neisidemejau, kad nebetkokia tinka.
Atsakyti
Labas. Iš karto prisipažįstu, kad esu ne kokia gėlininkė, bet norėčiau kaip nors išgelbėti mamos gelytę. Ar dar įmanoma. Ką su ja daryti, nes vaizdelis tikrai ne koks. Ačiū, kas patarsite
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2015 02 04, 22:54)
Labas. Iš karto prisipažįstu, kad esu ne kokia gėlininkė, bet norėčiau kaip nors išgelbėti mamos gelytę. Ar dar įmanoma. Ką su ja daryti, nes vaizdelis tikrai ne koks. Ačiū, kas patarsite

8 puslapyje panašus atvejis ir patarimai, taip pat čia pat pasakojau apie laistymą, substratą ir t.t. sėkmės.
Atsakyti
Perlaisčiau savo didžiausią phaleonopsi verysad.gif Žydi, lapai stangrūs, gerų šaknų yra, bet toje šaknų vietoje, kur buvo vazono viduryje, šaknys papuvusios (buvau pasodinus į per didelį vazoną) doh.gif . Iškračiau žemes, sudėjau tik didelius žievės gabalus iš šonų, viduryje liko tuščia. Gerai, ar pridėti didelių žievės gabalų ir į vidurį? Ar reikėjo apibarstyti cinamonu? koks jo poveikis? Šito phaleonopsio sudžiūvo neišsiskleidę patys mažiausi pumpurėliai.
Nesuprantu, kas kiek laiko reikia juos laistyti? Laistau tada, kai išdžiūna žievės gabaliukai, bet gal reikia dar kokią savaitę ar dvi laikyti sausą iki laistymo? Šaltuoju laiku kelis supūdžiau, nors namuose šilta. bandžiau atgaivinti bešaknius ant kiminų, bet ir tie supuvo, nors vėdindavau. Gal ir jiems cinamono reikėjo?
Atsakyti
Sveikos smile.gif mano gelyciu dauguma jau baigia perzydeti..nuo pirkimo niekada nepersodinau (nes po vieno bandymo kazkada viena visai nunyko)
Uzsipirkau tos oRCHIDcARE misinio,vazoneliu, bet bijau...
Kaip supratau nudziuvusias saknis nukarpyti, nupuvusias nukirpti ir dezinfekuoti...bijau tik kad vel nenuvystu, gal i ta misini imaisyt kiminu??ar tik virsu apdeti???na pasisakykite 4u.gif
Atsakyti
Viršų galite apdėti. Paprasčiausiai pradžioje persodinus reikia dažniau palaistyti, kadangi žievės neįmirksta taip greitai. Vėliau jau jos greičiau kažkaip prisigeria to vandens. Aš savo pirmąsias irgi kai persodinau vos nenudžiovinau, nes buvo parašyta, kad savitę nelaistyt, o pas mane sausa laba buvo, tai kitą kartą palaisčiau jau po kokių trijų dienų ir nieko. Viskas gerai. Puikiai auga iki šiol. Aišku labai prisklauso nuo to, kokios kokybės augalas. Jei daug nupusvusių šaknų, tai gal geriau ilgaiu palaukt iki pirmojo laistymo. Žodžiu mano tokia patirtis.
Atsakyti
Sveiki,
gavau "atgaivinimui" vieną paprastą orchidėją.
Lapai nugeibę,susiraukšlėję. Tik vienas mažiukas lapelis naujas.
Kai ištraukiau iš vazonėlio, beveik visos šaknys buvo supuvusios: kai kurių buvo likę tik "siūliukai", o kai kurios taip ir lipo su substraktu.
Vaizdas ne koks, aš nupjoviau visas supuvusias šaknis,dalį seno stiebo, bet kad dabar praktiškai neliko iš viso šaknų. Yra kelios mažytės šaknys, bet max iki 1 cm.
Ką daryti, kad orchidėja atsigautų? Nes ir dabar senoji stiebo dalis atrodo ne kaip verysad.gif
ačiū už patarimus

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zivukas.d @ 2015 02 09, 10:18)
Ką daryti, kad orchidėja atsigautų? Nes ir dabar senoji stiebo dalis atrodo ne kaip  verysad.gif
ačiū už patarimus

gerai pasodinta, vilties tikrai yra, tik žydės negreit smile.gif šiluma ir karštas dušas turėtų padėti (info apie karštą dušą pirmame psl.)
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 02 10, 12:08)
gerai pasodinta, vilties tikrai yra, tik žydės negreit smile.gif šiluma ir karštas dušas turėtų padėti (info apie karštą dušą pirmame psl.)

kad nežydės greitai, tai nieko tokio, svarbu kad atsigautų biggrin.gif

kiek spėjau perskaityti orchids.lt, tai karštas dušas daromas kai augalas turi bent
3-4 cm ilgio šaknis, o tokiems kaip mano, be šaknų likusiams, geriau taikyti
reanimaciją - ant drėgnų kiminų maišiuke ar stiklainyje - kad šaknys gautų
drėgmės ir galėtų augti ar blogai suprantu? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivukas.d: 10 vasario 2015 - 21:34
Puikiai supratote wink.gif
Atsakyti